Wet van Aantrekkingskracht, dit is wat het voor jou kan doen

Wet van Aantrekkingskracht, wat het het voor jou kan doen

Weet jij al wat je in het nieuwe jaar zou willen bereiken? In deze blog vertel ik je hoe je jouw kansen kan vergroten door de wet van aantrekkingskracht (the law of attraction), ofwel jouw manifestatiekracht, kunt versterken door de wet van aantrekkingskracht toe te passen.

Je kunt je ook abonneren en luisteren op iTunes of maak gebruik van de Gratis Castbox FM App 


Waarom de wet van aantrekkingskracht?

Beeld je eens in dat je twee keer zoveel voldoening, waardering, vreugde en geluk uit je leven haalt. Mooi toch? Het fijne is dat dit geen droom hoeft te zijn. Het is echt mogelijk om dubbel zoveel positiviteit te ervaren. Hiervoor heb je geen toverspreuk nodig. Wel dat je weet wat de ‘spelregels’ zijn van de wet van aantrekkingskracht.

Hoeveel geluk, liefde en plezier je ervaart, heb je grotendeels zelf in de hand. Als je mij dit 15 jaar geleden had gezegd, was ik het niet eens met je geweest. Ik zat niet lekker in mijn vel en voornamelijk bezig met me aan iedereen aan te passen, omdat ik het belangrijker vond hoe anderen over mij dachten dan hoe ikzelf over mij dacht. Ik wist toen nog niet dat deze twee álles met elkaar te maken hebben.

Hoe je over jezelf denkt, straal je uit. En wat je uitstraalt, is hoe anderen jou ervaren. Hou je van jezelf en denk je positief over jezelf? Dan straal je een andere energie uit dan wanneer je jezelf geen leuk persoon vindt of wanneer je jezelf van alles kwalijk neemt omdat je niet aan je eigen hoge eisen hebt voldaan.

De wet van aantrekkingskracht kun je zien als een gereedschapskist met tools om sneller en makkelijker je doelen te bereiken. Ik kan gerust zeggen dat hierdoor mijn leven compleet is veranderd. Het is mede de aanzet geweest van mijn persoonlijke ontwikkeling én van mijn bedrijf Just Be You. Ik leerde mezelf beter kennen en hoe daardoor mijn manifestatiekracht verbeterde.

What you believe,
is what you receive

Zo versterk je jouw manifestatiekracht

Versterk je gevoelskracht

Het begon voor mij met het boek ‘The Secret’. Het was zo’n enorme eye-opener dat je met je denken je gevoel kunt veranderen. En dat je met de combinatie van je gedachten en je gevoelens de dingen kunt aantrekken waar je naar verlangt of die je wilt creëren. Hier komt mijn slogan vandaan: ‘heb vertrouwen in wat kan zijn’.

Heel vaak krijg ik de vraag hoe je dat vertrouwen kunt krijgen. Mijn onderneming ‘Just Be You’ had een cyclus van 10 jaar nodig voordat het werd wat het nu is. Toch had ik vanaf dag 1 het volste vertrouwen dat het een succes zou worden. Ik zag het helemaal voor me.

Natuurlijk ben ik in al die jaren ook gefrustreerd geweest, omdat dingen mislukten. Natuurlijk zag ik jaloersmakende blogberichten op social media, waarvan ik had gewild dat ik ze geschreven had. En natuurlijk dacht ik regelmatig ‘ik kap ermee’. Als ik me had laten meeslepen door mezelf te vergelijken met anderen, was ik waarschijnlijk al lang met mijn bedrijf gestopt.

Ook ik moest na elke uitdaging mezelf steeds weer opnieuw het vertrouwen geven om door te zetten. Dat deed ik door mezelf de vraag te stellen waar ik het voor deed. Het platform ‘Just Be You’ draait niet om mij. Het is er om mensen te inspireren meer zichzelf te worden. En dat ze daardoor meer voor zichzelf durven en kunnen kiezen, zonder dat het ten koste van anderen gaat. Ik help er ontzettend veel anderen mee. Dáár doe ik het voor.

Twee kernwoorden waar de wet van aantrekking om draaien, zijn:

 • Je goed voelen in de uitkomst van je droom.
 • Vertrouwen hebben dat het goed komt.

TIP: Maak een moodboard over je droomuitkomst en hang het op een plek waar je regelmatig komt als geheugensteuntje. En versterk je gevoel van vervulling en dankbaarheid: waar ben ik nu dankbaar voor?

Versterk je overtuigingskracht

De wet van aantrekking werk alleen wanneer je jouw droomdoel gaat leven. Je dromen nastreven kan pas als je in je dromen gelooft. Wat je gelooft trek je aan. Stel dat je een modaal inkomen hebt en dat je ervan droomt om volgende week donderdag 1 miljoen euro op je bankrekening te hebben. Dat klinkt niet echt geloofwaardig, toch? Welk bedrag is dat wel voor jou? Experimenteer bijvoorbeeld eens met 1 euro.

Je dromen nastreven kan pas als je in je dromen gelooft.

Mijn ouders hadden een slecht huwelijk. Toch heb ik nooit de gedachte overgenomen dat mannen niet te vertrouwen waren. Of dat een lange relatie niet voor mij was weggelegd. Die energie zond ik niet uit en dus trok ik dat ook niet aan. Ik ben al 32 samen met de liefde van mijn leven waarvan nu al 28 jaar getrouwd. Het voorbeeld dat mijn ouders mij gaven over relaties, heb ik niet aangenomen als mijn waarheid.

Wat ik wél van mijn ouders als waarheid aannam, is dat je heel hard moet werken voor je geld. En dat het leven een struggle is. Ik moest heel hard werken om deze overtuiging in mezelf te resetten naar een positieve gedachte: geld is een papiertje waar we waarde aan toerekenen.

Als je niet in je dromen gelooft of als je bang bent dat het je niet gaat lukken, is dát wat je uitzendt in je energie. Raad eens wat je zal aantrekken? In ieder geval níet waarnaar je verlangt. De wet van aantrekking staat of valt met hoe je je wens de wereld in zendt. En dat hangt samen met hoe jij erover denkt, wat jij erbij voelt en wat jij ermee doet.

TIP: Wat je droom voor het nieuwe jaar ook is, wees specifiek. Zeg niet: ‘ik wil meer geld’. Want wat er dan kan gebeuren, is dat je de volgende dag de supermarkt in loopt en een karretje pakt waar ‘toevallig’ al 50 cent in zit. Daarmee heeft het Universum aan jouw verlangen voldaan. Je wilde immers meer geld hebben en 50 cent is meer dan je had voordat je de winkel in liep.

Hoe dan wel? Benoem specifiek wat je wilt bereiken door te benoemen hoe het eruit ziet, hoe het voelt, wat je ruikt en hoe het klinkt en/of proeft als je het bereikt hebt. Zo maak je het nog levendiger en wordt het makkelijker om erin te geloven. Hallo manifestatiekracht!

Versterk je focuskracht

Een intentie stuurt je gedachten. Het bepaalt waar je mind zich op gaat focussen. Aandacht is ook energie. En de dingen waar je je aandacht op richt, trek je met je energie aan.
Waar focus jij je op? Op de dingen die je niet hebt of iets waar je vanaf wilt? Of juist op de dingen die je wilt bereiken en aantrekken? Richt dáár je focus op.

Een intentie stuur je gedachten. Het bepaalt waar je mind zich op gaat focussen.

Cruciaal in het manifesteren van je dromen is dat je de energie van het verlangen opzoekt in jezelf: waarom wil ik dit? Wat levert het me allemaal voor moois op als ik het bereikt heb? Houd je niet bezig met het ‘hoe’ en ‘wanneer’ van de manifestatie. Laat dat vooral over aan het Universum. Ga je dit wel bedenken en invullen? Dan werk je je manifesterende kracht tegen.

Onthoud dat je niet hoeft te weten hóe je de top van de berg bereikt. Zolang jij ervan overtuigd bent dat je de top ooit zal bereiken, gaat het je lukken. Het is de overtuiging in jou die de manifestatie in gang zet. De ‘hoe’ en ‘wanneer’ worden gaandeweg vanzelf duidelijk. Het is aan jou om je blik op je doel te richten en de ene stap na de andere te zetten. Dat zijn de ‘spelregels’ van de manifestatiewet.

Versterk je verbeeldingskracht

Je gedachten bepalen je realiteit. Als je weet wat je wilt en hierover durft te dromen, ga je de kansen zien om het te realiseren. Het gaat erom dat je in je verbeelding ervaart wat je in je leven wilt aantrekken. Je brein is als het ware het besturingssysteem van waaruit de manifestatiekracht in werking wordt gezet. Je verbeeldingskracht is de motor achter de wet van manifestatie.

TIP: Komt het maar niet naar je toe wat je wilt manifesteren? Vraag jezelf dan af in hoeverre je het wel écht wilt bereiken. In hoeverre is het jóuw wens of doel? Hoe kun je het doel eventueel ombuigen of aanpassen, waardoor je je wél met je doel of droom kunt identificeren?

“If you can dream it,
you can do it”
- Walt Disney

Versterk je aantrekkingskracht

Alles is energie. En energie werkt als een magneet. Als je bang bent dat je geen leuke baan zal krijgen, zend je uit: ik krijg niet waar ik naar verlang. Het universum reageert op wat je uitzendt en niet op het verlangen naar een leuke baan.

Veel mensen zijn op zoek naar een liefdespartner. Als je in de kroeg staat en uitstraalt dat je een partner nodig hebt om je compleet te voelen, zend je met je energie uit dat je een tekort hebt. En een man (of ander doel dat je wilt aantrekken) komt niet af op een energietekort. Schaarste is niet aantrekkelijk. De behoefte aan een partner is géén super-attractor.

Laatst stond ik bij een vriendin in haar slaapkamer. De onbeslapen kant van haar tweepersoonsbed lag vol met boeken en andere spullen. Ik zei: “Ja, zo kan er natuurlijk nooit een man naast je liggen, he?” Ze moest lachen. Visualiseer dat hij bij je slaapt en maak je bed leeg. Treur niet dat er niemand naast je ligt, maar fantaseer erop los hoe fijn het is dat hij tegen je aan kruipt. Heb vertrouwen op de gewenste uitkomst.

Versterk je actiekracht

Let op: met alleen een droom en de juiste intenties ben je er nog niet. Je moet wel doelgericht actie ondernemen. Je moet het lef hebben om de kansen te pakken die zich voordoen die je helpen naar je droomdoel. Door te weten wat je wilt en het voelen van de gedroomde uitkomst zullen er andere, nieuwe kansen zich voordoen. Pak die kansen!

Vaak laten we een mooie kans voorbij gaan, omdat we het met onze gedachten afhouden: wat zullen anderen denken? Ik heb er het geld niet voor. Het komt nu niet goed uit. Word je bewust van de verhalen die jij jezelf vertelt. Wat is er waar en in hoeverre hou je jezelf ermee voor de gek? Alles staat of valt met de verhalen die je jezelf wijsmaakt. Zorg dat dit mooie en positieve verhalen zijn.

Jij bepaalt zelf hoeveel geluk, liefde en plezier je ervaart. Dat heb je zelf in de hand, daar ben ik inmiddels 100 procent van overtuigd.

Accepteer dat wat er is. Laat los wat is geweest. Heb vertrouwen in wat kan zijn. 

With love,

Just Be You Sparkle Collection - Affirmatie kaarten
Dit is wat de wet van aantrekkingskracht voor jou kan doen
5 manieren voor het versterken van je manifestatie kracht

Tags

gedachten, law of attraction, manifestatie, manifesteren, wet van aantrekking, wet van aantrekkingskracht


Dit vind je misschien ook leuk:

 • katleen schreef:

  Wat een rijke informatie! Dankjewel daarvoor! Indien mogelijk had ik graag nog meer van deze berichten ontvangen! Hartelijk dank daarvoor! Katleen

 • Ik leer hier van wat ik lees ik sla veel op ik wordt er heel rustig van dankje lgr

  • Marian schreef:

   Super om te lezen, Adje. Lief dat je het laat weten. Ik stuur je veel positiviteit.

 • Great post! I am actually getting ready to across this information, It’s very helpful to me. Also great with all of the valuable information you have Keep up the good work you are doing well.

 • Bedankt voor de tip! Ik vind dit een super interessant onderwerp.

  • Marian schreef:

   Geen dank, heel graag gedaan! Komt binnenkort weer meer erover. <3

 • Mooi stuk. Alleen, ik denk dat technieken zoals visualisatie, focus etc. heel mooi zijn. Uiteraard ik kan mij wel focussen (en mijn energie richten) op het vinden van een LIEFDESPARTNER, maar wanneer ik bijvoorbeeld behoeftig gedrag vertoon, mij niet op een aantrekkelijke manier weet te presenteren, mijn sociale (dating)-vaardigheden niet goed ontwikkeld zijn, dan gaat het nog steeds niet werken.
  Dus ik denk dat het je eigen maken van belangrijke vaardigheden cruciaal is, en niet alleen maar focus en energie om te laten manifesteren.
  Zelfde als een DROOMBAAN: als je geen werk wil steken in het behalen van de nodige diploma’s, dan gaat die droom ook aan je voorbij.
  Hartelijke en liefdevolle groet,
  Chris Khouw

  • Marian schreef:

   Natuurlijk altijd geïnspireerde actie stappen nemen door te doen wat goed voelt voor jou. Zo belangrijk. Thanx voor aanvulling.

 • Beste Marian,

  Dank voor je wijze lessen/woorden.

  Na het recentelijk verbreken van een relatie geven ze mij nu de juiste kracht, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen om in een nieuwe relatie te geloven met de juiste man

  Groet,

  Evelyn

  • Marian schreef:

   Eerst in jezelf geloven en van jezelf houden ❤️ #youcandoit

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Ontdek de shop met producten voor een gezonde dosis

  optimisme en geloof in jezelf

  >