Wat zijn jouw drijfveren?

Wat zijn jouw drijfveren?Soms is het kwijtraken van (bijna) alles wat je hebt het beste wat je kan overkomen. Je begint met een schone lei, bent super gemotiveerd en hebt alleen maar focus voor 1 ding: het waarmaken van jouw dromen!

Waarom ik uit ervaring spreek

Ik ben nu 12 jaar aan het ondernemen, waarvan bijna 11 jaar in combinatie met mijn kinderen. Uiteraard: met vallen en opstaan, want dat hoort bij het ondernemen. Zeker in combinatie met het moederschap. Maar ik weet nu, uit eigen ervaring, hoe je vanuit een leven in een ‘gouden ei’ het leven kunt gaan leiden waar je altijd van gedroomd hebt.

Ga er maar aan staan: je relatie is plotseling voorbij en je moet als alleenstaande moeder van 2 jonge kinderen verder. Financieel krijg je ook geen enkele steun, dus het is letterlijk: ‘Succes, mama’ kijk maar hoe je het gaat redden met je twee kinderen.

Het overkwam mij. Een periode van veel pijn en verdriet volgde. Je hebt je kinderen niet meer altijd bij je, je hele wereld staat echt op zijn kop. Ja, ik was onrechtvaardig behandeld. Daar was ik boos om. En ja, ik was gekwetst, was bedrogen en voelde mij in de steek gelaten.

Maar ondanks alle pijn, ondanks dat ik mezelf volledig was kwijt geraakt, voelde ik óók bevrijding.

Wat zijn jouw drijfveren?

Je hebt namelijk altijd de vrijheid om met iets om te gaan op de manier die jij kiest. Na mijn plotselinge scheiding had ik bij de pakken neer kunnen gaan zitten en wegkwijnen in zelfmedelijden. Maar, had ik daar dan voldoening uit gehaald en mijn dromen waar gemaakt? Ik denk het niet. En wat voor voorbeeld ben ik dan voor mijn kinderen en de mensen om mij heen! Accepteer je de nieuwe situatie dan kan je verder. Je kan een ander niet veranderen, maar jezelf wel!

Dit klinkt misschien heel makkelijk, maar dat is het niet. Wat je nodig hebt, zijn drijfveren. Drijfveren waarom jij iets graag wilt bereiken. Mijn grootste drijfveren waardoor ik (nagenoeg) alles bereik wat ik wil, zijn:

  1. Doen waar mijn hart van gaat gloeien. De scheiding heeft er voor gezorgd dat ik veel leergeld heb betaald, maar ook enorm ben gegroeid als mens. Ik ben veel sterker geworden en weet precies wat ik wil en hoe mijn droom eruit ziet. Wat ik ook geleerd heb is dat je de tijd nooit meer terug kan draaien. Als het voorbij is, krijg je het nooit meer terug. Geld kan ik wel iedere keer weer opnieuw verdienen. Dit maakt dat het zo lucratief is om de tijd die ik nog heb ook zo goed en leuk mogelijk te besteden. Het gaat om mijn droom en mijn energie. Doen waar mijn hart van gaat gloeien!
  2. Voorbeeld voor mijn kinderenTijdens mijn huwelijk moest ik dag en nacht werken en ik had weinig tijd voor mijn kinderen, terwijl ik dat zo belangrijk vond. En ik was toch ondernemer? Dus ik kon toch zelf bepalen waar, wanneer en met wie ik wilde werken? Nou niet dus, in ieder geval niet tijdens mijn huwelijk en in de tijd dat ik werkte aan andermans dromen. Pas na mijn scheiding heb ik kennisgemaakt met de wereld waarin ik zelf aan het roer sta, van niemand afhankelijk ben en een enorm gevoel van vrijheid ervaar.Ik werk nu aan mijn droom, doe wat ik leuk vind en geniet maximaal van de tijd die ik samen met mijn kinderen heb. Ik ben nu een veel leukere moeder voor mijn kinderen en wil een rolmodel voor ze zijn. Zodat zij ook leren om voor zichzelf te kiezen en hun dromen waar te maken; nu en in de toekomst!
    .
  3. Mijn onafhankelijkheidTijdens mijn huwelijk had ik het financieel goed, maar ik werd geleefd. Mijn hele leven draaide om de zaak, mijn ex en mijn kinderen. Mijn dromen, mijn wensen, mijn toekomstideeën, ze kwamen in het hele verhaal niet voor. Ik werkte aan de droom van een ander en niet aan mijn eigen droom. Mijn geluk was afhankelijk van anderen.De scheiding betekende voor mij in alle opzichten opnieuw beginnen, dus ook financieel. Geen pensioen, geen huis, weg bedrijf en zelfs geen bijdrage in de kosten van de kinderen. Na mijn scheiding wist ik 1 ding zeker: dit wil ik nooit meer, nooit meer afhankelijk zijn van anderen!In ontdekte dat een succesvol (online) bedrijf dé weg naar onafhankelijkheid én de oplossing is voor vrouwen met een gezin. Immers: je kunt doen wat je het allerleukste vindt en je werkt waar, wanneer en met wie je wil! Dus zakelijk groeien en je gezin laten bloeien. En het geeft je die economische onafhankelijkheid die zo ontzettend belangrijk is. Voor jezelf kunnen zorgen betekent meer keuzevrijheid, grotere zelfstandigheid en een sterkere positie in de maatschappij.
    .
  4. Inspirerend voorbeeld zijn voor andere moedersVeel vrouwen worstelen om uit de spagaat tussen moederschap en ondernemerschap te blijven. Het is een uitdaging om alle ballen in de lucht te houden. Ze gaan maar door, om alles voor elkaar te krijgen. Multitasken en iedereen pleasen, daar zijn ze een kei in. Of ze nu een relatie hebben of alleen zijn, het blijft een worsteling.Toch ben ik altijd blijven geloven dat het wel degelijk mogelijk moest zijn om zakelijk te groeien én je gezin te laten bloeien. Dus, in de loop van de tijd heb ik een systeem voor mezelf ontwikkeld wat ik iedere dag weer succesvol kan toepassen. Ik wil niets liever dan met jou delen, hoe het mij wel lukt, als alleenstaande moeder, om met gemak alle ballen in de lucht te houden.

Jou inspireren en motiveren om het leven te leiden waar jij van droomt!

Succes!
Danielle


Tags

drijfveren, leergeld, passie, tijdmanagement, tijdsbesteding, voorbeeld voor kinderen, vrijheid


Misschien vind je dit ook leuk:

Je passie vinden, hoe doe je dat?

Je passie vinden, hoe doe je dat?

Ontdek jouw passie

Ontdek jouw passie
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.