Wil je een kaart ‘Van Jezelf Houden’ van mij ontvangen?

Van Jezelf Houden Louise HayUpdate: Vanaf heden zijn de kaarten te verkrijgen in de Feelgood shop van Just Be You. Klik hier voor meer info.

Van de uitgeverij de Zaak heb  ik deze mooie kaarten van Louise Hay ontvangen. Deze kaart wil ik graag naar je opsturen met een persoonlijke note. Vind je het leuk om deze te ontvangen? Zie onderstaand wat je kunt doen om deze kaart van mij te ontvangen.

Van Jezelf Houden – Louise Hay

1. Geef geen kritiek meer.

Kritiek geven is geen bijdrage. Weiger jezelf te bekritiseren en accepteer jezelf volledig zoals je nu bent. Iedereen verandert, maar als je jezelf afkeurt, verander je in een negatieve richting en als je jezelf goedkeurt, verander je in een positieve richting.

2. Jaag jezelf geen angst aan. 

Terroriseer jezelf niet langer met je gedachten. Het is vreselijk om op deze manier door het leven te gaan. Ontdek welk beeld je een goed gevoel geeft (ik zie graag gele rozen voor me). Zodra je een angstige gedachte voelt opkomen, kun je deze gedachte vervangen door een gedacht die jou een goed gevoel geeft.

3. Ga op een liefdevolle en geduldige manier met jezelf om. 

Wees aardig tegen jezelf. Wees lief voor jezelf. Behandel jezelf met geduld, nu je oefent in een nieuwe manier van denken. Behandel jezelf zoals je iemand zou behandelen op wie je dol bent.

4. Wees vriendelijk tegen je gedachten.

Als je jezelf haat, haat je eigenlijk je gedachten over jezelf. Haat jezelf niet omdat je bepaalde gedachten denkt, maar verander deze gedachten liefdevol.

5. Geef jezelf complimenten. 

Jezelf bekritiseren breekt je innerlijke kracht. Als je jezelf complimenten geeft, wordt je innerlijke kracht groter. Geef jezelf zo vaak mogelijk complimenten. Zeg tegen jezelf dat je het heel goed aanpakt, ook als je iets onbelangrijkst doet.

6. Steun jezelf.

Ontdek hoe je jezelf kunt steunen. Vraag je vrienden om hulp. Sta ze toe om je te helpen. Het is een teken van kracht wanneer je om hulp vraagt op momenten dat je die hulp goed kunt gebruiken.

7. Ga liefdevol om met je negativiteit.

Besef dat je negativiteit veroorzaak wordt door een onvervulde behoefte. Je ontdekt nu nieuwe, positieve manieren om deze behoefte te vervullen. Laat daarom nu je achterhaalde, negatieve gedachtepatronen liefdevol los.

8. Zorg goed voor je lichaam. 

Verdiep je kennis over voeding. Van welke brandstof dien je je lichaam te voorzien zodat het optimaal kan presteren en zoveel mogelijk energie heeft? Welke lichaamsbeweging past bij jou? Zet hem op! Bemin en prijs de tempel waarin je leeft.

9. Werk met een spiegel

Kijk jezelf vaak in de ogen. Laat merken dat je steeds meer van jezelf gaat houden. Vergeef jezelf terwijl je naar je spiegelbeeld kijkt. Praat tegen je ouders terwijl je in de spiegel kijkt en vergeef ze. Zeg minstens eenmaal per dag tegen jezelf: ‘Ik hou van jou. Ik hou heel veel van jou.’

10. Doe het nu.

Stel van jezelf houden niet uit tot je beter bent, tot je bent afgevallen, tot je een nieuwe baan of een nieuwe relatie hebt. Doe het nu. Hou zoveel mogelijk van jezelf.

De kaarten zijn even niet te verkrijgen bij bol.com maar je kunt ze nu verkrijgen in de Feelgood shop van Just Be You.

Wil jij één van de vijf kaarten met persoonlijke note van mij ontvangen?

Hoe jij deze kaart in de wacht in de wacht sleept? 

Vertel mij hieronder welke aktie jij gaat ondernemen om meer van jezelf te houden?

Maandagavond 14 oktober 2015 om 20.00 uur maak ik de winnaars bekend.

 


Tags

angst, complimente, doe het nu, jezelf, kritiek, louise hay, negativiteit, van jezelf houden, vriendelijk tegen jezelf


Misschien vind je dit ook leuk:

Hoe blijf je gemotiveerd?

Hoe blijf je gemotiveerd?
 • Christa schreef:

  Hallo Marjan,

  Bestaan deze kaarten nog? Ik zie dat het een bericht is van 2015.

  Ik hoor het graag, hartelijke groet, Christa

  • Marian schreef:

   Deze zijn helaas niet meer te verkrijgen ❤️

 • Nu mijn lichaam mij een beetje in de steek laat moet ik nog meer van mijzelf gaan houden.dit kan ik doen door mijzelf complimentjes te geven en qua voeding nog beter voor mezelf gaan zorgen.Als het innerlijk goed zit zal ik dat weer vanzelf uiterlijk gaan uitstralen,maar soms heb je daar wel wat handvaten bij nodig!!

  • Hallo Saskia een fijn handvat kan zijn de moeder in jou te laten spreken die is er speciaal voor jou en zij weet wat je kan helpen. Groetjes Mieke

 • Ik ben al begonnen met dankbaar te zijn voor wie ik ben en mijn leven..en dat ben ik van plan te blijven. Ik was ook geterroriseerd door angstige gedachten..maar wat heb ik ervan geleerd! Het is dankzij die ervaring dat ik de kracht en wijsheid achter dankbaarheid heb ontdekt. Ik heb ook meer zelfvertrouwen gekregen en ik zie mijn leven en de toekomst rooskleurig in want ik heb nog veel plannen die volgens anderen onmogelijk lijken..maar nothing is impossible!

 • Sjouke schreef:

  Na jarenlang zoekende te zijn geweest en altijd het gevoel te hebben dat er iets mis met me was leer ik mezelf nu EINDELIJK kennen en neem ik hier de tijd voor! Ik volg een bewustwordings ontwikkeling therapie met daarnaast modules zelfbeeld, PMT zelfvertrouwen, gesprekken etc etc. Helaas heeft het zover moeten komen dat ik ingestort ben en al een jaar thuis…. Maar heb wel vertrouwen dat het goed gaat komen en dat ik nu echt voor mezelf ga leven, en dat ik inderdaad lief ben en de moeite waard!
  En dingen voor mezelf mag doen, nee mag zeggen, mijn gevoel mag uiten… Wat is dat fijn zeg!
  Ik word ook heel blij van alle quotes, blogs en lieve berichtjes van justbeyou.nl 🙂

  • Hallo Sjouke wat een werk ben je aan het vezettenmet en voor jezelf, neem alle tijd die er nodig en laat komen wat er naar boven komt probeer met liefde naar dit alles te kijken, te voelen wat er dan gebeurt. Ik wens veel kracht en liefde voor jezelf toe in dit proces. Groetjes Mieke

 • Zou de tiende ‘regel’ niet de eerste moeten zijn?
  DOE HET NU
  Hou van jezelf, wees positief, wees lief voor jezelf en je lichaam, geniet van jezelf en de mensen of kinderen om je heen, straal energie uit en leef je leven zoals het nu komt.

  Liefs, Karin

  • Hoi Karin,

   Ik zou eigenlijk elke regel wel op nummer één willen zetten ;-). Thanx voor je reactie, het zijn hele mooie punten!

   Warme groet, Marian

 • Brenda schreef:

  Ik heb mezelf wat meer gesprekken met mijn psychologe cadeau gedaan 😛 Ik kan bij haar helemaal mezelf zijn en ze helpt me meer inzicht te krijgen in mijn remmingen.

 • Het fijne en zachte gevoel vasthouden over mezelf als ik iemand heb kunnen helpen met reiki.

 • De aktie(s) die ik dagelijks onderneem: heel bewust stil te staan bij de dingen waar ik dankbaar en blij voor ben (óók de hele simpele, eenvoudige dingen).
  Het tovert een grote glimlach op mijn gezicht en geeft me een blij gevoel.
  Vervelende dingen kunnen relativeren, niets gebeurt immers zonder reden en je wordt er juist sterker door.
  Levensvreugde is het sleutelwoord, het maakt je leven zoveel rijker.

  “Work hard at your job and you can make a living.
  Work hard on yourself and you can make a fortune”
  (Jim Rohn)

 • Danielle schreef:

  Ik ga mijzelf meer ruimte geven om te kunnen uitrusten van een zeer stressvolle en zware hectische periode in mijn leven. Een periode die het grootste gedeelte van mijn bestaan in beslag heeft genomen. Een periode waarin zorgen en verantwoordelijkheden als rode draad door mijn leven liep. Ik ga plaats maken voor meer houden van mijzelf, minder kritisch zijn, geen please gedrag meer en duidelijker mijn grens aangeven!

 • Katinka schreef:

  Ik ben al hard bezig: positief tegen mezelf praten, niet meer mezelf afkraken (in gedachten), dingen doen die ik leuk vind ( de natuur in, spontane etentjes, afspreken met vriendinnen, naar de sauna), op tijd ontspannen met boek op de bank of in bad, meer gezellige avondjes uit of thuis met vrienden (de FUN factor die vergeet ik soms -daar kan nog aan gewerkt worden!). Dankbaar zijn voor alles wat ik WEL heb in plaats van alleen maar zien wat er niet goed gaat…. Ik ben een grote fan van Louise Hay en heb ik gedachten al een mooi plekje voro deze kaart! Liefs Katinka

 • Claudia Smit schreef:

  Ik ben bezig dit jaar een “landingsplaats” te zijn voor ons gezin. Door meer rust te bieden geef ik en ervaar ik meer ruimte om te voelen dat we er voor elkaar willen zijn. Met 2 puberdochters is er nu al een voelbare positievere sfeer in huis.

  Fijne dag.

  Liefs Claudia

 • Yolanda van der Ree schreef:

  Ieder die dit leest een liefdevole dag toegewenst.

 • Van mezelf houden is voor mij het moeilijkste wat er is. Omdat ik “ongewenst geboren ben” heb ik altijd het gevoel dat ik er niet had moeten zijn. Deze kaart kan mij wellicht helpen , als ik hem ontvang hang ik hem boven m’n bed , voor Good vibrations <3

  • Hallo flo, wat naar omdat zo te voelen en zo dapper dat hier te delen met ons. Je hebt door dit aan ons te vertellen een cirkel binnen jezelf door broken, dat het vuur in jou nog daar is om de wereld buiten jou lief te hebben en er een deel van te mogen zijn met al je mooie talenten die er in je zijn. Groetjes Mieke

 • Ingrid Brilman schreef:

  Ik worstel al ontzettend lang met een negatief zelfbeeld. De laatste tijd begint het tot me door te dringen dat ik bewust stappen wil ondernemen om hieruit te komen. Ik ben inmiddels zover dat ik het mezelf gun om ook eens positieve dingen uit het leven te halen. Behoefte aan controle is mijn zelfbeschermingsmechanisme geworden (het liefst vooraf weten hoe iets zal gaan, terwijl je dat nooit zeker kunt weten) maar dat begint me nog wel eens op te breken. Ik ben al bewust bezig om als ik me ergens op mijn gemak voel of ‘veilig’, dat ik probeer die behoefte aan controle los te laten / te accepteren wat er is. Best moeilijk, maar met kleine stapjes kom je ook verder! Hier ben ik best trots op.

 • Linda Dufour schreef:

  Ik waardeer mezelf en ben er vast van overtuigd dat ik dit kaartje ga winnen 😉

 • Ik hou van mezelf en gun mijzelf ook lekker eten en ik ga andere mensen coachen om dat ook te doen als gewichtscoach. Ik heb er zin in! YESSS!!!

 • Tina kroon schreef:

  Ik zit midden in een burnout.
  en ben heel hard aan het werk om mezelf weer terug te vinden. Niet meer negatief zijn dat gooien we overboord. Alles wat je aandacht geeft groeit…… bewust genieten van de kleine dingen dankbaar zijn voor wat je hebt en wie ik ben.accepteer en laat los en doen wat ik wil waar ik blij van wordt. Dan komt het helemaal goed weer van mezelf te houden.

 • Astrid schreef:

  Vanaf NU ga ik mezelf beter (lees: méér…) en liefdevoller voeden, zodat iki de energei heb om alle andere fijne dingen ook te doen!

 • Nicole schreef:

  Van mezelf houden door dankbaar te zijn iedere dag, mezelf in de ogen aan te kijken en de ware ik te leren kennen! Te zullen in zien dat ik mooi ben hoe ik ben ben en dat andere dat dan vanzelf ook wel gaan doen!

 • Jolanda schreef:

  Alles wil en doe ik eraan om mezelf de moeite waard te gaan vinden/ te houden van mezelf!.Lange tijd maar doorgegaan voor anderen,nu door omstandigheden zei mn lijf:ik doe niet langer.
  Homeopathie,accupunctuur,gesprekken met hem en psych,tijd nemen om te leren mezelf de moeite waard te vinden,oefenen om los te laten wat was,positief denken en lezen/leren (zoals hier op jou site) van mezelf te houden en vooral lief te zijn voor mezelf.
  Het is heel veel en heb nog lange tijd te gaan maar wil het zo graag…..zodat ik de andere helft van mn leven in liefde mag leven!

 • Anneke schreef:

  Ik ga de actie van het niet ondernemen van een actie ondernemen. Voor mij is er een punt gekomen waarop ik ga ophouden met van alles te doen om iets te bereiken. Dus mijn actie is ophouden met acties te ondernemen. Ik ben wie ik ben, ik laat mezelf zijn wie ik ben en daar hou ik van!

 • Serina schreef:

  Bewust te zijn van het moment NU. Proberen mijn hart te volgen en er naar te luisteren , want in je hart is alleen maar liefde te vinden voor jezelf, voor een ander en elk ander moois op deze wereld. <3

 • Ik ga mezelf meer voelen: gezicht, armen, handen, mijn hele lijf meer aanraken en liefkozen.
  Lekker natuurlijke cremes of olie erop smeren, een doe-het-zelf massage van top tot teen….
  heeeeeerlijk!

 • Marieke schreef:

  Ik ga dagelijks tijd geven aan dingen, mensen en activiteiten wat ik blij van wordt. Ik bedenk merr elke dag wat ik goed gedaan heb, waar ik trots op ben en waar ik dankbaar voor ben in mezelf en mijn leven

 • Karin M schreef:

  Ik ga elke avond na wat de momenten van de dag waren waarop ik mij goed en gelukkig voelde.
  Door dit te doen ga ik mijn gedachten meer verplaatsen naar het positieve in plaats van naar het negatieve.

  Het gene waar ik gelukkig van wordt ga ik ook vaker doen.

 • bekooij schreef:

  Ik ga mijzelf elke dag positief toespreken, ik schrijf op de spiegel affirmaties en die ga ik 3x per dag herhalen.

 • Marloes schreef:

  Aandacht aan mezelf en geven en wat ik belangrijk vind.

  Gr. Marloes
  ps Hoop echt een keer te winnen

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.