Waarom iedere avond een stuk lezen goed voor je is. 

Ja, ik bedoel dan een echt boek en niet Facebook ;-).

Ik wil graag een inzicht met je delen en ik probeer het, sinds ik dit inzicht had, weer te implementeren. Teveel ben ik met mijn website Just Be You bezig en door mijn passie kan dit ook een valkuil zijn. Ik ga maar door en door…

Veel mensen komen thuis, eten en ploffen neer voor de tv en als ze lang genoeg gezapt hebben dan is het weer tijd om naar bed te gaan. Ik ben nooit een fan geweest van televisie kijken en als ik iets wil zien dan neem ik het op. Ik kan dan lekker alle reclames doorspoelen en ben gericht aan het kijken. Ook heb ik dan het gevoel dat ik geen tijd aan het verspillen ben.

Wat ik wel erg vaak deed is even mijn mail checken, Facebook nakijken en dan doelloos rond surfen. Voor mij niet echt ontspanning, al dacht ik van wel. Ik kreeg last van mijn ogen doordat ik al heel de dag met een beeldscherm bezig ben en ook nog eens vergeet om mijn lenzen uit te doen en mijn bril op te zetten.

Ik zat er laatst een beetje doorheen en voor mij een reden om te besluiten dat het anders moest. Ik besloot weer lekker een aantal hoofdstukken te gaan lezen voordat ik ga slapen.

Twee vliegen in één klap

Ik ben gezegend dat ik veel boeken opgestuurd krijg en daardoor altijd wel voorraad heb. De boeken die ik heb zijn vaak autobiografisch, feelgood romans en/of persoonlijke ontwikkeling.

Je leert wat en ik ben ontspannen. Ik lees in mijn bed dus als ik merk dat mijn ogen dichtvallen dan ga ik lekker slapen.

Probeer het eens. Stop met televisie kijken en begin met het lezen van een boek. Al is het maar een hoofdstuk per dag.

Ik weet zeker dat jij ook energieker, positiever (het nieuws kijken werkt echt niet positief) en slimmer wordt ;-). 

Lees jij veel boeken? Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.


Tags

boek lezen, hoofdstuk lezen per dag, ontspannen, positief voelen


Misschien vind je dit ook leuk:

1 minuut meditatie

1 minuut meditatie

Hoe kun je een burn out voorkomen?

Hoe kun je een burn out voorkomen?
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.