Trouw aan jezelf: 10 tips

Trouw aan jezelf: 10 tips

De mensen waar je mee omgaat zijn heel bepalend voor hoe jouw leven eruit ziet.

Dat klinkt een beetje raar, maar het is bewezen dat de mensen waar je de meeste tijd mee doorbrengt heel veel invloed hebben op hoe jij denkt, je gedraagt, je kleed, hoe je wereldbeeld is etc. etc.

Reden te meer dus om kritisch te zijn als het gaat om met wie je, veel, tijd doorbrengt.

Energie van gelijke trilling trekt elkaar aan. Dus ook de energie die jij uitstraalt is belangrijk als het gaat om de mensen die jij aantrekt.

Trouw aan jezelf

Op het moment dat jij je anders voor doet dan je diep van binnen bent, trek je dus onbewust mensen aan die niet bij je passen en jou ‘zelfgecreëerde harnas’ in stand houden.

Door helemaal authentiek te zijn, je eigen waarden en normen uit te dragen, je eigen dromen na te jagen en jezelf helemaal te accepteren, trek je dus automatisch die mensen aan die dit ondersteunen en bekrachtigen. Het wordt dus ook steeds gemakkelijker om authentiek te zijn en te blijven.

Wat kan je doen om de juiste, inspirerende mensen uit te nodigen in je leven:

♥ Omring jezelf met positief ingestelde mensen

♥ Je hoeft niet meteen afscheid te nemen van alle mensen die niet resoneren met jouw energie. Uiteindelijk leer je daar ook weer van wat je niet wilt. Maar ben je ervan bewust, en identificeer je niet met die energie. Neem er als het ware afstand van, bescherm je ertegen. Geef ze niet meer ruimte dan strikt noodzakelijk in je leven.

♥ Focus op jouw waarden en normen, en draag dat uit, altijd!

♥ Doe geen concessies om ‘in het plaatje te passen’. Respecteer jezelf voldoende om te accepteren dan ‘anders’ ook oké is.

♥ Besteed tijd aan activiteiten die jij leuk vind en die jou inspireren. B.v. museumbezoek, of ga een muziek instrument leren bespelen, sluit aan bij een natuurvereniging, leer kantklossen. Maakt niet uit wat het is. Wat het je oplevert is contact met gelijkgestemden. En zo versterk je elkaar in ieders eigenheid.

♥ Deel je dromen. Dromen waarmaken doe je niet in je eentje. Je hebt altijd anderen nodig. Door actief bezig te zijn met je droom, je focus daar te leggen, elke dag een beetje, nodig je het universum uit om mee te werken.

Hou van jezelf en anderen zullen van jou houden. Liefde genereert liefde.

♥ Accepteer dat je niet perfect bent. Niemand is perfect. Leren en groeien is jouw doel hier op aarde. Een betere versie van jezelf, geen perfecte versie.

♥ Zoek voorbeelden in je omgeving die je inspireren en praat met deze mensen. Wat maakt hen gelukkig?

♥ Zorg goed voor jezelf. Als je ziek bent, niet lekker in je vel zit of neerslachtig bent, straal je veel ‘zware energie’ uit. Een lage trilling. En trilling van gelijk frequentie trekt elkaar aan. Een gezond lichaam en een flexibele geest zijn dus cruciaal. Voor jezelf zorgen dus prioriteit.

♥ Het mooiste wat je kunt worden is jezelf.
Just Be You

Leestip: Zeven manieren om te geloven in je eigen magie

Accepteer dat wat er is. Laat los wat is geweest. Heb vertrouwen in wat kan zijn.

With love,

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

jezelf


Misschien vind je dit ook leuk:

Blue Monday

Blue Monday

Kerstboodschap

Kerstboodschap
  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

    Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
    Zorgen en Stress

    >