Wat een leven

wat een leven

Ik heb thuis een kat, echt een aanhankelijk beestje wat veel gezelligheid geeft.

Wat een leven

Als ik naar mijn kat kijk, denk ik vaak: wat een heerlijk leventje. De hele dag ligt hij lekker in een warm mandje te slapen, of komt gezellig op schoot liggen. Af en toe strekt hij even zijn pootjes om vervolgens op zijn dooie gemakje richting de kattenbrokken te lopen en wat te eten.

Hij kijkt eens door het kattenluikje. Is het buiten lekker weer? Zal ik even buiten gaan kijken? Zodra het regent of te koud is, keert hij weer om en ligt al gauw weer in zijn mandje, alsof hij er nooit is weggeweest. Een kat hoeft werkelijk helemaal niets en kan de hele dag zijn eigen gang gaan. Zalig, om jaloers op te worden! Of….lijkt dat maar zo?

Als ik de kat nog eens beter en langer observeer, zie ik dat hij constant alert is. Zelfs als hij slaapt. Zodra hij ook maar iets hoort, zie je zijn oren in een andere stand keren. En als hij buiten loopt, wandelt hij niet gewoon. Nee, hij is constant aan het jagen en ziet en hoort het kleinste detail. Bang voor van alles en nog wat en heel druk om zijn eigen territorium te bewaken. Ineens lijkt het mij toch niet meer zo fijn, als dat het op het eerste gezicht leek.

Altijd op jacht, altijd bang zijn voor het onbekende. Nooit rustig kunnen slapen zonder gestoord te worden. Geen doel hebben. Waar leeft zo’n beestje naartoe? Wil het iets bereiken? Een kat is erg op zichzelf, zal het eenzaam zijn? En geen verplichtingen hebben, het lijkt fijn. Maar zal dat niet heel  erg vervelen, zul je je niet heel nutteloos voelen na een aantal dagen?

Nee, geef mij toch maar gewoon mijn eigen leven. Waarbij verplichtingen en hobby’s elkaar afwisselen. Waar spanning en ontspanning zich afwisselen. Waar ik vaak zelf kan bepalen wat ik doe en hoe ik iets doe, welke mensen ik om mij heen wil hebben en waar ik voor wil gaan in het leven.

We vergelijken ons eigen leven ook vaak met die van een ander persoon. Het leven van een ander lijkt meestal veel mooier en beter te zijn. Maar hoeveel weten wij eigenlijk van zijn/haar leven af? Van de buitenkant lijkt alles vaak goed, maar wat speelt er zich allemaal binnenin (het leven van) die persoon af?

Wat voor rugzak draagt diegene mee? Nee, laten we onszelf niet vergelijken met een ander. Laten we tevreden zijn met ons leven en daar het beste van maken! Laten we blij zijn dat onze omgeving soms zoveel van ons vraagt, zodat wij oprecht kunnen genieten van een dag helemaal niets te hoeven!

Vergelijk jij jezelf wel eens met een ander?


Tags

jacht, lekker leven, tevreden zijn, vergelijk jezelf met een ander


Misschien vind je dit ook leuk:

Tevreden zijn en minimaliseren

Tevreden zijn en minimaliseren

Wat een leven

Wat een leven

Je bent al perfect!

Je bent al perfect!
  • leonie schreef:

    Klinkt mooi en leerzaam… ben benieuwd…

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

    17 tips Van Jezelf Houden
    >