Word ik gestraft door het Universum?

Word ik gestraft door het Universum?

Transcriptie van de Podcast - Word ik gestraft door het Universum


Mijn e-mail gaat verder:

Dan loop je de huisartsen praktijk uit en ik voelde me zo blij en dankbaar voor alles wat er is en het schoot door me heen: waar kunnen we ons allemaal toch druk om maken terwijl gezondheid zo belangrijk is.

"Gezondheid is het grootste geschenk
Tevredenheid de grootste rijkdom
Vertrouwen de beste relatie"

Dat is wat ik deelde en waarop ik een e-mail kreeg wat mij wel deed triggeren: De e-mail ging iets in de trend van: 

'Dit is geen leuk voorbeeld om de aandacht te trekken.' En de e-mail ging verder dat er aantal jaar geleden eerst aan de ene kant borstkanker werd geconstateerd en een paar jaar later aan de andere borst een andere soort. Ze noemde ook nog een paar andere ziektes en toen de vraag: Word ik ergens voor gestraft?

Ik ontvang de e-mail en meteen dacht ik: heb ik wat verkeerd geschreven of kan het heel anders geïnterpreteerd worden?
Lachen he… dat je het meteen toch eerst bij jezelf gaat zoeken. 

Afin ik heb meteen een berichtje in gesproken dat ik niet geloof in het straffen en dat ik daar nog een podcast over zou maken en dat ik veel positiviteit en liefde stuur. 

Ook ontving ik veel e-mails van mensen die het fijn vonden dat ik ook zoiets deel dus zo zie je altijd weer dat de meningen altijd verdeeld zijn en dat is ook goed maar de les daaruit is dat je het niet voor iedereen goed kunt doen al is het nog zo goed bedoeld. 

Aandacht trekken door deze e-mail te sturen is het laatste wat ik wil want ik heb er over nagedacht maar als iemand dat zo wil zien is dat aan de ander en dat is goed. Ik wil niet iemand zijn perspectief veranderen. Wat mijn doelstelling is om positiviteit en liefde uit te dragen maar dat ook ik dingen meekrijg in het leven. 

Wat mijn doelstelling was: is dat we ons vaak zorgen maken om de kleine dingen totdat gezondheid om de hoek komt kijken en dat dat vaak een hele grote wake-up call is. Ik ben niet van het alleen maar positief denken want ik zeg ook altijd het leven is eb en vloed en het is hoe jij ermee om gaat. 

Ik ontving daarop weer als antwoord dat ik niet meer hoefde te antwoorden en dat ik het niet expliciet hoefde te noemen dat ik bij de huisarts zat voor een plekje op mij borst. En verder dat: Gezondheid is belangrijk en als dat bedreigd wordt of weg is, waar maak je je dan druk om? En ze schrijft; precies dat!!! Je maakt je druk om datgene wat belangrijk is.

Je hoeft ook niet te reageren want iemand die zo gezond is, snapt niets van waar mensen die niet gezond zijn zich druk over zouden kunnen maken.

Oops dacht ik even…. De boodschap is hierbij dus duidelijk anders over gekomen dan bedoelt was. Gewoon even bedoeld als bewustzijn zaadje dat het iedereen kan overkomen en als er vandaag iets onbelangrijks gebeurt dat je gewoon denkt: fuck it…

Misschien had ik zo even plat moeten zeggen in de nieuwsbrief.

Wat mij ook triggerde was een andere zin uit de e-mail: Als straffen niet bestaat, bestaat belonen of een geschenk krijgen ook niet.

Daar heb ik even over na moeten denken. Maar ik geloof werkelijk niet in straffen of testen van het Universum. Wel denk ik dat je jezelf ziek kan maken maar ook beter kan maken en daar heb ik veel boeken over gelezen. Het is iets wat mij erg interesseert. 

Je bent liefde… alleen onderweg tijdens het opgroeien hebben we dingen, gezien, gehoord en voor waar aangenomen en dit meegenomen in onze zijn. Vaak hebben we ons licht gedoofd, bang om te worden gekwetst. Jezelf willen afschermen voor pijn. 

Álle emoties hebben effect op lichaam en geest – zowel de prettige emoties als de minder fijne, en zowel de emoties die je doorvoelt als die je onderdrukt. Het is ook zo belangrijk om je emoties niet te onderdrukken maar te doorvoelen.

Vaak als je ze doorvoelt, voelt het ook meteen minder zwaar aan. 

Mij werd vroeger geen pijn en/of ‘zeer’ gedaan als ik luisterde naar mijn ouders en helemaal als ze hadden gedronken. Ik leefde vanuit angst en bang voor afwijzing en daardoor doen we vaak dingen niet die we heel graag zouden willen doen. 

Of ja zeggen tegen een ander maar nee zeggen tegen jezelf. 

Na het jonge overlijden van mijn moeder in mijn armen ben ik het anders gaan zien en ik wilde ik het graag anders als ik zo jong dood mocht gaan. Dat is mijn turning point geweest in mijn leven. En dat is niet in één keer gedaan maar stap voor stap. Door mijn trauma’s te verwerken, mijn mindset aan te passen en vooral van mezelf te leren houden.

Ik heb geleerd om mijn emoties te zien als boodschappers. Je kunt er zoveel van leren.  Je zijn oftewel jouw ziel gebruikt emoties om je de weg te wijzen. Als je hiernaar luistert dan brengt het je dichter bij jouw pod en haalt je weg bij wat je niet langer meer dient of bij je past. 

Iedere emotie en ieder gevoel is er niet voor niets en wil graag gezien worden onderdruk het niet. Het wijst je de weg. Het is jouw innerlijk GPS systeem. 

Liefde is alles. Liefde begint bij jezelf, met liefde voor jezelf. Iets wat je niet bezit kun je niet weggeven. Zelfliefde is niet hetzelfde als egoïsme. Liefde voor jezelf is uitdragen dat jij evenveel waarde toevoegt aan deze wereld als een ander.

(Zelf)liefde vormt de basis van alles. Zelfliefde versterkt de verbinding met jezelf, lost energieblokkades op en hoe meer liefde, hoe beter je lichaam zich heelt. 

Alles begint met de liefde voor jezelf
Begin je dag met zelfliefde en je dag is gevuld met liefde.

Dat komt doordat je uitstraling verandert, waardoor je meer liefde en positiviteit aantrekt. 

Het aantrekken doe je door je emotie die jij voelt bij een gedachten en/of een actie. Het is natuurlijk geen garantie dat er niks meer zal misgaan, maar de kans is groter dat je er minder last van hebt en dat je de situatie sneller weet op te lossen.

Dat aantrekken zie ik meer als belonen en een geschenk krijgen.

Soms zijn er dingen die gemakkelijk gaan als je in de ‘flow’ bent. Soms zijn er dingen die niet ‘stromen’ of niet gaan zoals ik het graag zou hebben gezien. Dan zie ik dat als een moment van stilstaan en even reflecteren. Wat gebeurt hier? Dat zie ik soms wel en soms ook helemaal niet of pas veel later en dat is ook goed. Ik heb het vertrouwen dat de antwoorden komen en dat is ook een soort affirmatie van me geworden: ‘het antwoord komt’.

Natuurlijk is het allemaal niet zo zwart / wit en zit daar heel veel tussen.

Wat ik alleen wens voor jou is heel veel positiviteit, liefde en dat je gaat voor wat goed voelt voor jou. Laat je licht niet dimmen door onbenulligheden of door anderen. Verander jezelf niet. Ook niet om iemand van je te laten houden want dat kost je alleen maar energie. Just Be You. 

Wees jezelf. Zorg goed voor jezelf, wees dankbaar voor wat er NU is en heb vertrouwen in wat kan zijn. 

Dit is wat ik van de week nog deelde op mijn Facebook pagina en ik eigenlijk hier nog bij wil voegen:

Blijf je liefde en positieve energie verspreiden en laat overal een stukje van jouw sparkeling achter. Ga voor wat goed voelt voor jou. 

De wereld heeft jouw licht & liefde meer dan ooit nodig!

Mensen zullen misschien niet altijd onthouden wat je precies hebt gezegd, maar ze zullen zeker onthouden hoe ze zich voelden door jouw klein gebaar van aandacht.

Een goed gevoel is de basis van een goed leven. Jij kunt dat verspreiden en zo de wereld elke dag een stukje mooier maken.

Laat je niet naar beneden halen door kleine onbenullige dingen. Richt je op wat je allemaal WEL wilt en zet positieve intenties

Mocht er iets gebeuren op jouw pad, dan word je niet gestraft. Het heet leven. Het gaat erom hoe jij ermee omgaat. Wel kan je reflecteren… Heeft het mij iets te zeggen? Wat kan ik hiermee? Neem even de tijd om naar jezelf te luisteren of journal erover. 

Ik sluit graag af met mijn slogan: Accepteer dat wat er is. Laat los wat is geweest. Heb vertrouwen in wat kan zijn. 

Geniet van alles van wat er is en denk om jezelf. 

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags


Misschien vind je dit ook leuk:

Blue Monday

Blue Monday
 • Ann van Dixhoorn schreef:

  Supermooi gezegd lieve Mariane!
  Grtjs Ann

 • hoi, dit vond ik zo ontzettend herkenbaar.

  “Ik ontvang de e-mail en meteen dacht ik: heb ik wat verkeerd geschreven of kan het heel anders geïnterpreteerd worden?
  Lachen he… dat je het meteen toch eerst bij jezelf gaat zoeken. ”

  Ik heb mij in het verleden zo vaak aangetrokken en wekenlang gevoeld dat ik het verkeerd deed. Ik denk niet meer dat ik dit tegenwoordig nog doe. Even een klein momentje van “blijkbaar heeft de ander het verkeerd geïnterpreteerd” en dan door.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >