Winactie: Leer elkaar echt kennen!

Update. 24-10-2012. Net een mail van Onno ontvangen. Zie hieronder

Hee Marian,
Net je reacties op je blog gelezen, wat ontzettend leuk, hartverwarmend… we willen graag de prijzen verdubbelen en 4 spellen ter beschikking stellen!
het liefst zouden we iedereen er eentje geven, maar dat kannie ;-))
groetjes!
Onno

Een aantal weken geleden ben ik geïnterviewd voor het blad weekblad Primero met een artikel over ‘van jezelf houden’.

Ik ben met Onno, de interviewer, in gesprek geraakt en zo kwam het gesprek op het spel wat hij heeft ontwikkeld. Ik vind spellen en kaartjes trekken altijd onwijs leuk om te doen dus ik was geïnteresseerd.

Van jezelf houden = jezelf begrijpen = van anderen houden = anderen begrijpen => Daarom is een goede communicatie met/over jezelf en met/over anderen van belang! Het Q&A Chat Game spel helpt je daarbij en is bovendien ook met de feestdagen reuze verrassend en gezellig om samen te spelen!

Een gezonde communcatie verdiept de relatie met jezelf, maar ook met je vrienden, familie en collega’s.

Onno heeft mij een spel toegestuurd. Ik vind het echt leuk en gezellig om met vrienden/kennissen te spelen en zo elkaar echt te leren kennen. Je hebt dan echte gespreksonderwerpen en zo kom je ook achter de gedachten van een ander. Ik maak ook wel eens een grapje en zeg dan: “dit spelen we altijd met mensen waar we geen gesprekstof mee hebben”.

Ik durfde het bijna niet te vragen maar ik heb toch de stoute schoenen aangetrokken en Onno gevraagd of hij mee wilde doen met de winactie op justbeyou. Dit wilde hij wel! Ik heb dus een toezegging gekregen om twee spellen te verloten. Wow dat vind ik super!

Q&A Chat Game spel.

Q&A! chat game is een communicatiespel met driehoekige kaartjes, leuk om te spelen met mensen die je net hebt ontmoet, maar ook grappig, verrassend én boeiend met mensen die je al goed kent of… denkt te kennen. Dus met vrienden, familie, kennissen, collega’s, buren, klas/studiegenoten, medesporters, -cursisten, -reizigers of zelfs een nieuwe liefde.

Al pratend en luisterend probeer je ondertussen als eerste de regenboog te winnen!

Het gezelschapsspel is eenvoudig te spelen en zit boordevol verrassende vragen over Werk/carrière (rood), Bezigheden (oranje), Fysiek/uiterlijk (geel), Relaties (groen), maar ook Algemeen (lichtblauw), Opinie (donkerblauw) en Mentaal/innerlijk (violet).

Op jacht naar de regenboog zorgen deze vragen vaak voor hele leuke antwoorden en gesprekken. Het kleurrijke communicatiespel is geschikt voor iedereen van 10 tot 100+ jaar en kan worden gespeeld vanaf 2 tot 10 personen. De vragen zijn samengesteld met respect voor álle deelnemers. Ook kan het moeiteloos met kinderen worden gespeeld.

Winactie

Beantwoord deze vraag en maak een kans op zo’n bereleuk bijzonder communicatiespel Q&A chat Game:

>>Denk je dat je jezelf en anderen al goed genoeg kent? (Zeg maar niet te snel ja, want er is waarschijnlijk nog veel boeiends wat je van jezelf én anderen te weten kunt komen!) Dus… zou jij jezelf en anderen beter willen leren kennen? Zo ja, waarom?

Geef je antwoord door hieronder een reactie in te vullen of een reactie via Facebook is natuurlijk ook goed. Via random.org zal ik de winnaar bekend maken op maandag 29 oktober 2012 om 20.00 uur.

Leer elkaar echt kennen

Je kunt ‘het communicatie- & gezelschapsspel’ ook hier bestellen.

Meer leuke informatie over dit razend populaire spel vind je trouwens op www.QandAchatgame.com

Als je dit artikel waardevol vindt dan zal ik erg waarderen als je dit blog bericht wilt verspreiden. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. Dank je wel hiervoor.


Tags

communicatie spel, leer elkaar echt kennen, q a spel, relatie, van jezelf houden, vergelijk jezelf niet met anderen


Misschien vind je dit ook leuk:

Hoe blijf je gemotiveerd?

Hoe blijf je gemotiveerd?

Zelfliefde

Zelfliefde
 • Anneke schreef:

  Ik zou heel graag het spel winnen. Heb er twee ‘doelen’ voor. Allereerst ben ik heel nieuwsgierig naar de dingen die ik nog niet van mezelf ken. Vaak denk ik dat ik mezelf wel goed doorgrond heb, maar dan komt er weer iets nieuws van mezelf op mijn pad. Ik vind het leuk, leren en ontdekken van en over mezelf is voor mijn een eerste levensbehoefte. Ik geniet ervan.
  Daarnaast denk ik aan mijn vriend. Hij roept al een paar jaar dat hij zijn vader eigenlijk totaal niet kent. Mijn vader is overleden toen ik 17 jaar was en ik had nog heel graag hem echt leren kennen. Dus nu gun ik het mijn vriend dat hij zijn vader nog wel leert kennen. Het zijn beide geen echte praters, maar dit spel lijkt me een hele mooie ingang om tot een gesprek te komen en ze dichter bij elkaar te krijgen. Zeker nu dat mijn schoonouders gaan scheiden (na 44 jaar huwelijk), dit omdat er nooit gepraat is en vooral langs elkaar heen is geleefd. Hoop dat mijn vriend toch nog zijn ouders leert kennen en zo ook meer zichzelf leert kennen (hij lijkt nogal op zijn ouders).

  Ik hoop dat het in ons gezin vele ogen mag openen en mooie gesprekken mogen komen met behulp van dit spel! Ik verheug me er al op!

 • jacqueline schreef:

  Toevallig hebben we volgend wee-kend een vrienden uitje. Ieder jaar moet iemand anders het organiseren, en dit is toch ook een leuk idee om dat samen te doen! Want het zijn nog vrienden vanaf je jeugd en je denkt ze te kennen maar misschien ook wel niet zo….Zo kom je er wel achter ja. Hartstikke goed idee!!!

 • Brenda schreef:

  Sinds mijn scheiding ben ik bezig mezelf weer te her-ontdekken. Dus ik ben bij deze eens lekker egoïstisch en zou dit spel voor mezelf houden.
  Zou trouwens leuk zijn als je niet alleen op win-acties maar ook op je andere leuke blogberichten zoveel reacties zou krijgen.

 • We hebben een behoorlijke grote vriendengroep waar we ook geregeld spellen mee spelen, maar nog nooit iets wat eigenlijk zo diep gaat om elkaar nog beter te leren kennen en te leren begrijpen.

  Zou super zijn om dit spel met een groep vriendinnen te spelen om hen nog beter te leren kennen, maar vooral ook mezelf leren kennen en leren accepteren.

 • Het lijkt mij een leuk spel, ik kom er steeds meer achter dat je je man,vrienden zelfs je kinderen af en toe helemaal niet kent en je nog steeds verbaasd bent over hun reactie`s of niet. Op deze manier met dit spel zou ik misschien achter kunnen komen hoe ze werkelijk zijn

 • Katinka schreef:

  Hallo Marian,
  Het lijkt mij een heel leuk spel om op een leuke ongedwongen manier elkaar beter te leren kennen. Ik zou het heel leuk vinden om dit spel te spelen met verschillende mensen in mijn omgeving. Zeker met mensen waarmee de communicatie normaal gesproken niet zo soepel verloopt. Ik zelf praat ook niet heel makkelijk maar ben wel gek op spelletjes, kortom ik zou er erg blij mee zijn. Liefs Katinka

 • Ik heb sinds kort een nieuwe vriend, heb een moeilijke tijd doorgemaakt met mn exvriend, die ik dacht te hebben gekend. Heb een relatie van 4 jaar achter de rug, en nu ik een nieuwe relatie heb lijkt het me goed om eens dit spel te spelen voordat ik weer (en ja daar ben ik angstig voor) achter dingen kom waarvan ik dacht dat dit enkel in films gebeurden. Hier pas ik voor in mijn nieuwe relatie, en daarom komt dit spel als geroepen.

 • Desperado schreef:

  Hallo Marian,

  mooie actie. Na veel medische problemen en de grote moeite de gevolgen ervan te verwerken zou dit spel wel eens een startpunt kunnen zijn voor mijn betere helft om ons leven een nieuwe wending te geven. Ik zou het spel graag met haar willen spelen voor de verwerking en acceptatie, zodat ze weer van haarzelf gaat houden en van zichzelf en het leven kan genieten.

 • Marije schreef:

  Ik doe de opleiding SPH en ik ben binnen mijn opleiding veel bezig met mijn socialisatie. Ik heb door mijn opleiding geleerd om open te zijn over wat er in me omgaat en om voor mezelf te gaan staan. Eigenlijk gaat dit me nu overal goed af behalve thuis bij mijn ouders. Ik vind het erg moeilijk om met hen te praten over wat er in me omgaat. Ik wil hier binnen kort een gesprek met ze over voeren. Het lijkt me goed en tof om ook via zo’n kaart spel meer te gaan communiceren met mijn ouders.

 • Marijke schreef:

  Mijn man is gek op spelletjes en quizzen,hij is absoluut geen prater…misschien brengt dit de communicatie eindelijk eens op gang,zodat hij eens leert hoe IK in elkaar steek..

 • elsbeth schreef:

  Leuk om zo elkaar beter te leren kennen,en dan krijg je van die gedachten zovan, dat had ik nou nooit achter jouw gezocht?!. en misschien toch ook over bepaalde dingen na te denken, zodat je je brain weer is iets nieuws geeft.Ik heb door Justbeyou al een hoop ontwikkeld.Maar ik weet ik ben er nog lang niet;) misschien dat dit spel ik mezelf en een ander beter leer kennen!

 • Sandra schreef:

  Lijkt me een superleuk spel om te spelen op een vriendinnenavondje maar ook inderdaad met mensen die je nog niet zo lang kent maar die je wel graag beter zou willen leren kennen, er is iemand die bijna jarig is en die mij graag beter wil leren kennen, dus hem zou ik het spel dan cadeau willen doen..;-))

 • Judith schreef:

  Zeker wil ik mezelf en anderen beter leren kennen. Je denkt jezelf vaak goed te kennen, maar er zijn momenten dat je je vergist in hoe je zou willen zijn en hoe je werkelijk bent. Dat is de moeite waard om over na te denken. Anderen denk je vaak te kennen door wat je ziet en hoort. Misschien wel met vooroordelen. Kun je op die manier iemand werkelijk leren kennen?
  Het lijkt me leuk om op een heel andere manier, namelijk een gezelschapsspel, jezelf en anderen te leren kennen!

 • Ferdy Koot schreef:

  Ik dácht dat ik mijzelf kende….

  Als ik nu merk hoe ik in de afgelopen jaren van mijn verlegenheid afkom, is dat ontzettend intrigerend.

  Ik wil weten wèlke blueprint ik heb, hoe ik diep in mezelf denk dat ik geen geld waard ben. Zoals T. Harv Eeker stelt. Als ik inkomsten heb, komen er prompt allerlei onverwachte rekeningen die hóger schijnen te moeten zijn dan mijn inkomsten. Als ik g e e n inkomsten heb (ik ben freelancer), komer er ook g e e n rekeningen. Echt waar.
  Met mijn rechterhand tegen mijn voorhoofd:”Wordt het niet eens tijd dat jij jezelf beter leert kennen en ontdekt hoe je er wer ke lijk over denkt?!”

 • Ik denk dat ik mezelf goed ken en ook dat ik maar een klein deel van mijn vrienden echt volledig ken. Toch ben ik heel erg benieuwd wat ik nog te weten kan komen over mijn vrienden, en bovenal ook over mezelf.
  Wat is mijn blinde vlek? Ik zou de Jonhari window willen testen, zou het lukken met dit spel??

  Bekend bij jezelf. Onbekend bij jezelf

  Bekend bij anderen Open ruimte Blinde vlek
  Onbekend anderen Verborgen gebied Onbekende

 • Sow…ik ben er idd achter dat ik mijn ‘partner’ helemaal niet zo goed ken. Steeds maak ik dezelfde fout door te denken dat ik weet wat hij zegt of bedoelt, terwijl dat achteraf dus heel iets anders blijkt te zijn! Misschien is dit spel een leuke manier om elkaar beter te leren kennen en leren luisteren!! Bivendien heb ik een hoop nieuwe collegas; dus dit ziu een leuk spel zijn voor de teambuilding!! Zou het heel graag winnen!!! Groetjes

 • Ik heb al vier jaar een relatie met mijn vriend. Maar na alle drama hebben wij het idee dat we elkaar nog echt moeten leren kennen. Het lijkt me leuk om hem nou eens ECHT te leren kennen en meer te doen dan alleen achter de tv zitten, lopen buiten en werken. Ik wil hem VERASSEN LIVE LOVE BE

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.