Zeven manieren om te geloven in je eigen magie

Zeven manieren om te geloven in je eigen magie

Eén van de grootste valkuilen die jou kan weerhouden je doelen te realiseren, is dat je niet in jezelf gelooft. Dit betekent dat je geen vertrouwen hebt in jouw eigen mogelijkheden,  je eigen “magie”, of juist in de wonderen van de wereld. De overtuiging dat je iets niet zou kunnen herken je vast wel. 

Het is echter belangrijk te onthouden dat als je deze gedachte hebt aangenomen, je daarmee een deur sluit. Je creëert namelijk wat je uitstraalt en je straalt grotendeels je innerlijk dialoog uit. 


Je kunt je ook abonneren en luisteren op iTunes of maak gebruik van de Gratis Castbox FM App Wet van aantrekking

Let jij dus wel eens op wat je tegen jezelf zegt? Wat je uitzendt, komt namelijk naar je terug. Dit noem ik ook wel de ‘Wet van Aantrekking’. Onthoud dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn en dat we allemaal magie of superkracht in ons hebben om onze eigen werkelijkheid te creëren. Een aanrader als je hier meer over wilt lezen is mijn blogbericht: ‘Zo gebruik je affirmaties als superpower.’

Op een gegeven moment werd me duidelijk dat niet alles is wat het lijkt. Alles is zoals ik het zie, gekleurd door mijn opvattingen en ervaringen. Wat ik zie of terugkrijg is ook wat ik uitzend. Je kunt het leven zien als een spiegel: het reflecteert.

De buitenwereld is de spiegel van hoe ik denk, wat ik van mezelf vind en hoe ik mezelf behandel. In het begin vond ik het behoorlijk confronterend, maar nu ik het eenmaal onder de knie heb - niet altijd, maar al doende leert men - ben ik dankbaar te merken dat ik mijn werkelijkheid creëer en dus vervelende situaties kan keren of juist kan zien en accepteren als "een les" van het leven.

Om jou hiermee op weg te helpen, zijn hier zeven manieren om te geloven in jezelf en in je eigen magie, om zo de wonderen te creëren in je leven.

1. Vertrouw

Alles wat zich ontvouwt in jouw realiteit is gebaseerd op jouw overtuiging. Wanneer je gelooft dat alles mogelijk is, dan open je je hart en je geest voor de magie van onbegrensde mogelijkheden. Je doelen en verlangens kun je moeilijk manifesteren als je zelf niet gelooft dat het mogelijk is. Vergeet daarom ook alle redenen die je hebt bedacht waarom iets niet zou werken en geloof reden waarom het wel zou werken.

Door op deze manier te denken, voorkom je dat je aan het einde van je leven spijt krijgt van de kansen die je niet hebt gepakt. Vraag jezelf dus regelmatig af wat echt belangrijk voor je is, en heb de moed, kracht, wijsheid en het vertrouwen om je leven hiernaar in te richten.

Zeg bijvoorbeeld: `Ik maak het beste van wat ik heb en ik kijk uit naar het mooiste dat nog gaat komen.’ 

Gratis Meditatie Just For You

2. Neem geïnspireerde actiestappen

Ieder moment heb je de kans om een zaadje te planten voor een betere toekomst. Richt je op wat je nu kunt doen. Heb je grote doelen, hak ze dan in kleine stukjes. Maak het jezelf niet al te moeilijk en begin gewoon klein. Iedere stap is er één, hoe klein deze stap ook is. Het brengt je steeds dichterbij.

Het gevaar van een droom is dat het bij dromen blijft. Maak echter van je droom een plan. Als je bijvoorbeeld je levenspartner wil manifesteren, moet je uit je comfortzone stappen om nieuwe mensen te ontmoeten. Je weet nooit wie of wat het Universum voor je in petto heeft!

3. Actief vertrouwen

Hier neem je geïnspireerde actiestappen zonder het bewijs van de uitkomst. Vaak willen we eerst zien en dan geloven, maar dit werkt echt andersom. Wil je graag een levenspartner? Maak dan alvast wat ruimte vrij in je kledingkast voor zijn of haar spullen, of zorg dat je bed ruim genoeg is voor een tweede slaper. Het is een eenvoudige actiestap om het universum te laten zien dat je de ruimte hebt gecreëerd om datgene te manifesteren wat je graag wilt.

4. Laat er geen twijfel over bestaan

Twijfel niet aan jezelf! Weest je ervan bewust dat niemand beter weet wat goed voor je is dan jijzelf. Nieuwe deuren gaan altijd open als je vooruit blijft gaan. Ga dus door, en zie hoe de magie zich ontvouwt. Twijfels houden je namelijk vast, waardoor je op de plek blijft waar je bent. Sta er dus voor open om het allermooiste en het allerbeste te ontvangen, en vertrouw erop dat het waar wordt.

5. Uit je hoofd, in je hart

Je weet in je hart wanneer je in de goede richting gaat, ook al zie je nog geen resultaat. Als je er met hart en ziel in gelooft dat iets jou gaat lukken, kan het niet misgaan en is het iedere inspanning waard. En als er íets is dat bergen kan verzetten, dan is dat het vertrouwen in je eigen kracht!

Lees- en/of luistertip: Uit je hoofd, in je hart (incl. 7 tips)

6. Laat het los

Nieuwe deuren gaan altijd open als je vooruit blijft gaan. Daarbij is het belangrijk om oude dingen die je niet verder helpen, los te laten. Loslaten is geen eenmalig maar een doorlopend proces. Vraag jezelf daarom af: wat houd ik vast, en wat laat ik los?

Sommige ervaringen, mensen, situaties, gedachten of pijnlijke gevoelens zijn misschien te moeilijk of te groot om in één keer los te laten. Strek je daarom steeds uit naar een betere optie als deze zich voordoet; het roer hoeft niet radicaal om. En onthoud: wanneer je onderuit wordt geslagen door het leven, rol dan op je rug en kijk naar de sterren.

Lees- en/of luistertip: Loslaten? Ja graag, maar hoe doe je dit nu

7. Geef niet op

Ten slotte: geef niet op als het even niet mee zit: ook tegenslagen zijn een onderdeel van het leven, net als eb en vloed, of pieken en dalen. Het klinkt zo eenvoudig, en eigenlijk is dat het ook ;-).

Als je slecht wordt behandeld of gekwetst bent, heb je twee opties: je wordt bitter, of je kijkt naar wat je ervan hebt geleerd. Hoe dan ook kom steeds weer verder dan waar je was. En hoe lekkerder je in je vel zit, hoe meer veerkracht je hebt bij tegenslagen!

Wie je bent dat straal je uit,
dus wees de beste versie van jezelf!

Dank je wel Universum, dat ik mag leven in deze wereld vol met magie en wonderen.

Ik maak het beste van wat ik heb en ik kijk uit naar het mooiste dat nog gaat komen.’
Wanneer je gelooft dat alles mogelijk is, dan open je je hart en je geest voor de magie van onbegrensde mogelijkheden.
Dank je wel Universum, dat ik mag leven in deze wereld vol met magie en wonderen.

#affirmatie

Geloof in de magie van jezelf zijn

#affirmatie

Affirmatie geloven in jezelf, wet van aantrekking

Tags

wet van aantrekking


Dit vind je misschien ook leuk:

 • Miranda Daudey schreef:

  Dankjewel Marian, ik heb de afgelopen twee weken stappen gezet om daadwerkelijk oude patronen los te laten, te vertrouwen in mijzelf en mijn HSP in te gaan zetten als kracht. Jou podcast laat zien dat ik op de goede weg ben. Liefs Miran

  • Marian schreef:

   Top om te lezen, Miranda! Je kan het!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Ontdek de shop met producten voor een gezonde dosis

  optimisme en geloof in jezelf

  >