5 manieren om onafhankelijk te blijven in een relatie.

5 manieren om onafhankelijk te blijven in een relatieEen van de populairste onderwerpen is wel relaties. De relatie met jezelf, met anderen maar ook zeker met een je partner.

Ik ben zelf 25 jaar samen met mijn partner en waarvan in augustus 22 jaar getrouwd. Ik was 17 jaar toen ik mijn partner leerde kennen. Met 18 jaar woonde ik samen, ik ben getrouwd op mijn 23e en op mijn 24e levensjaar werd mijn eerste dochter, Rosalie,  geboren. Op mijn 27e is Danika geboren.

Jeetje zeggen veel mensen als ze mijn verhaal horen. Dan ben je nog hartstikke jong. Dat is ook zo en we zijn samen gegroeid. Ik heb wel altijd mijn onafhankelijkheid willen houden. We hebben een leven samen maar ook allebei een apart leven. Ik doe ook dingen alleen en dit is belangrijk om jezelf te kunnen zijn en/of te blijven.

Ik denk zelf dat dit ook een heel belangrijk aspect is. Ik heb geleerd om te houden van mezelf waardoor ik mijzelf de behoeftes kan geven die ik nodig heb en daarvan niet afhankelijk ben van mijn partner.

Velen zijn geneigd zich helemaal aan te passen aan een ander in een relatie.

5 manieren om onafhankelijk te blijven in een relatie

♥ Neem tijd voor jezelf. 

Je relatie is belangrijk maar jij zelf ook! Dat vergeten nogal eens wat mensen. Als een ander het maar naar zijn/haar zin heeft. En jij dan? Waar heb jij behoefte aan? Ik functioneer op mijn best wanneer ik lekker in mijn vel zit en daar hoort ook ontspanning bij.

Neem eens tijd voor ontspanning om een boek te lezen, een schoonheidsspecialiste te bezoeken of neem een lekker warm bad. Geniet van de tijd met jezelf.

♥ Gun je partner zijn/haar vrije tijd. 

Je partner heeft ook behoefte aan tijd voor zichzelf. Gun je partner deze tijd en ga niet van alles vragen en/of zeuren om zijn tijd. Indien jij genoeg van jezelf houdt en je hebt genoeg zelfvertrouwen dan hoef je je nergens zorgen om te maken en weet je heel goed zelf je tijd in te delen. Denk hierbij aan wat jouw doelen/passies zijn in het leven.

Mijn man is gek van voetballen en deed dat (vroeger) ook graag. Ik heb er nooit wat van gezegd al vind ik voetbal afschuwelijk. Dat is zijn ding en niet het mijne. Wel vind ik het belangrijk dat hij zijn afspraken nakomt. Heeft hij aangeven dat hij om 17.30 uur thuis komt eten dan verwacht ik ook dat hij er was maar vaak was het ook dat hij het niet wist en dan hield ik nergens rekening mee. Dit was voor mij belangrijk. Wat is er belangrijk voor jou?

♥ Vergeet je vrienden niet. 

Veel gehoord probleem is dat er geen tijd meer is voor een sociaal leven en helemaal niet wanneer je net de liefde van je leven hebt ontmoet. Maak tijd voor goede vrienden. Zij zullen er altijd voor je zijn en daarom is het belangrijk om ze niet te vergeten.

♥ Hobby’s.

Het is heel belangrijk om een balans te vinden. Balans te vinden in het dingen samen doen maar tevens om activiteiten voor jezelf te doen. Stop dus niet met je hobby’s omwille van je relatie. het is goed voor je eigenwaarde om met de dingen bezig te zijn die jij leuk vindt.

♥ Communiceer. 

Ga er niet zomaar vanuit dat je partner weet wat jij bedoeld. Communiceer open en duidelijk met elkaar. Heb jij veel meer behoefte om alleen te zijn dan je (nieuwe) partner. Bespreek dit dan en geef jouw gevoel aan.

Ben jij onafhankelijk in een relatie? Wat doe jij hiervoor? Leuk als je een reactie wilt achterlaten!


Tags


Misschien vind je dit ook leuk:

 • ik heb geen relatie,maar ik weet wel wat ik wil.Ik hou van mijn zelf ,dit doe ik door de dingen te doen waar ik van geniet,dit kan het lezen van een tijdschrift zijn of een kopje thee drinken.
  ik hou bewust afstand van mensen dan kan ik echt zelf mijn keuzes maken.Ik ben gelukkig met de dingen die heb

 • Katinka schreef:

  Leuk om jouw verhaal te lezen, Marian!
  Ik herken veel, mijn man en ik zijn allebei onafhankelijk en doen graag onze eigen dingen. ik ben heel blij dat ik die vrijheid heb want ik zie om me heen dat het ook anders kan. De keerzijde vind ik soms dat we een beetje langs elkaar heen leven. We proberen nu bewust tijd voor elkaar te maken, in drukke periodes lukt dat soms niet en dan mis ik het contact. Aan de andere kant zou het mij ontzettend benauwen als ik een relatie zou hebben waarin ik alles samen zouden doen met mijn partner. De juist balans vinden is heel belangrijk denk ik (zoals met zoveel dingen).
  .

 • Angela schreef:

  Zo ongeveer als het bij jou gaat, gaat het hier ook. Voel me er prima bij.
  Ik ben alleen afhankelijk van hem als ik ergens naar toe wil dat te ver weg is voor mijn brommobiel, want ik heb geen rijbewijs. Ook met het bouwen van nachthokken enz. voor mijn kleinvee trouwens, dat kan ik niet alleen, maar dat lijkt me logisch.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >