Besluit om ervoor te gaan en geen excuus! Geef je commitment en ik ontmoet je graag.

Waar ga je voor?

“Het” kan van alles zijn:

♥ Je wilt een verandering van baan.
♥ Je wilt meer geld verdienen.
♥ Je wilt meer zelfvertrouwen opbouwen.
♥ Je wilt een eigen bedrijf starten.
♥ Je wilt afvallen.
♥ Je wilt positiever worden.
♥ Je wilt een betere moeder/vader zijn.
♥ Je wilt een record verbreken in je sport.
♥ Je wilt stoppen met roken.
♥ Je wilt stoppen met suiker/koolhydraten eten.
♥ Je wilt meer gaan bewegen.

Dit zijn een paar voorbeelden van “ga ervoor” en misschien is jouw goede voornemen hier niet bij. Echter, wat je doel ook is, het zal je leven veranderen als je je doel bereikt hebt.

Je kan denken; “ja maar…” goede voornemens dat houd ik toch niet vol of dat is onzin etc. Het zal zeker niet makkelijk zijn en het zal wellicht moeilijker zijn dan helemaal niet voor je doelen te gaan.

Maar…je weet dat je leven beter wordt als je voor “het” gaat en “het” krijgt. Indien je “het” bereikt zal je leven beter worden.

Ik daag je uit.. GA ERVOOR! Geen excuus meer! 

Omdat “het” voor jou belangrijk is

Omdat “het” je leven kan veranderen.

Omdat succes altijd moeilijker is dan in een oude gewoonte blijven maar je beloning voor de moeite zal groot zijn.

Wat kan je doen?

Pak pen en papier en schrijf een actielijst.

Wat heb je nodig om “het” te bereiken? Wie kan je helpen?

♥ Maak een lijst van stappen die je moet ondernemen om “het” te bereiken.

♥ Maak een lijst van mensen die je kunnen helpen en middelen die je nodig hebt om “het” te bereiken.

Schrijf een datum op wanneer je “het” bereikt wilt hebben.

Schaf een boek aan of ga naar de bibliotheek om een boek te lezen over je doel en hoe je “het” kunt bereiken.

Blijf op de hoogte van wat werkt en wat niet…en wees niet te streng voor jezelf. Weet dat je leert van je “fouten”.

Ga eens op zoek naar iemand die “het” al succesvol heeft bereikt. Wat heeft deze persoon gedaan? Kijk het af en leer ervan. Je hoeft niet het wiel opnieuw uit te vinden.

Vertel de mensen om je heen van je doel. Zij zullen je aanmoedigen en helpen om je doel te bereiken.  Vertel het alleen de mensen die je lief hebt. Andere mensen kunnen je ontmoedigen.

Waarom? Omdat ze ook een doel hebben en dit niet hebben bereikt. Wat als jij “het” wel gaat bereiken? Zullen ze jaloers zijn?

Visualiseer

Zorg ervoor dat je doel elke dag zichtbaar is en visualiseer alsof je het doel al hebt bereikt. Focus op je doel. Ik zeg altijd: waar je je op focust dat groeit.

Het belangrijkste van alles… de beslissing nemen om ervoor te gaan. GO FOR IT.

Succes en laat je met het weten?

Heb je een doel voor ogen zoals gewicht verliezen? Op welke datum?

Indien jij hieronder je committent durft te geven en je hebt je doel bereikt dan zal ik (wanneer je dat leuk vindt) je interviewen in de rubriek: Marian ontmoet…en zal je een inspiratie zijn voor velen.

Kijk maar eens naar Danny Bouman van Obese. Met zijn doorzettingsvermogen en enthousiasme is hij een inspiratie geworden voor anderen.


Tags

afvallen, zelfvertrouwen


Misschien vind je dit ook leuk:

 • Melissa schreef:

  Hoi,
  Gister ben ik op justbeyou terecht gekomen doordat ik zocht naar een cursus over positief denken, jaren geleden las ik het boek The Secret en een tijdje heeft het me erg geholpen. Helaas verwaterde het en verviel ik weer in mijn oude gedachtes en dat zie ik aan mijn leven. Ik ben heel blij dat ik op deze website terecht ben gekomen! Ik voel me nu al zoveel beter en heb me meteen aangemeld voor 365 dagen positief.
  Ik ben de afgelopen jaren erg aangekomen. Mijn overgewicht zit me erg in de weg om een gelukkig leven te leiden. Ik besef me dat een slank lichaam mijn leven heel positief kan veranderen. Het geeft me meer zelfvertrouwen, zelfrespect, energie en zoveel meer!
  Ik ben vandaag na jaren weer op de weegschaal gestaan en dat was heel confronterend en pijnlijk. Wat heb ik het ver laten komen. Ik woog 68kg en weeg nu 96.9kg. Ik ben dus bijna 30 kilo aangekomen.
  Ik ben heel dankbaar dat ik op deze site terecht ben gekomen, want voel me nu erg gemotiveerd om mijn doel te bereiken. Ik weet nog niet hoe maar voor 1 januari 2019 wil ik 30 kilo kwijt zijn.

 • Mijn doel kort maar krachtig: Op 6 juni, 2 maal de alp d’huez hardlopend te bedwingen.
  Ik heb wel vaker goede voornemens ( niet alleen per 1 januari) maar ook heel veel van die voornemens schuif ik vooruit naar morgen, altijd maar morgen.
  Met dit voornemen kan ik niet meer terug. Ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen sponsor-bedrag en degene die mij sponsoren kan en wil ik niet teleurstellen. Laat staan voor de mensen die deze vreselijke ziekte hebben (gehad). Deze mensen kunnen ook niet zeggen vandaag heb ik geen zin om beter te worden, ik denk dat ik morgen of overmorgen maar eens begin. Het gaat er hier bij niet om, om te winnen, maar om alles eruit te halen wat er in zit dan ben je pas een winnaar!

 • Mee eens. Ik ben net het boek (van jouw lijst!) de kunst van Kaizen aan het lezen, ik denk echt dat dat een hele goed techniek is: hele kleine stapjes nemen en die kunnen uiteindelijk tot een hele grote verandering leiden! Kan het boek van harte aanbevelen aan anderen.

  • marian schreef:

   Hoi Ilse,

   Een mooi en makkelijk boek om te lezen hè? Grote doelen, kleine stapjes. Een grote reis begint met een eerste stap. haha.

   Ilse, bedankt voor je reactie. Kan ik erg waarderen en fijn dat je het boek kan aanbevelen.

   Warme groet, Marian

 • Mooi om een doel te zetten, ik heb dat doel ook, maar hou dat nog even voor mezelf… ik worstel al jaren met dat doel en het lukt niet echt…

  • marian schreef:

   Wat jammer dat je het voor jezelf houdt ;-). Nee hoor maar als je het doel al jaren hebt, is het dan niet beter om het overboord te gooien? Of er een andere doelstelling van te maken. Het kost anders zoveel energie!

   Warme groet, Marian

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >