Accepteer dat wat er is

Acceptatie is de sleutel om een gelukkig(er) leven te leven en om je goed te gaan voelen. Wat je ook wil bereiken en/of manifesteren, alles start met jezelf GOED te voelen.

We hebben allemaal van van die periodes in ons leven waarin het allemaal niet zo lekker gaat. Alles lijkt tegen dan ook even tegen te zitten, toekomstverwachtingen vallen in duigen, relaties gaan stuk, je worstelt met oude overtuigingen of demonen uit het verleden.

Als je vastloopt in het leven, is dat feitelijk het grootste cadeau dat het universum je op dat moment kan geven. Je mag stil staan, want dat is nodig om in contact met jezelf te komen.

– Michiel vd Pols

Laat je daardoor niet ontmoedigen. Accepteer dat wat er is. Laat het allemaal even bezinken en richt je op de positieve uitkomst die je graag zou willen zien. Dit is zo belangrijk om je positieve focus te houden en te manifesteren wat je graag wilt in het leven.

Laat je niet naar energie niveau niet naar beneden halen door wat er gebeurd is. Het geeft je niet inzichten en het zal nodig zijn om even in contact te komen met jezelf. De (nieuwe)inzichten zullen je van pas komen in je toekomst.

Accepteer dat wat er is

Wanneer we iets (ongewenst) niet accepteren, wordt het boosheid, frustratie etc.. Wanneer we het wel accepteren, wordt het tolerantie.

Wanneer je onzeker bent en hier tegen vecht dan wordt het angst. Wanneer je het accepteer dan wordt het een reis.

Wanneer we een ander zijn opmerking niet accepteren of ermee blijven zitten dan wordt het boosheid, gevoel hebben ‘niet goed genoeg te zijn’, kwaadheid en/of woede. Wanneer we het accepteren, wordt het vergeving.

Wanneer een ander iets heeft wat jij graag zou willen en je accepteert het niet, wordt het jaloezie. Wanneer je het accepteert, wordt het inspiratie.

Verder gaan betekent niet dat je vergeet. Het betekent alleen dat je accepteert wat er plaatsvond en besluit door te gaan met leven.

Accepteer dat wat er is. Het niet willen en/of kunnen accepteren dat dingen soms anders lopen dan we willen, zorgt voor stress.

Laat los wat is geweest. Heb vertrouwen in wat kan zijn.

En ook al is het niet ideaal, verwacht altijd dat er mooiere dingen naar je onderweg zijn. 💫💕

Leestip: https://www.justbeyou.nl/accepteren/

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

acceptatie, accepteren, jezelf, vergeving, vertrouwen


Misschien vind je dit ook leuk:

Innerlijke rust (incl. 9 tips)

Innerlijke rust (incl. 9 tips)

Kerstboodschap

Kerstboodschap
 • Ik heb nog nooit een layout gezien waar ik zo fan van ben! Ik volg regelmatig veel blogs, maar wat ben jij creatief zeg!!!

  • Marian schreef:

   hahaha wat leuk om te lezen, Yoni! Ik ben echt vanaf 0 begonnen want had totaal geen ervaring maar ik vind het toch leuk! <3. Lief dat je een reactie achterlaat. Waardeer ik zeer ook al heb ik deze veelte laat gezien ;-).

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >