Dansen in de hemel: Review en winactie

Wat een mooi boek Dansen in de Hemel het zomerboek van 2014 van Michael Pilarczyk. Onder de video met mijn kijk op deze prachtige roman met een verhaal en een boodschap.

Dansen in de hemel

Winactie ‘Dansen in de Hemel’

Wat moet je doen om ‘Dansen in de Hemel’ te winnen? Geef antwoord op de vraag door onderstaand een reactie achter te laten. Let op! Scroll even naar beneden als je een reactie wilt geven. Je kunt het doen via Facebook en/of verder naar beneden op de site.

Win vraag

Met wie zou jij willen dansen in de hemel? 

Deel dit artikel met al je vrienden die ook van lezen houden, want het motto is niet voor niets: Inspiratie moet je delen!

Donderdagochtend 10 juli 2014 om 10.00 uur maak ik de winnaars bekend.

Voor meer info bij bol.com: ‘Dansen in de hemel’

Interview met Michael Pilarczyk

Zoals besproken in de video de verwijzing naar het interview met Michael Pilarczyk.

Deel I

Deel II

Beschrijving van ‘Dansen in de hemel’

DANSEN IN DE HEMEL is het aangrijpende verhaal over twee mensen die worstelen met liefde en dood in een decor van glamour, geldwolven en grootheidswaan. Een actuele roman over verlangen, geld, geluk en echte liefde. Een zoektocht naar onze eigen waarheid.

Mishka Kamadev is een romanticus met een te groot verlangen naar passie, roem en rijkdom. Voor de buitenwereld leidt hij een glamourbestaan, maar zijn innerlijk raakt verscheurd. Het ene moment is hij The God of House Music in het nachtleven, het andere moment is hij verzorger van zijn ongeneeslijk zieke vrouw.

Mishka zoekt vergetelheid in drank en pillen, stort zich in een affaire met de hartsvriendin van zijn vrouw, en op de beurs verliest hij zijn fortuin. En dan overvalt zijn oude jeugdliefde hem met een verbijsterende mededeling. Hoe legt hij alles uit aan zijn stervende vrouw? Fragment: ‘Mish, ik heb iets gezien,’ zei ze. ‘Het voelde als een diepe slaap waarin ik wakker was. Eerst werd alles donker, heel donker, en in dat donker ontstond een klein gaatje waar heel fel licht doorheen scheen en in die bundel van licht ontstond een opening waar ik doorheen werd gezogen. Het was geen droom, ik was in een eindeloos bewustzijn, verbonden met Het Al. En in een stilte die al het geluid had weggezogen, hoorde ik iets wat mooier was dan de mooiste muziek. Zo vreemd maar zo vertrouwd. Ik vloog door een oneindige leegte en ik merkte ineens dat er een klein meisje bij me was. In een wit jurkje zweefde ze naast me en ze hield mijn hand vast. Ze sprak tot me zonder woorden, maar haar boodschap was kristalhelder. Amor Fati, gebaarde ze. Liefde voor het noodlot, het liefhebben van het onvermijdelijke.’

Fragment: Iedereen is op zoek naar geluk, iedereen wil gelukkig zijn, maar niemand weet wat dat is, gelukkig zijn. Je kunt het niet vastpakken, het is ongrijpbaar, al kun je het soms even vasthouden. Het is onzichtbaar, toch herkennen we het als het er is, en missen we het als het ontbreekt. Het is iets en niets. Iets als een gelukkig leven bestaat niet, het hoogste geluk in ons bestaan is een aaneenschakeling van enkele geluksmomenten.


Tags

dansen in de hemel, geluk, michael pilarczyk, passie, review, winnen, zomerboek 2014


Dit vind je misschien ook leuk:

 • annemiek Dijkhuizen schreef:

  Mijn lieve zusje jacqueline overleed toen ze 2 jaar oud was ik was toen 8 jaar, mijn hele leven heb ik heimwee naar haar ..De wereld werd nooit meer zoals het was..Met haar zou ik heel graag in de hemel willen dansen..

 • Ik zou in de hemel willen dansen met mijn vader. Hij overleed toen ik nog maar vijf jaar was en hij was pas achtendertig. Uit al de verhalen over vroeger denk ik dat ik zijn ritmegevoel heb geerft. Dus dan zal het wel een horrelepiep worden. Ik zou wel willen weten hoe hij als mens was, helaas heb ik nooit de kans gekregen om dat te ontdekken

 • yvonne schreef:

  Dansen op muziek van Woezel en Pip, met het speciale zorg kindje, boefie, manneke, omdat hij ons moest verlaten op 2 jarige leeftijd, en we nog lang niet waren uitgedanst!

 • Brigitte schreef:

  Met mijn dochtertje zou ik in de hemel willen dansen. Haar heb ik nooit gekend, maar ik kan haar ook niet vergeten. Zo was ze nog vol leven en een moment later niet meer. En dan wil ik haar kennis laten maken met de rest van ons gezin en haar opa en overgrootouders. De kring van dansende mensen wordt steeds groter en iedereen is gelukkig en voelt zich een met de groep. Iedereen voor altijd bij elkaar in een wereld zonder pijn, verdriet en verlies. Alleen de liefde telt en die is zo sterk, dat alle ellende door een warme zachte deken op afstand wordt gehouden. Het warme allesoverheersende gevoel van de liefde.

 • Ik zou heel graag nog eens een dansje met mijn vader willen maken. Al bijna 18 jaar moet ik het zonder hem doen. Ik zou heel graag mijn leven met hem willen bespreken, van hem horen dat hij altijd in mijn buurt is, hem willen knuffelen omdat we dat nooit zo gedaan hebben omdat we door omstandigheden dat vroeger niet gedaan hebben. Pap ik mis je goede raad en wijsheid nog steeds xxx

 • Brenda schreef:

  Gelukkig heb ik niet veel mensen verloren. Ik zou met mijn lieve opa Joop dansen, dat kan hij volgens mij fantastisch goed! Om ons heen zouden al mijn lieve beestjes die daar nu op me wachten rond dartelen. Grappig… ik zie het gewoon voor me en krijg hele blijde gevoelens…

 • Jessica Prinsen schreef:

  Goedemorgen

  ik zou graag nog een keer met mijn opa en oma willen dansen in de hemel
  ik mis ze ontzettend en dan zou ik ze nog een keer vast kunnen pakken en een dikke kus kunnen geven
  en zeggen hoeveel ik van ze hou !!!!!!!

  groetjes jessica

 • Bijna een jaar geleden is mijn broer uit het leven gestapt vanwege een vechtscheiding. Wat zou ik graag nog even met hem dansen. Dan zou ik hem vertellen dat ik van hem hou, dat ik nog zoveel voor hem had willen doen. En ik zou blij worden als hij mij zijn wereld aan de andere kant liet zien zodat ik kon voelen hoe gelukkig hij daar nu is. Dan zou ik terug gaan naar hier met een rustiger hart waarin ik de verbinding met hem nog beter kan voelen.

 • Heel benieuwd en nieuwsgierig na het zien van het interview naar het boek schrijf ik toch een bericht..Al op mijn 14e mijn moeder verloren dus al jong een bepaalde kijk op het leven gekregen en altijd op zoek geweest om hier mee om te kunnen gaan ..Op mijn 17e pntmoete ik mijn huidige man waar ik nu al 30 jaar mee samen ben. Ik heb al meerdere mensen verloren die in de hemel kunnen zijn. Mijn wens om heel erg oud te worden met mijn lieve man.
  Ik zie ons samen tevreden terug kijken op een mooi leven terwijl we samen naar de sterrenhemel kijken op een zacht bed…De kinderen hebben het goed en hun kinderen ook. We houden elkaars hand vast en we geven elkaar een kus..Als ik mijn ogen open sta ik hand in hand met mijn man in een prachtige zaal deze lijkt op onze allereerste slaapkamer, blauw met witte wolken..We horen ons nummer”Hello is it me you looking for…” Hij kijlt naar mij en ik zie zijn lieve veryrouwde ogen in xijn gezicht. We kussen elkaar en houden elkaar in een stevige omhelzing vast. En we dansen, dansen samen, dansend voor eeuwig en altijd in de hemel..

 • Ik zou willen dansen met iemand die ik ben kwijtgeraakt along the way van mijn perfecte bestaan. Iemand die ondanks het gemis van mijn aandacht en luisterende oor, altijd bij dicht bij me bleef. Die offers bracht om de dromen van mijn wilskracht te dienen. Die erop vertrouwde dat dit pad en de lessen die daaruit voortvloeien noodzakelijk waren voor mijn inzicht om de weg naar haar uiteindelijk terug te vinden. Ik wil met haar dansen, haar omarmen, haar bedanken, haar vergeven, haar verenigen in mij.. Ik wil weer in de hemel dansen met.. MEZELF.

 • Met mijn ouders, een paar jaar geleden tijdens een meditatie-avond liep ik ( in “trans”) door een lange gang met deuren een kamer in waar muziek klonk. Ik begon rond te draaien (dansen) en stopte abrupt toen ik twee gezichten boven me zag . Het waren mijn ouders en die knikten me vriendelijk toe. Na enige aarzeling begon ik weer te bewegen en het leek of hun gezichten met me mee bewogen op de muziek.
  Ze zijn al heel lang geleden overleden maar dit was een moment waarin ik even weer contact met ze had.
  Het staat in mijn geheugen gegrift.

 • Dansen in de hemel. Alleen de titel geeft me al kippenvel….
  Ik zou graag willen dansen in de hemel met mijn overleden nichtjes Edith, Yvonne en Thea.
  Ik realiseer me eigenlijk, terwijl ik dit opschrijf, dat dat de eerste momenten in mijn leven waren waarop ik als jong meisje met de dood te maken kreeg. Ik begreep het niet, was heel verdrietig en boos; waarom gingen deze lieve kinderen zo vroeg dood?.
  Dansen in de hemel maakt het mogelijk om op zielsniveau weer te kunnen dansen. En het plezier met hen te beleven dat veel te jong stopte…..

 • Ik zou graag met mijn moeder in de hemel willen dansen, die 6 jaar geleden is overleden. Zij heeft een zeer vervelend kort ziektebed gehad. Ik heb hier nog steeds een naar gevoel van. Dat haar laatste 3 weken in dit leven zo’n lijdensweg is geweest. Ik zou graag met haar in de hemel willen dansen om nog een keer veel plezier met haar te beleven en weer even onbezorgd kind te kunnen zijn…

  • Goh wat een dag. Na het plaatsen van dit berichtje kwam John Mayer op de radio met Dreaming with a broken heart. Deze plaat hoorde ik als eerste liedje op de radio toen mijn moeder overleed. Het is mijn tranen en verwerkingsliedje geworden. Net zei mijn man zo uit het niets; weet je wat je moeder als laatste tegen mij zei: zorg goed voor mijn meisje! Kippenvel!!!

 • Dansen wil ik heel graag met mijn lieve opa. Die mis ik nog zo vaak!
  Mijn opa was een bijzonder mens. Hij hield zielsveel van zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen, maar ook van de mensen om hem heen. Hij had zoveel liefde te geven!
  Toen hij overleed ( alweer 23 jaar geleden ) voelde het alsof mijn vader was gestorven en had ik ook verdriet alsof ik mijn vader had verloren. Mijn echte vader was nooit een vader voor mij. Hij kan niet de liefde geven die een kind nodig heeft. Hij heeft mij ( en vele anderen ) altijd gekwetst en vernederd en bot en grof behandeld.
  Dus ooit hoop ik echt met mijn opa te dansen! In de hemel!

 • Yolanda schreef:

  Met mijn vader. Omdat ik zelf toen hij leefde teweinig tijd met hem had om te hem dansen, hij bijna nooit thuis was als zeeman.

 • Ik zou graag met mijn tante willen dansen in de hemel. Zij hield van dansen en haar laatste dans voor haar overlijden aan de oneerlijke ziekte en strijd aan kanker heeft ze op mijn trouwdag gedaan. Ik mis haar luisterend oor, haar wijze woorden en haar begrip. Haar passie in haar werk en genietend van haar dansen vol overgave! Ja met haar zou ik nog een keer willen dansen in de hemel 🙂
  Ter herinnering aan mijn tante Alice ❤️

 • leonie schreef:

  Oooooh…dat lijkt mee een mooi boek..Een boek met ‘levenswijsheid’ en dan ook nog in een roman geschreven. Dat maakt me nieuwsgierig…De termen die ik hoor zoals ‘hoe je doelen behalen’ …dat is iets waar ik momenteel wel een beetje meer wijsheid over kan gebruiken. Maar dan nu het antwoord op je vraag ‘Met wie wil ik dansen in de hemel’….. Met zoveel mensen…Lieve mensen die ik gekend heb en waar ik hier niet meer mee kan dansen…M’n grappige Opa’s, mijn lieve Oma die ik maar kort gekend heb, de moeder van een vriendin, de kleine meid van vrienden en nog heel veel familie….Even helemaal uit ons dak gaan..Ja, dat lijkt mij wel wat…Maar dat gaat niet meer..of misschien wel op een andere manier? Ik vraag me nu af wat de titel van het boek te maken heeft met het verhaal….Maar ik zou het heel graag willen lezen dus bij deze probeer ik het via dit bericht…

 • katinka schreef:

  Ik zou willen dansen in de hemel met een hele lieve man van wie ik heel veel hou en die veel te vroeg is overleden aan kanker, Ik denk nog heel vaak aan hem en zou hem heel graag weer even vasthouden.

 • Marjolein van Klink schreef:

  Met m’n man en maatje Cees, helaas drie jaar geleden veel te snel aan kanker overleden. Niet echt tijd gehad om afscheid te nemen. En ook al waren we niet echte dansers, ik zou nu toch wel even een hele lange slijmplaat met hem willen dansen. Hem weer willen voelen, ruiken en knuffelen!

 • Marion Poeste Thomas schreef:

  Wat een moeilijke vraag, maar op dit moment heb ik alleen mijn oma ”daarboven” en het lijkt me wel mooi om een keer met haar te ”dansen” al zou ik het eerder mijn moeder gunnen, haar nog een keer te zien. Misschien voor ooit later, zou ik juist kiezen voor mijn man of mijn ouders, als ooit die tijd zal zijn, al hoop ik dat dat nog een hele lange tijd zal duren. Of een vriendin die met haar gezondheid steeds meer achteruit gaat en waarvan ik denk dat ze nog maar heel kort te leven heeft, misschien dat ik dit jaar of volgend jaar met haar dan in de hemel zou mogen dansen, ik denk dat ze dat geweldig zou vinden. Even helemaal los gaan, weer kunnen staan en dansen, gewoon dat die mogelijkheid er is.

 • Linda Hilgers schreef:

  Met mijn opa die al overleed toen ik pas een half jaar oud was. Heel vaak krijg ik te horen dat ik op hem lijk, dat zou ik wel eens willen zien, samen dansend!

 • Anita H. schreef:

  Een vroegere vriendin die op 34-jarige leeftijd, voor mij onverwacht, is overleden. Jaren geleden alweer, maar ik denk nog vaak aan haar. Met haar ging ik vroeger vaak stappen. Op aarde heb ik dan ook vaak met haar gedanst.

 • Ík zou graag met mijn ouders willen dansen…..Met mijn vader, omdat hij gestorven is toen ik nog een kind was van 9 jaar, en met mijn moeder, omdat de band na zijn overgang zo hecht was. Zij is 7 jaar geleden gestorven…heeft geen makkelijk leven gehad, maar ze was een doorzetter,..vol liefde voor ons haar kinderen…

 • Serina Steinhauer schreef:

  Ik zou graag met mezelf willen dansen in de hemel. Ik ben de laatste tijd mezelf helemaal kwijt geraakt en zou graag mezelf weer willen terugvinden. En meer mijn hart volgen en doen wat mij gelukkig maakt. Ik wil de liefde weer voelen en dat mezelf willen geven.

 • Ik zou graag met mijn grootmoeder willen dansen in de hemel… grootmoe noemden wij haar… Ze was zo’n lieve grootmoeder. Als ik iemand zou moeten aanduiden die zo goed van hart is, dan was zij het wel… Ik volg haar voorbeeld, dag na dag… Er wordt wel eens gezegd.. je bent te goed voor deze wereld… Ik ben van mening dat je nooit te goed kan zijn… zolang je jezelf natuurlijk niet uit het oog verliest. Als ik met iemand zou willen dansen, dan is het wel met haar zodat ik haar warmte en goedheid nog eens kon voelen en haar kan vertellen wat een invloed ze op mij had waarvan ik me toen niet bewust was. Je was een pracht mens grootmoe !!!

 • Anneke schreef:

  Ik zou heel graag met mijn vader dansen in de hemel. De laatste keer dat ik met hem danste was ik 14 jaar en wilde ik niet (ik kan dat toch niet, dansen). Maar nu zou ik het heel graag nog een keer met hem doen. Los van alle pasjes die zijn geleerd, vliegen op de muziek, in de stroom van het zijn! Ik zou het ons beide gunnen om nog een keertje samen te zijn!

 • Margaret schreef:

  Dat zijn inmiddels al heel wat mensen, maar de belangrijkste voor mij zijn mijn ouders. Alleen hoef ik dan niet met ze te dansen, maar zou ik ze graag nog eens samen zien dansen.

 • Miranda schreef:

  Ik zou heel graag willen dansen in de hemel met mijn oma… die er altijd voor me was, mijn veilige haven was in moeilijke tijden. Met haar dansen en lachen, en natuurlijk neem ik een advocaatje met slagroom voor haar mee!

 • Ik zou graag met mijn oom Lex in de hemel willen dansen.
  Samen lachen om zijn grapjes en luisteren naar zijn prachtige verhalen…..
  En gewoon nog even knuffelen.

  Liefs Tina

 • ben 48 jaar , leer nu van mezelf te houden
  heel graag dansen met mijn moeder, die ik eigenlijk niet echt gekend heb
  eigenlijk door van mezelf te leren houden, heb ik er vrede meegenomen dat ze gestorven is
  ik heb 2 keuzes , eerst dans ik met mezelf en daarna als ik zou tegenkomen met mijn moeder

 • Margriet schreef:

  Mijn vriendin is er al een tijdje niet meer en veelte jong overleden. Met haar zou ik graag een dansje willen maken in de hemel. Ik zal graag nog een glaasje wijn erbij drinken en proosten om onze vriendschap en een dikke hug geven.

  Dank je wel voor je top website, win actie en alles wat je doet, Marian.

  Liefs, Margriet

 • Ik wil heel graag dansen met mijn moeder in de hemel. Nog even vragen hoe het met haar gaat, zeggen dat ik haar mis en dat ik van haar hou.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Ontdek de shop met producten voor een gezonde dosis

  optimisme en geloof in jezelf

  >