Cinque Terre – Hotel Suisse Bellevue

Vrienden van ons, die we veelte lang niet hebben gezien, berichten dat ze naar Italië gaan en of we ook langs komen ;-).
Het idee om heerlijk een paar dagen weg te gaan is geboren en alvorens af te zakken naar Tuoro sul Trasimeno besluiten we naar de Cinque Terre te gaan.

Ik ben altijd van het enthousiaste geweest en ben nooit bezig met dingen lang te onderzoeken voordat we gaan vertrekken. Voor de Cinque Terre was het even zoeken naar een hotel want manlief wil altijd graag de auto geparkeerd hebben staan.

Dit bleek dit keer een hele goede te zijn. Later daar meer over.

We rijden de eerste dag ruim 1.000 km en maken een overnachting in Saronno, Hotel Pioppeto Saronno.

Hotel is een te grote naam. Het leek echt op een motel of nog beter gezegd op een snelle wipkamer ;-), maar was verder prima. Meteen van de snelweg af troffen we het hotel al aan.

Perfect gegaan allemaal en helemaal geen files!

Monterosso al Mare

Vroeg opgestaan, ontbeten en op voor de laatste ruim 300 kilometers. De autorit voert ons door de bergen richting  de kust. Af en toe zie ik de zee door de bergen heen en wat word ik daar blij van om te zien.

We gaan op zoen naar Albergo Suisse Bellevue zoals aangegeven staat in de app bij booking.com. We rijden door de bergen en hebben heel wat bochten om beneden in Monterosso al Mare uit te komen. Beneden aangekomen belanden we echt midden in de drukte. Ik zie een bordje staan Hotel Suisse Bellevue maar ja dis dat hetzelfde als Albergo Suisse Bellevue? Twijfel bij mezelf want had ik Waze (navigatie) wel goed ingesteld. Wat is dat toch dat je meteen gaat twijfelen aan jezelf.

Maaik probeert de auto te draaien in de drukte en rijd eigenlijk meteen de bergpas weer op naar boven. Veel konden we niet doen want ruimte om even te kijken was er gewoon niet.

We rijden dus weer terug naar boven en ik besluit het hotel te bellen. In eerste instantie krijg ik een vriendelijk vrouw aan de lijn en ze vraagt waar ik sta: “bij Pizzaria Albergo”. Of ik niet even wat anders kon noemen want heel veel restaurants of pizzarias heten zo.

Ze vertelde me dat ik naar beneden moest, rechts af en ik begon over de naam van het hotel. Hotel Suisse Bellevue of Albergo Suisse Bellevue hetzelfde was. Het was duidelijk dat de vrouw aan de telefoon klaar met mij was en begon overdreven te zuchten. Nadat ik opgehangen was zag ik in mijn telefoon ook nog eens dat de reservering was geannuleerd. What the…..

We gaan terug en beneden (bijna op het strand) slaan we rechtsaf. Het is net of we op de boulevard rijden en slaan meteen weer rechts af en zie dan paar meter op aan de linkerkant weer bordje van het Hotel staan.

Dit had ik in de reviews gelezen dat je een 800m steile weg naar boven gaat en het lastig is als er een auto komt omdat je elkaar niet kunt passeren. Het gaat allemaal goed.

Hotel Suisse Bellevue

Hotel Suisse Bellevue Cinque Terre

We zetten de auto voor het hotel en wat een prachtig uitzicht! Heerlijk om er te zijn na toch wel een beetje stress.
Aangekomen vraag ik of we een kamer hebben met zeezicht maar dit blijkt niet zo te zijn. We krijgen de sleutel en de teleurstelling is groot. Ik noemde het een ‘hok’. Niet helemaal eerlijk maar er zit een raam in maar daar heb je alles meegehad.

Ik laat alles even bezinken en strijk neer op één van de ligbedden die uitzicht hebben op de zee aan de voorkant van het hotel. Wat een uitzicht. Het zit me toch niet lekker. Het hotel is niet goedkoop en ik besluit om naar de receptie te gaan.
Deze mevrouw is wat vriendelijker. Ze zegt dat alles volgeboekt is.

Ik ga weer terug naar mijn ligbed en probeer de rust te vinden die even heel ver weg is. De kamer voelt gewoon niet fijn en ik voel me niet prettig. Ik moet toch luisteren naar mijn gevoel. Mijn gevoel vertelde mij dat ik dan niet hier moest blijven.

Weer opgestaan van mijn ligbed en wederom naar de receptie. Ik maak me niet druk om wat ze mij denken maar wil graag een fijn vakantie met een goed gevoel. Ze heeft geen mogelijkheden en ik vertel dat de we dan niet de 4 nachten willen blijven maar 2 nachten. Dat is voor mijn gevoel te overleven in het ‘hok’.

Of ik dan wel 50% wil betalen voor de niet genoten nachten. Pfff… dat had ik allemaal niet gelezen  op booking.com. Ik besluit op de app om nu zelf de reis te annuleren en er wordt meteen geld van mijn creditcard gereserveerd.
De vrouw aan de balie zegt dat ze hier alleen maar werkt en besluit haar baas te  bellen. Ze komt er bij mij op terug.

Marian Hotel Suisse Bellevue Cinque Terre

Maaik en ik gaan douchen en besluiten de shuttle naar beneden te nemen. Dat is erg goed geregeld! Om het uur rijdt er een busje (max. 10 personen) naar beneden en boven om gasten weg te brengen. De chauffeur, niet erg vriendelijk, gaat naar beneden en het lijkt net of ik in een achtbaar zit. Wat is dat toch dat ik het zo erg vindt als mensen onvriendelijk zijn. Echt een HSP dingetje.

Om een lang verhaal kort te maken. Het hotel weet te regelen dat we 2 nachten in het ‘hok’ blijven en dan mogen verhuizen naar de voorkant voor 1 nacht en dan wederom weer een andere kamer krijgen. Ik ben blij!!

En nu typ ik dit eerste verslag om 06.30 op mijn balkom met geweldig uitzicht en een mooie dag ligt weer voor ons.

Hotel Suisse Bellevue

Natuurlijk vertel ik je meer en over de mooie Cinque Terre en de eerste wandeltocht die we hebben gemaakt!

[social_warfare]

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags


Misschien vind je dit ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>