Op zoek naar God in de stilte van een klooster

Op zoek naar God in stilteDe televisie gids leerde mij dat er een nieuw programma kwam “op zoek naar God”.

Nu staat er op mijn bucket list een week vertoeven in een klooster en ervaren wat stilte is en dat is juist waar dit programma ook over gaat. Mijn interesse was gewekt.

Vijf dames, presentatrice en actrice Lieke van Lexmond, topmodel Kim Feenstra, socialite Christina Curry, actrice Sanne Vogel en punkrock zangeres Elle Bandita (alias Ryanne van Dorst) gaan in een klooster in Oosterhout.

Bij aankomst in het klooster is het inruilen van de mobiele telefoon een feit want de week gaat plaatsvinden in stilte. Oef.. dat zal voor mij al een hele uitdaging zijn.

Frustratie, weerstand en liefde

Eenmaal per dag hebben ze een indringend gesprek met hun geestelijk begeleider. En buiten ontboezemingen op de dagboekcamera in hun kloosterkamer zijn ze een week lang stil. Ze lezen voor het eerst in de Bijbel; en dan meteen vier keer op een dag.

Ze werken in de tuin tot de blaren op hun handen staan, zitten uren op harde kerkbanken en doen vele afwassen met de kloostergemeenschap. Maar ze komen ook tot rust, raken gefrustreerd, geven hun weerstand op en worden geraakt door de liefde en warmte van de kloosterlingen. De grote vraag in de serie is natuurlijk: wie van de vrouwen vindt God?

Wie van de vrouwen vindt God nu echt?

Dat is de vraag van deze serie. Ik ben niet echt benieuwd of iemand God vindt want ik denk/geloof dat iedereen gelooft op zijn eigen manier maar wel mooi om te zien hoe het proces van stilte werkt en wordt ervaren door de vrouwen. Iedereen heeft tenslotte een verhaal. Het mooie is dat je de mogelijkheid hebt om tot jezelf te komen.

Ik geloof dat het je zeker wat zal doen en nu maar even kijken wanneer ik het klooster in zal gaan ;-).

Voor diegenen die ook gekeken hebben: Wat vond jij ervan? Of wat vind je van de gedachten om een week het klooster in te gaan? Leuk als je hieronder een reactie wilt achterlaten.

Vervolg van ‘Op zoek naar God’ in de stilte op 10, 17 en 24 febuari 2013 om 22:00 uur bij de EO op NED 3

Trailer op zoek naar God 2013


Tags

Christina Curry, god vinden, Lieke van Lexmond, op zoek naar God, Ryanne van Dorst, Sanne Vogel, stilte


Misschien vind je dit ook leuk:

Stilte

Stilte
 • Margriet Paulusma schreef:

  ik kan me een engelse documentaire herinneren over dit onderwerp, eigenlijk precies hetzelfde. Véél onrust in het begin bij de deelnemers maar indrukwekkende uitkomsten en inzichten en God werd wel gevonden, zelfs door de meest sceptische deelnemer.
  De deelneemsters aan deze nederlandse serie zijn bijzondere dames; ik ga zeker kijken en zou het zelf ook héél graag doen!!
  Sinds kort heb ik een bijbaantje als gastvrouw in het plaatselijk klooster hier dus ik ben al op de plek… 😉
  Bedankt Marian; ik had het anders vast gemist, kijk nooit in een tv-gids!

  Margriet xx

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >