Van Dromen naar Doen: Slaapmeditatie met affirmaties voor Succes en Overvloed

Van Dromen naar Doen: Slaapmeditatie met affirmaties voor Succes en Overvloed

Het herprogrammeren van je onderbewuste is een belangrijke  stap in het creëren van positieve veranderingen in je leven, en het vertellen van een verhaal dat je 'omhoog tilt', speelt hierin een cruciale rol. Waarom?

Omdat je onderbewustzijn een krachtige invloed heeft op je gedrag, je emoties, je beslissingen en uiteindelijk op je algehele welzijn. Onderstaand een aantal redenen waarom jezelf een positief verhaal vertellen zo belangrijk is en hoe dit je kan helpen:

Waarom slaapmeditatie met affirmaties voor Succes en Overvloed?

Het onderbewuste deel van ons brein is ongelooflijk krachtig en werkt op een heel directe manier: het interpreteert de informatie die het ontvangt zonder deze te beoordelen of te filteren. Dit betekent dat wanneer je affirmaties gebruikt, je onderbewuste deze aannames als feiten accepteert. Dit fenomeen wordt bijzonder effectief tijdens de slaap, omdat je kritische, analytische bewustzijn – jouw 'denkende brein' – dan in rust is. Zonder de gebruikelijke mentale barrières ben je open en ontvankelijk, waardoor nieuwe ideeën en overtuigingen gemakkelijker kunnen worden opgenomen.

Wanneer je slaapt, staat je bewuste, kritische denken op een laag pitje. Dit betekent dat de affirmaties die je voor het slapengaan of tijdens de slaap hoort, rechtstreeks naar je onderbewuste kunnen stromen zonder tegenspraak van sceptische of negatieve gedachten. Het is alsof je een directe lijn hebt naar het deel van je brein dat je overtuigingen en percepties vormt, waardoor je effectief nieuwe, positieve boodschappen kunt 'installeren'.

Door affirmaties regelmatig te herhalen, wordt dit proces nog krachtiger. Herhaling is een sleutel tot leren en verandering; het helpt het brein om de nieuwe affirmaties te erkennen als de huidige realiteit. Net zoals water over steen kan slijten bij constante druppeling, zo kunnen herhaalde positieve affirmaties langzaam maar zeker oudere, minder behulpzame overtuigingen uitwissen.

Na verloop van tijd zullen deze nieuwe, bekrachtigende gedachten en overtuigingen de basis vormen van je denkpatronen, en de oude negatieve overtuigingen die je eerder belemmerden, beginnen te vervagen en uiteindelijk te verdwijnen.

Dit proces onderstreept de veranderende kracht van positieve affirmaties, vooral wanneer deze worden ingezet in een staat van ontvankelijkheid zoals tijdens de slaap. Door bewust te kiezen voor positieve, bekrachtigende boodschappen en deze te herhalen, neem je actief deel aan het herprogrammeren van je onderbewuste, wat weer kan zorgen voor (diepgaande) veranderingen in je leven.

1. Je onderbewuste stuurt je automatische gedrag

Veel van wat je dagelijks doet, wordt gestuurd door gewoontes en overtuigingen die diep in je onderbewuste ligt opgeslagen. Door je onderbewuste te herprogrammeren met positieve verhalen en affirmaties, kun je jouw automatische gedragspatronen die je niet meer dienen, vervangen door nieuwe die je ondersteunen in wat jij wilt in het leven. 

2. Emotionele resonantie creëert realiteit

Je emoties hebben een magnetische kracht; ze trekken ervaringen aan die resoneren met jouw innerlijke staat van zijn. Een verhaal dat je optilt, helpt om je emotionele frequentie te verhogen, waardoor je positievere situaties en kansen in je leven aantrekt.

3. Bevestiging van je mogelijkheden

Door jezelf een verhaal te vertellen waarin je je doelen bereikt en je dromen waarmaakt, bevestig je tegenover je onderbewuste dat deze uitkomsten mogelijk zijn. Dit bouwt zelfvertrouwen op en vermindert de invloed van zelftwijfel en beperkende overtuigingen.

4. Focus en Richting

Een positief, opbeurend verhaal geeft je onderbewuste iets concreets om naartoe te werken. Het fungeert als een mentale kaart, richting gevend aan je gedachten en acties, en helpt je gefocust te blijven op wat echt belangrijk voor je is.

5. Neuroplasticiteit en verandering

Het herhaaldelijk vertellen van een positief verhaal aan jezelf maakt gebruik van het principe van neuroplasticiteit, het vermogen van je hersenen om zich te herstructureren en nieuwe verbindingen te vormen. Dit proces maakt echte verandering mogelijk, niet alleen in je denkwijze, maar ook in je vermogen om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en effectiever te reageren op uitdagingen.

Vertel jezelf een positief verhaal!

Begin met jezelf voor te stellen als de held in jouw verhaal. Visualiseer hoe je uitdagingen overwint, groeit, en uiteindelijk je doelen bereikt. Laat dit verhaal gevuld zijn met specifieke details over wat je wilt ervaren en voelen. Herhaal dit verhaal dagelijks, vooral voor het slapengaan, om je onderbewuste de boodschap te geven dat je klaar bent om deze positieve veranderingen in je leven te manifesteren.

Het vertellen van een verhaal dat je oplift, is niet alleen een krachtige manier om je onderbewuste te herprogrammeren, maar het is ook een daad van zelfliefde. Het bevestigt je geloof in je eigen mogelijkheden en opent de deur naar een leven vol overvloed, geluk en vervulling.

Waar zou jij graag nog een slaapmeditatie met affirmaties over willen zien? Laat het mij gerust weten in een reactie hieronder. 

Accepteer dat wat er is. Laat los wat is geweest. Geniet en heb vertrouwen in wat kan zijn. 

With love, 
Marian

Uitgelicht

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

energie vibratie, manifesteren van overvloed, overvloed meditatie, positieve mindset, positiviteit, slaap affirmaties, slaapaffirmaties, wet van aantrekking, zelfliefde


Misschien vind je dit ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
Zorgen en Stress

>