Zelfvertrouwen opbouwen bij kinderen

Een geweldige inspirerende video om zelfvertrouwen op te bouwen bij kinderen.

Neem dit aub als ouder(s) een voorbeeld van. Ik denk dat het zoveel scheelt in hoe krachtig je in de wereld staat. Respect voor deze vader. Je bent geweldig! Je bent goed genoeg en laat niemand het tegendeel zeggen.

Zelfvertrouwen opbouwen bij kinderen


Tags

inspirerende video, van jezelf houden, zelfvertrouwen, zelfvertrouwen kinderen


Dit vind je misschien ook leuk:

 • Dag Marian,

  Ik denk dat ik je intentie begrijp maar verder kan ik niet zo heel veel positiefs zien in dit filmpje behalve de intentie. Zelfvertrouwen als waarde is goed maar dat behelst veel meer dan affirmaties nazeggen. Is er ook ruimte voor falen en is er ook ruimte voor niet uitblinken. Niet ieder kind kan uitblinken en hoeft ook niet uit te blinken.

  Vandaag in de Trouw de necrologie van Grahame Locke (filosoof) die vorige week overleed. Gevraagd naar zijn mening over programma’s als ‘The Voice Kids’ zei hij: ” Een kind is een primaire racist. Het moet nog leren dat het niet langer mama’s baby is, en niet het centrum van het universum, maar een volwassen mens dat in de wereld van het werkelijkheidsprincipe leeft. Dat is niet makkelijk. Dat duurt een tijd, soms een heel mensenleven. Het ergste wat een samenleving kan doen is kinderen behandelen op de manier van celebraties ( filmsterren,voetballers, artiesten) die doorgaans onder een zwaar secundair narcisme lijden. Het is ronduit misdadig om een kind aan te moedigen in het geloof dat het eigenlijk een ster is.”

  Nog even terug naar het filmpje. Als dit kind wordt geleerd dat het geweldig is en dat niemand in de wereld je geweldige ik kan stoppen, staat het dan nog open voor correctie? Zeker als daar wordt gezegd dat het niet uitmaakt wat de ander zegt want het gaat erom hoe ik over mijzelf denk/voel?

  Dit soort uitspraken vind ik pedagogisch onverantwoord. Zo creëer je kleine sterren (narcisten) die zichzelf als norm hebben.

  • Hoi Frede, dank je voor je reactie! Ik zie het positief door er aandacht aan te besteden dat ze het waard is. Ik ga er vanuit dat dit niet elke dag zo gebeurd en zal misschien ook wel gedaan zijn voor de publiciteit. You never know. Ik snap je mening en bericht heel goed!

   Warme groet, Marian

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Ontdek de shop met producten voor een gezonde dosis

  optimisme en geloof in jezelf

  >