Wat zijn jouw gedachten met betrekking tot eten?

Ben jij er ook zo goed in jezelf maar wat te vertellen? Je verteld jezelf dingen om maar van alles te kunnen eten?

Ik betrap mezelf erop dat ik wel eens denk: “ik heb vandaag nog niet gesnoept en ik heb vandaag 7 km gelopen en nu mag ik dat kleine stukje taart wel nemen”.

Heb jij wel eens wat bedacht om toch maar wat te gaan eten?

Bijvoorbeeld:

 • Ach zielig want oma heeft de taart speciaal voor mij gemaakt.
 • Vooruit alleen deze ene keer eet ik het nog op.i
 • Ik eet gewoon alles op want ik heb er tenslotte voor betaald.
 • Ik eet het op want weggooien is zo zonde.
 • Ik heb het vandaag verdiend.
 • Het is gratis.
 • Ik voel me niet zo lekker en het kan me eigenlijk ook niets schelen.
 • Ik heb wel weer eens wat verdiend.
 • Het leven is niet zo leuk als je constant op moet letten.

Zulke gedachten verleiden je om te gaan eten wat je eigenlijk helemaal niet wilt. Ik ben een voorstander van gezond eten en bewegen maar een calorie blijft een calorie. Wat je ook eet.

Wees eens bewust van je gedachten. Schrijf de komende dagen je gedachten eens op. Als je je bewust wordt van iets, kan je het accepteren en actie ondernemen. Indien jij de afspraak met jezelf (bijvoorbeeld niet snoepen) nakomt dan bouw je aan je zelfvertrouwen.

Door de bovengenoemde gedachten te hebben probeer je jezelf ervan te overtuigen dat je gedachten reëel zijn en dat je gewoon wat kan eten.

Ben jij je bewust van je gedachten met betrekking tot eten? Leuk als je hieronder een reactie wilt achterlaten.


// ]]>


Tags

gedachten bij eten, positief denken, zelfvertrouwen


Misschien vind je dit ook leuk:

 • Kim Vermeulen schreef:

  Hoi
  ik denk dat er geen 7 km gelopen moet worden maar minimaal 10 km gelopen moet worden,dan hof je noet continue op de weegschaal te gaan staan en dan mag je best 1 snoepje of gebakken eten als je maar genoeg beweegt!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.