Wil jij het ook voor iedereen goed doen?

Wil jij het ook voor iedereen goed doen?

Wat is meer waard? Jezelf verliezen door te zijn wie niet je bent, of mensen verliezen door te zijn wie je wél bent? Deze podcast wordt nog voor mij uitgeschreven en zal snel online komen. 

Podcast -Wil jij het ook voor iedereen goed doen?

Transcript - Wil jij het ook voor iedereen goed doen?

Hee, welkom terug. Superleuk dat je weer luistert naar een podcast, welke gewoon heel onregelmatig online komt, maar gewoon wanneer de flow er weer is voor mij.

Ik krijg steeds heel veel reacties binnen waarvan ik denk dat ik daar  een podcast over kan maken. Vroeger dacht ik ook altijd de ideale podcast is rond de 20 minuten. Want dat lees en dat hoor je dan bijvoorbeeld, of dat wordt verteld door business coachen. Maar wat bij de één past, hoeft niet bij de ander te passen. En vaak luistert we toch onbewust naar andere verhalen. En dan stagneert het. Bij mij stagneert het ook, omdat ik het dan ervaar als moeten, als ik denk dat ik die niet tot die 20 minuten kom. Dan laat ik het alweer gaan, want dan denk ik dat ik niet aan het aantal minuten kom. 

Daar ben ik me steeds meer van bewust, om eigenlijk gewoon te gaan leven naar wat goed voelt voor mij en die regels los te laten.

Je kunt het niet voor iedereen goed doen

Vandaag wil ik het met je hebben over dat je het niet altijd goed doet met wat je ook doet. Je kunt het niet voor iedereen goed doen. 

Ik kreeg bijvoorbeeld vanochtend twee e-mails achter elkaar, één van een klant die teleurgesteld is in mij en in Just Be You en hij vond de klantenservice maar 'bagger', om het maar even kort door de bocht te zeggen. En twee tellen later komt er een e-mail binnen met alleen maar lof. Dat ik iets zo snel geregeld heb en dat ze zoveel heeft aan Just Be You. Dat allemaal in een paar minuten tijd.

Dat is ook zo in het gewone leven. Vaak krijg ik ook reacties van mensen dat ze in hun feedback aangeven dat ik niet meer zo leuk ben als vroeger omdat ik nu beter voor mezelf zorg. Of mensen vinden me vaak verandert, maar ze zeggen dat dat niet ten goede is.  

Je doet het niet altijd goed

Dat ervaar ik natuurlijk ook en vaak is het een projectie van de ander op jou. En ik zeg altijd: hoe beter je in je vel zit, hoe beter je hiermee om kunt gaan. Hoe beter je kunt omgaan met de hobbels op je pad, waar iedereen mee te maken krijgt.

Als jij altijd voor iedereen hebt gezorgd en je gaat nu leren om jouw behoeftes bovenaan te zetten, in plaats van eerst de ander, dan kan ik me voorstellen dat je daar feedback op krijgt. 

De ander krijgt dan waarschijnlijk niet meer wat hij of zij anders altijd van jou heeft gekregen. Dat kan voor de ander heel vervelend voelen en die projecteren dat weer op jou.  Bijvoorbeeld dat je niet ten positieve bent veranderd, dat zeggen ze dan tegen je.

Vaak denken we ook dat voor jezelf zorgen egoïstisch is. Zelfzorg is niet egoïstisch. Het is goed om jezelf voorrang te geven en om jezelf eens op de eerste plaats te zetten. En dat is vaak zo noodzakelijk.  

Als je in een burn out belandt, dan heeft helemaal niemand meer iets aan je. Een jaar geleden was ik bij een dans uitvoering van m'n oudste dochter en een moedertje van school, die pakte me bij m'n wang beet en die keek me aan en zei: jij hebt ook weinig rimpels. Toen ze dat zei keek ik in haar gezicht en ik zag veel rimpels. Die me daarvoor totaal niet waren opgevallen.  

Dit verhaal gaat niet om rimpels, of wel of geen rimpels, maar omdat ik op dat moment meteen wist wat er in haar speelt. Omdat het op mij werd geprojecteerd. 

Dat is wel leuk om daar eens mee te gaan spelen, om op te gaan letten. Als je aan mij zou vragen: Marian, hoe zou je het vinden, zou ik mijn haar blond houden? Of zal ik het donker verven? Dan vermoed ik, dat ik op 99 procent zou gaan antwoorden dat ik blond leuker zou vinden. Omdat ik blond ben en ik blond leuk vind. Dit zal niet altijd opgaan, want ik heb bijvoorbeeld een vriendin die donker is en waarbij het geweldig staat, en daarbij zou ik het dus absoluut niet zeggen. Maar ik denk 99 procent projecteer ik het voor mezelf.

Wat je ook doet in het leven, in je bedrijf of wat dan ook, je kan het niet voor iedereen goed doen. Dat zie je aan de e-mails van mij vanochtend. En natuurlijk wil ik het ook voor iedereen goed doen. Maar ga voor wat jij wilt, wat goed voelt voor jou. 

Het maakt niet uit wie of wat je bent. Geloof in jezelf met heel je hart en richt je op je goed voelen, richt je op de juiste energie.

Je wordt altijd op het juiste pad geleid, dus vertrouw het proces. Vertrouw op de timing en weet dat alles mogelijk is. Weet dat er veel meer mogelijk is, meer dan dat je denkt.

Als je sparkles in je ogen hebt, dan ziet niemand de rimpels er naast.  

Wat is je meer waard? Is dat jezelf verliezen door te zijn wie je niet bent? Of wellicht mensen te verliezen door te zijn wie je wel bent? En vandaag heb ik nog een aanbieding online gezet, op mijn 21-daagse Verhoog je energieniveau programma. Dat is een 21-daagse programma, met effectieve tips, tricks, motivatie en inspiratie, om je energie te verhogen en het leven te creëren waar je verliefd op wordt. Check ook eens de geweldige reviews die er bij staan. Daar ben ik zo dankbaar voor. 

In deze 21 dagen ga ik met jou op pad. Elke dag een video werkboek, welke ook gedrukt naar je toe wordt gestuurd. Onderwerpen komen aan bod als: Op één lijn komen met jezelf, zo ontzettend belangrijk. Zelf-liefde, wet van aantrekking met betrekking op geld, relatie, gewicht en werk. We hebben een dag: "Uit je hoofd naar je hart".

Eén recensie wil ik heel graag met je delen en die is van Jorinde, ze schreef het volgende: 

"Toen dit programma op mijn pad kwam, voelde ik me totaal uitgeput. Ik was gestopt met werken, voelde me angstig en verdrietig en had geen idee meer van wie ik was en wat ik wilde. De onderwerpen sloten precies aan bij wat ik doormaakte en hebben me naar het pad omhoog gewezen. 

Hier ben ik zo dankbaar voor. Ik heb veel inzichten gekregen over mezelf, hoe ik in het leven sta en ook hoe ik er in wil staan. Ik heb inzichten gekregen in mijn beperkende overtuigingen en door de opdrachten kon ik die loslaten. Ik leerde nieuwe overtuigingen aan die me veel gelukkiger maken. Na dag 6 van de training voelde ik me zo opgelucht en licht en de spierspanning in mijn nek en kaken, waar ik al jaren last van had, zijn die dag verdwenen. We zijn nu twee maanden, we verder en de pijn is niet meer terugkomen.

Alleen deze ervaring was al iedere euro van de training waard. Het is wel veel informatie. Ik heb zelf drie maanden over de training gedaan, in plaats van drie weken. Zo kan ik wat langer met de thema's bezig zijn voordat ik naar de volgende opdracht ging. Het ombuigen van negatieve gedachtes en het focussen op wat ik wel wil pas ik dagelijks toe. 

De opdracht over mijn hoge zelf was echt een ommekeer. Omdat ik weer de persoon zag die ik behoor te zijn. Lieve Marian, bedankt voor dit programma. Jouw energie en enthousiasme werken aanstekelijk en hebben me echt gered. En ik heb van jou geleerd dat je van het leven mag genieten. Hierdoor kijk ik met hoopvolle verwachting naar de toekomst. Ik heb er weer zin in".

Zo'n geweldige review en daar doe je het toch voor? En dat is voor mij het aller, allerbelangrijkste.

Ik ben niet meer dan iemand anders. Als ik het kan, dan kan jij het ook, ik heb het echt moeten leren. Mijn aller, allereerste stap is geweest: het leren positief denken. 

Doe altijd wat goed voelt voor jou, want dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. Uitdagingen, worstelingen en obstakels zullen er altijd zijn. Dat is het leven, zeg ik altijd. Eb en vloed.

Met de ervaring om door het leven te gaan, gaan we groeien. Daar komt een positieve denkwijze wel heel erg van pas. Want dat geeft weer vertrouwen. 

Wat het ook doet, het kan je gewoon kalmeren op mindere dagen. Om te weten en te vertrouwen dat er weer betere komen. In plaats van in die dip te blijven zitten en positieve gedachten helpen je herinneren dat je kunt helen na pijn. Dat je hart altijd in staat is om liefde te ervaren. 

Liefde is de hoogste energie frequentie en dat wil ik je vandaag gewoon even sturen; wat liefde.

Dus ja, je kunt het niet voor iedereen goed doen. Dat was voor mij vanochtend na die mails weer gewoon heel even een teken. Natuurlijk vind ik het vervelend en wil ik het voor iedereen goed doen. Maar het is het leven.

Ik hoop dat je genoten hebt van deze podcast, ongeveer tien en een halve minuten tot elf minuten, dus we zitten nog lang niet aan de twintig minuten. Maar even een korte reminder voor tussendoor. 

Ik sluit heel graag af met mijn slogan: Accepteer dat wat er is. Laat los wat is geweest. Geniet, geniet, geniet en heb vertrouwen in wat kan zijn.

Tot heel snel weer bij een nieuwe podcast. Het energie programma kan je vinden op: www.justbeyou.nl/energie en zie ook de andere links hieronder dit artikel.

Nogmaals, denk om jezelf en geniet van dat wat er is. 

Uitgelicht in deze aflevering: 

Wil jij het ook voor iedereen goed doen?

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

goed willen doen, projecteren, reflectie, uitdagingen


Misschien vind je dit ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
Zorgen en Stress

>