14 redenen om te lachen

Onderstaand een aantal redenen om te lachen. Weet je dat kinderen wel 300 keer per dag lachen en dat volwassenen dit maar 10 keer doen. Dat is weinig in vergelijking met kinderen. Daar moet je echt wat aan gaan doen ;-).

Van lachen krijg je een mooie uitstraling maar lachen is goed tegen stress, het verbetert je humeur, en goed voor je gezondheid. Er zijn zoveel momenten waarop je zou kunnen lachen. Het zijn de kleine dingen in het leven en zoals ik altijd schrijf: waar je je op richt dat groeit! Waarom vandaag niet richten op lachen.

Lachen zorgt voor positieve effecten en is dus een hartstikke goed medicijn!

14 redenen om te lachen

♥ Het maakt je aantrekkelijk en je zelfvertrouwen krijgt een boost

♥ Je krijgt er een jongere uitstraling door

♥ Het helpt je om positiever te worden en/of te blijven

♥ Het verlaagt je bloeddruk

♥ Het versterkt je immuunsysteem

♥ Het verlicht je stress niveau

♥ Het kan je ‘donkere’ dagen opfleuren

♥ Het veranderd je gemoedstoestand

♥ Je kan veel zeggen met een glimlach

♥ Het zorgt voor het stofje endorfine, waar je je lekker van gaat voelen.

♥ Bevordert de bloedsomloop

♥ Volgens onderzoeken leef je langer als je vaker lacht

♥ Je traint je buikspieren

♥ Door een lach kan je dichter bij anderen mensen komen.

Er zijn tegenwoordig veel lach workshops. Ik heb er zelf een keerje één gevolgd in amsterdam met een aantal vriendinnen. Gelachen hebben we zeker en ik heb daar video’s van opgenomen op mijn telefoon. Als ik dit terug kijk dan schiet ik weer in de lach. Heerlijk.

Waar heb jij vandaag om gelachen?

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

aantrekkelijk, lachen, lachen is gezond, uitstraling


Misschien vind je dit ook leuk:

Accepteren

Accepteren

De kracht van een lach

De kracht van een lach
 • chemene schreef:

  ik en mijn bff femke lachen echt om alles 😀 dat is echt leuk. we liggen altijd in een deuk en komen niet meer bij. we zijn zelfs een keer samen de les uitgestuurd omdat we niet konden stoppen met lachen XD de meeste mensen zouden dat erg vinden, maar wij bleven gewoon verder lachen. we kregen ook de slappe lach toen we allebei een drie hadden gehaald. als ik eraan terug denk schiet ik weer in de lach 😀

 • Brenda schreef:

  Mijn buurvrouw hoort mij regelmatig lachen, zelfs als ik alleen ben 🙂
  Ik kan lachen om de gekste dingen, ben daar heel open en makkelijk in gelukkig.

 • Ha Marian,
  Wanneer komen die video’s hier op de site? Lachen!!!
  Vrolijke groet,
  Mark

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >