6 tips om je eigen affirmaties te creëren welke voor jou gaan werken!

6 tips om je eigen affirmaties te creëren welke voor jou gaan werken!

Welkom bij weer een nieuwe podcast en deze naar aanleiding van een paar vragen na mijn Zelfliefde Workshop en Affirmatie blog post

Wat zijn affirmaties?

Ik heb al in mijn blog/podcast gebruik Affirmaties als superpower aan gegeven wat affirmaties zijn. Dit zijn positieve uitspraken die gelijk zijn met wat je graag wilt in het leven. Je kunt het ook gewoon zeggen als: welk verhaal vertel ik mezelf.
Is het wat mij omhoog lift of welke mij naar beneden haalt?

Ik krijg vaak affirmatie voorbeelden toegestuurd en dacht ik maak even deze aflevering hoe je nu het beste eigen affirmaties te creëren welke voor jou gaan werken!

Voelt het goed?

Je kunt natuurlijk bijvoorbeeld op mijn Blog en/of podcast een affirmatie tegenkomen en dat deze voor je gaat werken en weet je hoe dat dan komt? Dat komt omdat deze uitspraak / affirmatie dan met jou resoneert. Dat het goed voelt. 

Maak altijd een affirmatie wat goed voelt. Dat is niet alleen met een affirmatie maar eigenlijk met alles wat je doet op je levenspad. Jij hebt een geweldig EGS oftewel een Emotioneel Geleide Systeem welke jou vertelt of je op de goede weg zit. 

Voelt het goed? Dan ben je op het juiste pad.
Voelt het niet goed? Verander van richting en ga opnieuw voelen. 

Dan hoor ik je al zeggen maar ik weet niet meer hoe ik kan voelen, of ik kan niet goed voelen. Ja… ook jij kan goed voelen maar dat is weer een onderwerp voor een andere aflevering. 

Gebruik woorden in de huidige tijd alsof het al gerealiseerd is. 

Als jij zegt: 'ik wil afvallen' dan is dit niet de juiste affirmatie want je zit in de energie van iets dat er nog niet is. Je zit in de energie van het nog niet hebben van wat je wilt. 

Wat je tegen jezelf zegt moet op één lijn zijn van wat je wilt en of je het al hebt in jouw fysieke werkelijkheid. 

Wat je kunt zeggen is: 'Ik voel me elke dag gezonder en energieker' of 'Ik ben zo blij en dankbaar voor mijn gezonde en energieke lichaam.' of 'Ik ben zo blij en dankbaar dat ik elke dag meer en meer gewicht verlies en dat voelt zo goed.'

#1 Gebruik woorden die met jouw verlangens en je energie resoneren

Alles is energie. Gedachten en woorden hebben net als jij energie. Alles kan je energie geven en/of energie kosten en het is natuurlijk de bedoeling dat je meer energie krijgt op je emotionele bankrekening dan dat je teveel energie uitgeeft. 

Zoveel verschillende mensen zijn er op deze wereld en ook de energieen verschillen. Wat bij mij past, hoeft niet bij jou te passen en andersom. Wat jouw waarheid is, hoeft niet mijn waarheid te zijn. 

Het doel is dat het energie geeft, goed voelt en dat het niet voelt dat het nog een te ver van je bed doel is. Het is de bedoeling dat je vooruit gaat in plaats van dat je op de rem staat. 

Dat brengt mij meteen bij punt 2. 

#2 Geloof en voel (bijna) wat jij zegt

Als jij je soulmate wilt ontmoeten en je zegt ’s ochtends: 'ik ben zo blij met de liefde van mijn leven' maar terwijl je dit zegt en je voelt: ja daagggg…. Dat gaat nooit gebeuren dan is dit niet de juiste affirmatie voor jou. Je gelooft dan niet in wat je zegt, waardoor je eigenlijk het vertrouwen in jezelf verliest. 

In plaats daarvan kan je zeggen: 'Ik voel me zo goed want ik voel dat het steeds gemakkelijk wordt om mijn droompartner aan te trekken.'

Ander voorbeeld: ‘Ik voel me geweldig wetend dat ik gemakkelijk een nieuwe baan kan manifesteren.’

Als je een affirmatie maakt, vraag jezelf dan af: voelt het goed voor mij?

Voel je je blij, positief, verwachtingsvol, energiek en je ziet jezelf al voor je met de droom/doel in je leven terwijl je nog geen idee hebt over HOE het gerealiseerd gaat worden. Dan ben je op het juiste pad. Laat de hoe altijd los, zeg ik. Je weet dé hoe niet. 

Je kunt van een stoep randje vallen en net loop jouw soulmate langs. Of je raakt aan de babbel met iemand in de supermarkt. Ik noem maar even wat op. Het kan op de hoek van de straat alleen jouw mind, jouw gedachten houd je vaak tegen.

Het is de energie die je uitstraalt en die je terug ontvangt. 

Als je op één lijn bent met jezelf… en met op één op lijn op jezelf zijn bedoel ik: als je denken, doen en zijn op één lijn liggen dan zal het zich gaan manifesteren in jouw fysieke werkelijkheid. Je verlangens moeten komen uit je hart en gehele zijn. Je moet jezelf al zien en voelen alsof je leeft in de gewenste eindstaat. 

Voelt dit nog niet goed pas het dan nog meer aan. Bijvoorbeeld: 'Ik ben in het proces van het aantrekken van de liefde van mijn leven.'

Wil jij meer geld aantrekken in je leven? En zeggen ‘ik ben miljonair’ kan je hier weerstand tegen voelen en merken dat dit totaal niet voor jouw werkt. Maak het dan veel smaller. Wat ik altijd zeg bijvoorbeeld is: ‘geld is onderweg’. 

Of ‘ik zit in het proces van het verhogen van mijn inkomen, en ik ben zo blij en geniet hier zo van. Elke dag zie ik meer en meer resultaat.’ Misschien een beetje lang maar je snapt hiermee waarschijnlijk wel wat ik bedoel. (Lacht) 

#3 Geef niet op

Als je net zo bent als ik, dan wil je iets nu en niet wachten tot morgen. Maar over de timing hebben we niets te zeggen. Alles op zijn tijd en plaats, zeg ik ook altijd. Vaak worden we ongeduldig en geven we op en zeggen dan bijvoorbeeld: dat werkt niet zo.

Ik moet nu ineens aan het plaatje denken op internet van twee mensen die aan het graven zijn. De ene zie je dat deze net stopt voor het ‘goud’. Ik zal even kijken of ik deze kan vinden en zal dit in de blog erbij zetten. 

Je verliest het geloof en vertrouwen in jezelf, als je geen geduld meer hebt. 

Er zullen altijd dingen op je pad komen wat vervelend lijkt maar uiteindelijk toch positief uitpakt. Dus je kunt bij tegenslag de handdoek in de ring gooien maar mijn advies is blijf doorgaan. Je komt waar je wilt zijn. 

Na regen komt de zon ook altijd weer tevoorschijn. Je weet dat de zon ooit weer gaat schijnen en je kan er heerlijk naar verlangen maar ik twijfel nooit of de zon nooit meer gaat schijnen. Het leven is eb en vloed. Het leven heeft seizoenen en zo zie ik dat ook met manifesteren van wat jij wilt. 

Soms is het winter en is het vertrouwen houden, goed voor jezelf zorgen, jezelf lekker opkrullen onder een deken en wetend dat de bloementje weer tevoorschijn gaan komen. 

Zoals met alles wat met innerlijk werk en manifestatie-affirmaties te maken heeft, kan de reis je bestemming zijn, dus geef jezelf wat tijd om te onderzoeken welke woorden echt resoneren met je energie.

Omarm je uniekheid en kies wat je leuk vindt!


44 Zelfliefde Affirmatie Kaarten:
Door je te herinneren aan simpele maar krachtige (nieuwe) gedachten, ontdek je de liefde in jezelf en leer je te stralen! De energie die je uitstraalt, is de energie die je terug zal ontvangen.
Check het hier >>>

#4 Gebruik de woorden ‘niet’, ‘’proberen’, ‘wil’ of ‘wens’ niet in je affirmaties

Gebruik bijvoorbeeld niet de woorden: 'ik wil' want daarmee zeg je eigenlijk gewoon dat je het nu niet hebt. 

Vaak hoor ik ook zeggen: 'ik probeer een nieuwe idee uit te werken'. Proberen geeft je eigenlijk al een uitweg van mogelijkheid van ‘falen’. Dan zeg ik altijd: 'je doet het of je doet het niet.' Train jezelf om te zeggen: 'Ik experimenteer met een nieuw idee' of 'Ik leer over …'.

Zeg bijvoorbeeld niet: 'Ik zoek een nieuwe baan', of 'Ik wil een nieuwe baan' maar in plaats daarvan: 'Ik heb een geweldige, stabiele, goedbetaalde baan en ik hou van wat ik doe.'

Of: 'Ik ben zo blij en dankbaar dat ik een nieuwe, goedbetaalde baan heb gemanifesteerd, ik vind het geweldig'.

#5 Geen geïnspireerde actie nemen om je affirmaties te ondersteunen

Affirmaties is een tool om jouw te ondersteunen naar het bereiken van wat jij wilt in het leven. Alleen maar denken, voelen en/of zeggen van affirmaties zullen je niet op magische wijze het gewenste resultaat geven. Als je een goede uitspraak voor jou hebt gekozen dan zal het je ondersteunen en je de kracht en energie geven om actie te ondernemen. 

Er zullen dingen op je pad komen en dan is het aan jou om geïnspireerde actie te ondernemen. Ze komen niet voor niets op je pad. Heb je een boek geschreven en Ivo Niehe kruist je pad… Pak je boek uit je tas want die heb je ‘toevallig’ bij je en geef het hem. Je weet nooit! 

#6 Even snel afraffelen

Als je ’s ochtends wakker wordt en denkt: oh ja… ik zal affirmaties gaan doen. Je leest en zegt even 55 affirmaties en dan klaar. Je hebt het werk gedaan. Ik ga er vanuit dat het je wel een goed gevoel geeft maar je geïnvesteerde tijd was 7 minuten. 

De rest van de dag sla je jezelf voor je hoofd, verwacht je dat alles verkeerd gaat, je vertelt jezelf dat je iets niet kunt, je voelt dat het allemaal moeilijk is etc…..

Dat gaat niet werken als je ze niet de kans geeft met volle aandacht en steeds weer terugpakt op wat voor verhaal je jezelf vertelt. 

Wees je bewust als je een negatieve gedachte hebt en maak er dan een positieve versie van. Klik hier voor mijn blog en/of podcast hoe beperkende overtuigingen los te laten en nieuwe te creëren. 

Nogmaals voelt het te groot voor jou maak het dan kleiner. Als je in zwaar weer zit en je voelt het totaal niet als je zegt: ‘elke dag gaat het beter en beter’ maak er dan van: ‘ik heb betere dagen gehad, maar ook slechtere. Vandaag ga ik de goede kant op’ of ‘Vandaag ben ik oké’

In plaats van: “Ik hou van mezelf.”

Zeg en voel eens wat de zin: "Ik werk eraan om mezelf te accepteren zoals ik ben" met je doet. 

Laat me gerust je aanvulling weten in een reactie hieronder en inspireer hiermee ook weer anderen. 

Heb je nog vragen? Kan ik nog iets betekenen? Laat het mij gerust weten. 

Super lief als je een duimpje op geeft op YouTube want daar komt deze podcast ook op, of een review wilt achterlaten op iTunes, daar help je mij weer ontzettend mee. Alleen doen wanneer het goed voelt voor jou maar weet dat ik je er dankbaar voor bent. 

Accepteer dat wat er is. Laat los wat is geweest. Geniet en heb vertrouwen in wat kan zijn en tot snel bij een nieuwe podcast. 

With love,

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

geïnspireerde actie, goed voelen, mindset, positieve uitspraken


Misschien vind je dit ook leuk:

 • Bedankt voor het delen van deze tips! Ik ga er zeker wat mee doen 🙂

 • Toos V d Maden schreef:

  Heel fijn om te lezen, het is goed om er weer eens bij stil te staan en affirmatie op te slaan.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >