Restjes? Maak je buurtgenoten blij!

Restjes? Maak je buurtgenoten blijEen beetje nerveus drentel ik door de kamer. Over een klein half uurtje staat Jos voor de deur. Jos komt een soepje met brood bij me ophalen. Als de bel gaat loop ik wat twijfelachtig naar de deur. Wanneer ik deze open doe kijkt een vrolijk lachende vrouw me aan. “Ik kom voor de wortelsoep!”. Ik kijk de vrouw wat vreemd aan… “Ik verwachtte een Jos”, zeg ik enigszins wantrouwig. De vrouw barst in lachen uit, “dat hoor ik wel vaker, maar ik ben toch echt Jos”. Ik overhandig haar het tasje met de maaltijd en wacht de rest van de avond gespannen op een reactie.

Tsja, dat ik de real life serie Utopia volg roep ik niet overal hardop. Maar in dit geval heeft het me een hele leuke bezigheid opgeleverd die me ook nog eens geld bespaart. Wie kent het niet: je kookt voor 1 á 2 personen en de helft van de tijd zijn de ingrediënten alleen in grote verpakkingen verkrijgbaar. Je eindigt dus uiteindelijk met een pan voor 4 personen of meer.

Natuurlijk is het invriezen van de restjes een prima plan, maar hoe vaak gebeurt het niet dat de vriezer vol is? Of je gerecht niet echt vriezer-proof? Toen ‘mama’ Vanessa in Utopia haar kookkunsten via de website Thuisafgehaald.nl deelde met buurtgenoten ging er bij mij een klein lampje branden. Wellicht de ideale oplossing voor de restjes!

Via Thuisafgehaald.nl kun je aangeven wat je kookt en hoeveel porties je over hebt. Per portie bereken je de inkoopkosten en een klein beetje voor de moeite. Buurtgenoten kunnen zich vervolgens bij je aanmelden om een portie op te komen halen.

Het is een klassieke win/win situatie. Als kookfanaat vind ik het heerlijk om voor anderen te koken. Op deze manier bespaar ik op mijn eigen kosten terwijl ik niet onnodig voedsel weggooi en ook nog eens een buurtgenoot blij maak. En andersom is het natuurlijk net zo leuk! Geen zin om te koken? Voor een klein bedrag haal je een straat verderop een heerlijke maaltijd die met liefde bereid is! Een leuke bijkomstigheid is dat je zo ook nog eens je buurtgenoten leert kennen.

En zo kwam dus buurtgenoot Jos op mijn pad. Later die avond liet ze me weten dat het soepje goed bevallen was. Een blije buurtgenoot en een voldaan gevoel voor mij!

Wat doe jij met de restjes?


Tags

geld besparen, koken met restjes, restjes, thuisafgehaald.nl, utopia


Misschien vind je dit ook leuk:

 • yolanda schreef:

  Wat leuk!! Jammer dat je niet in de buurt woont 🙂
  Liefs, Yolanda

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >