Bouwen aan positiviteit II

Gisteren heb ik een blog bericht gemaakt om elke dag een foto te maken van iets wat je een positief gevoel geeft. Ik heb aangegeven dat ik in het bezit ben van een telefoon met een mooie camera erop.

Ik snap het als jij dat niet hebt of dat je interesse daar niet in ligt.

Wat een mooie uitdaging is om elke dag een positieve gebeurtenis op te schrijven op een briefje of post-it en dit bijvoorbeeld in een vaas te doen. Ik heb hiervoor een windlicht gebruikt. Niet teveel nadenken maar gewoon iets opschrijven wat jouw die dag een goed gevoel heeft gegeven. Je kan ook meerdere punten opschrijven. Of een concert kaart, kaart van de film, een veer etc.

Je kan eind december er eens heerlijk voor gaan zitten en je briefjes eens lezen.

Zit je even in een dip? Pak dan je vaas en ga je notities lezen. Richt je op positiviteit.

Richt jij je op positiviteit of kijk je juist naar de dingen die niet goed gaan? 


Tags

bouwen aan positiviteit, positiviteit


Misschien vind je dit ook leuk:

Kerstboodschap

Kerstboodschap
 • Yolanda schreef:

  Wat een leuk idee, we hebben in het kerstpakket een wijnkoeler, vaas of om kaarsen erin te zetten gekregen. Die kan ik hier uitstekend voor gebruiken. Om deze positieve opdracht te gaan uitvoeren. Zal hem vullen met plaatjes, foto’s, teksten noem het maar op. Om er op een mindere dag weer wat vrolijkheid en positiviteit in mijn leven te brengen. Als ik ook nog gekleurde briefjes gebruik zal het van buitenaf al vrolijkheid brengen.

 • hoi marian, wat een leuk idee! 2013 is nu al een postiever jaar dan ooit te voren! negatieve dingen uit me leven, en postitieve energie erin. IK probeer ook mooie spulletjes waar ik graag naar kijk, op een kijk punt te zetten, een punt waar je altijd veel heen kijkt, als bij mijn computer;) daar staat voor mij de mooieste boeddha ever ( gewoon gekocht bij de blokker voor nog geen 5,- ;)) Mooie tekste print ik uit. Ook ben ik weer volop aan het mediteren, iets waar ik erg blij en rustig van wordt!
  carpe diem ( pluk de dag)

  • Hoi Els,

   Dat klinkt goed nu al een positiever jaar dan ooit te voren! ;-).
   Super idee om te zien waar je graag naar kijkt. Als je er een positief gevoel van krijgt is het goed. Mediteren, wow! Dat is iets waar ik me nog weer een keer toe wil zetten maar eerst anderen prioriteiten. Dank je wel voor je mooie reactie!

   Warme groet, Marian

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >