Je bent al perfect!

Veel mensen lezen Just Be You en sturen mij e-mails omdat ze graag iets willen verbeteren aan zichzelf.

Ze zijn niet tevreden met wie ze zijn, met hun leven, ongelukkig over hoe ze eruit zien, niet gelukkig in een relatie. Ze willen graag verbeteren en vooruitgang. Ik kan dat wel begrijpen, want ik was ook zo.

Het verlangen om mezelf te veranderen heeft ook geleid tot het maken van mijn website.

Mijn besef: Je bent al goed genoeg, je hebt genoeg en je bent al perfect!

Heb jij het ook graag allemaal perfect? En ben je ooit tevreden over het resultaat? Besef dan dat gewoon goed goed, genoeg is, dat scheelt een hoop energie. En het belangrijkste van alles: daardoor ben je eerder tevreden en dat is een positief gevoel. En positieve gevoelens zijn een magneet voor meer positiviteit in je leven.

Heb jezelf het gevoel dat je dingen moet verbeteren? Dat is natuurlijk goed. Ik denk dat streven naar doelen je ook vooruit helpen in het leven MITS je leert tevreden te zijn met wie je bent en waar je staat in het leven.

Je hoeft dan niet langer onvrede te voelen met jezelf.

Je hoeft niet zoveel tijd en energie te steken in het proberen anders te zijn dan dat je bent.

Je hoeft jezelf niet te vergelijken met anderen.

Ik zeg vaak tegen mijn kinderen: “je merkt pas wat je mist als het er niet meer is”.

Mijn vriendinnetje is bijna twee jaar geleden overleden en wat mis ik haar. Nu pas besef ik hoe bijzonder het was wat wij samen hadden. Het was toen zo heel gewoon.

Ik heb de afgelopen week een beetje in de lappenmand gezeten en een vriendin zei zo mooi tegen mij: “leven is accepteren”.

Je leven is een wonder en we nemen het voor lief. We streven vaak naar meer, wat niet verkeerd is. Als je maar accepteert dat je perfect ben.

Je bent vrij om dingen te doen die jij leuk vindt. Niet omdat je indruk wil maken op anderen om erbij te horen maar gewoon omdat je het leuk vindt.

Tevreden zijn met jezelf.

Wat is perfect?

Iedereen heeft verschillende ideeën over perfect zijn. Perfect is het wie je bent, niet wat iemand anders zegt dat je zou moeten zijn.

Jij bent helemaal goed zoals je bent op dit moment. Elke dag word je een betere versie van jezelf, gewoon omdat iedere dag nieuwe ervaringen brengt waar je van leert en die je steeds meer een compleet mens maken. Niemand is perfect of zal dat ooit zijn.

Als je dan toch wat wilt veranderen aan jezelf, verander dan de gedachte: ‘ ik ben niet goed genoeg’ in :’ ik ben nu goed genoeg zoals ik ben‘. Maak er een mooie reminder van en plak hem op je badkamer spiegel, mooie affirmatie om de dag mee te beginnen.

Houd van jezelf, volledig en onvoorwaardelijk en als iedereen je in de wereld verlaat dan heb je altijd nog jezelf waar je blij mee bent :-).

Vind je dit artikel leuk? Leuk als je de “vind ik leuk” knop van facebook indrukt om het weer te delen met anderen en dat vind ik leuk.


Tags

doelen, perfect, tevreden zijn, van jezelf houden


Misschien vind je dit ook leuk:

Hoe blijf je gemotiveerd?

Hoe blijf je gemotiveerd?

Zelfliefde

Zelfliefde
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.