Voorgevoel of Voorspellende gedachten

Voorgevoel of voorspellende gedachten?

Ik wilde al langer een video podcast / blog over dit onderwerp maken, maar de inspiratie bleef uit. De flow was er alleen (nog) niet. Voor mij is dat het signaal dat het er de tijd dan nog niet voor is. Tot er onlangs iets heftigs gebeurde en in één klap duidelijk werd hoe ik deze video podcast moest maken. Hier komt ie!

Wakker geschud

In één ogenblik zag de wereld er ineens heel anders uit. Nietsvermoedend bracht mijn man (Mike) onze hond Luca naar de dierenkliniek om gesteriliseerd te worden. Een standaard ingreep, niets om je druk over te maken. Totdat Mike en ik diezelfde avond, een paar uur nadat Luca weer thuis was, een plas bloed op de vloer zagen liggen. Dierenarts was niet meer aanwezig dus ik werd doorverwezen naar het dierenziekenhuis die zei dat we meteen moesten komen. Ik schrok me rot. Snel daarna vertrok Mike opnieuw met de hond, die allesbehalve gezond leek.

Veel bloed verloor ze en in het ziekenhuis aangekomen werd er met spoed een chirurg gebeld. Ze moeste gestabiliseerd worden en gekeken worden waar de bloeding vandaan kwam. Door carona niet toegestaan om mee te gaan naar het ziekenhuis dus Mike vertrok en onze schoonzoon reed mee voor het geval ze lukken moesten tillen.

Door alle commotie vergat ik Luca bij het weggaan een knuffel en kus te geven. En dat terwijl ik voelde dat het niet goed ging. Ze had inmiddels al ontzettend veel bloed verloren. Ik heb zo gehuild, ik was helemaal van m’n padje af. Die ochtend was ze nog gewoon kerngezond en het volgende moment was het erop of eronder. Niet te bevatten!

Mike belde vanuit het ziekenhuis dat het kantje boord is of ze het zou gaan redden…

Een grote vent van bijna twee meter kwam thuis en was zo verdrietig en dat deed mij nog meer zeer. Mijn lieve man zo te zien. Het was afwachten... De chirurg belde om 23.00 uur dat ze gestabiliseerd was, weer geopereerd, dat ze nog niet buiten levensgevaar was maar dat hij goede hoop had. Ik ook op dat moment. Als hij in de nacht niet zou bellen zou het goed gaan.

Je voelt waarschijnlijk wel aan hoe ik heb geslapen.. waken.. nadenken.. hopen.. wegvallen en dan zie ik dat het half zes is en geef ik manlief een grote dikke kus en juich ik dat ze niet hebben gebeld. Hij kijkt me liefdevol aan en ik weet dat hij denkt. Hoge bergen.. diepe dalen, dat is Marian. Een rasechte HSP'er die dat ook laat zien.

Een paar uur later zag de wereld er dus opnieuw heel anders uit, want we mochten lieve Luca gaan ophalen. Toen ik haar weer zag, stroomden de tranen opnieuw over mijn wangen, maar dit keer van blijdschap. Wat ben ik dankbaarheid dat ze er nog is! Godzijdank waren Mike en ik die avond thuisgebleven, anders was ze doodgebloed.

Voorgevoel, voorspellende gedachte of de wet van aantrekkingskracht?

De gehele week voordat de hond gesteriliseerd zou worden, kreeg ik een (onderbuik)gevoel dat ik geen afspraken voor die dag meer wilde maken en ook al mijn afspraken voor de middag en de dag erna wilde afzeggen. Mijn hond wordt geholpen en in principe is Mike thuis maar ik wil er graag zijn. Zo ben ik ook die avond ervoor naar de film van The Secret 'Dare to Dream' met mijn zus gegaan. Hier had ik verder allemaal geen bijbedoelingen of angstgedachten bij. Het voelde gewoon goed om dat te doen en dan luister ik ernaar. Zo ook deze keer, godzijdank!

Je kunt een voorspellende gedachte of een voorgevoel hebben waardoor je wordt voorbereid op een negatief scenario. Maar het verwarrende is, dat je aan de andere kant met je gedachten ook van iets dat staat te gebeuren een angstscenario kunt hebben. Het verhaal dat je jezelf vertelt, bezorgt je rillingen. Vervolgens blijkt dat het inderdaad rampzalig uitpakt, zoals bij Luca.
Heb je het dan voorvoeld of zelf in de hand gewerkt?

In hoeverre manifesteer je je eigen doemscenario wanneer je je ergens vreselijke zorgen over maakt? En wanneer heb je terechte zorgen over iets dat staat te gebeuren waar je als het ware op geattendeerd wordt door je intuïtie? Met deze vraag ben ik gaan journalen. 

Ik begon met: wanneer heb je een situatie voorvoeld en wanneer heb je het gemanifesteerd met je angstgedachten? Want zo werkt de wet van aantrekkingskracht: je gedachten zijn een essentieel onderdeel van het manifestatieproces en om situaties en andere dingen aan te trekken. Meer informatie over journalen vind je hier.

Zo startte ik het journalen, terwijl mijn hondje rustig (en inmiddels herstellende!) aan mijn voeten lag te slapen. Tijdens het schrijven over wat ons allemaal was overkomen, stroomden niet alleen de tranen over mijn wangen, maar kwamen ook de inzichten bij me binnen.

Negatieve gedachte = negatieve toekomst? (spoiler: nee!)

Er is een belangrijk verschil in de voorspellende signalen die je binnenkrijgt en de situaties die je zélf manifesteert met je gedachten. Je hoeft níet bang te zijn dat je met een negatieve gedachte die ineens in je hoofd opduikt, je toekomst negatief beïnvloedt. Je gedachten, overtuigingen en emoties hebben inderdaad manifestatiekracht. Maar met een negatieve gedachte creëer je niet meteen ook een negatieve toekomst.

Om met een gedachte te manifesteren, is namelijk veel meer nodig dan alléén een gedachte of een gevoel. De wet van aantrekkingskracht gaat om het complete plaatje waarbij je je spirituele rituelen langere tijd regelmatig gebruikt, zoals affirmeren, visualisaties, intenties zetten, dankbaarheidsoefeningen, moodboards maken, mediteren. Als je geen concrete handelingen aan de gedachte koppelt, wordt er niks gemanifesteerd.

Manifesteren - Voorgevoel of Voorspellende gedachten

Voorgevoel en intuïtie

Een voorgevoel werkt heel anders. Een voorspellende gedachte of intuïtieve ingeving die je krijgt, gaat compleet buiten je mind om. De ingeving is een pasklaar idee, beeld of gevoel van iets dat je wel of juist niet moet doen zónder dat je hier uitvoerig over hebt zitten nadenken. Een ander belangrijk verschil is dat een intuïtieve ingeving níet gepaard gaat met heftige emoties, wat bij een angstgedachte vaak wél het geval.

In de situatie met mijn hond voorvoelde ik dat ik mijn afspraken moest afzeggen. Je zou denken dat ik handelde vanuit het rampscenario dat het mis zou gaan. Dat is echter niet het geval omdat ik handelde vanuit zorgzaamheid en liefde en niet vanuit angst of paniek. Ik was rustig en had er alle vertrouwen in dat het goed zou gaan. Hierdoor wist ik dat de ingeving mijn intuïtie was en dat de informatie dus uit de juiste bron kwam.

Een voorspellende gedachte of intuïtieve ingeving die je krijgt, gaat compleet buiten je mind om.

Omgaan met negatieve gedachten

Goed, je hoeft dus niet te schrikken van je sombere gedachten. Maar laat het je alsjeblieft wel wakker schudden. Het gaat er namelijk om wat je met je negatieve gedachten doet. Laat je je erdoor meeslepen, waardoor het een heel verhaal in je hoofd wordt? Of merk je de gedachte op en gebruik je het om je bewust te worden van je gevoelens? 

Het is goed om van jezelf te weten en te erkennen dat je een sombere of angstige gedachte hebt. Dit is de beste manier om met een negatieve gedachtespiraal om te gaan. Zo ga je op een positieve manier om met je negatieve gedachten. Bijkomend voordeel van het erkennen van de gevoelens die ermee gepaard gaan, is dat ze afnemen in heftigheid in plaats van dat ze toenemen wanneer je je ertegen verzet of erin meegaat.

Dubbelcheck je ingeving

Wil je zeker weten of jouw ingegeven gedachte, idee of plan het werk is van jouw intuïtie of dat het alleen een hersenspinsel van je mind is? Dit kun je als volgt nagaan: gaat je gedachte, idee of plan gepaard met heftige emoties of gaat het enkel om feitelijke informatie? Een neutrale boodschap komt vrijwel zeker vanuit je intuïtie. Wil je meer informatie over je ingeving? Ga dan journalen of mediteren en stem je dan af op je hart.

Als startvraag voor een journal-sessie kun je bijvoorbeeld opschrijven:

 • Wat mag ik over (noem de situatie) weten? Of: hoe kan ik me het beste voorbereiden op (noem de situatie)? Adem een paar keer diep in en uit en schrijf alles op wat er in je opkomt zonder erover te oordelen. 

Je gedachten doen even niet mee, waardoor je schrijfhand en intuïtie in flow kunnen komen.[Kader] 

Checklist: wel of geen voorspellende gedachte?

 • Kreeg je de ingeving terwijl je er níet over nadacht?  -> Voorgevoel, intuïtie!
 • Kreeg je de gedachte nadat je er al een paar minuten (of langer) over aan het dubben was? -> Dit is géén voorgevoel maar je mind in actie…
 • Was je angstig op het moment dat je de ingeving kreeg? -> Dit is géén voorgevoel maar je mind in actie…
 • Was je rustig op het moment van de ingeving en daarna? -> Voorgevoel, intuïtie!
 • Was je met iets anders bezig op het moment dat je de ingeving kreeg? -> Voorgevoel, intuïtie!
 • Geeft de ingeving je (nog meer) angst, verwarring of onrust? -> Dit is géén voorgevoel maar je mind in actie…
 • Geeft de ingeving je duidelijkheid in wat je moet doen? -> Voorgevoel, intuïtie!

De volgende keer zal ik nog 5 tips delen over hoe je de angstgedachten en doemscenario's van je af kunt zetten maar vond het voor nu even teveel. 

De magie van journalen

Tijdens het journalen over mijn hondje Luca gebeurde er iets magisch. Ineens kreeg ik door dat ze iets tegen me wilde zeggen. Sinds ze thuis is, volgt ze me overal waar ik ga of sta en ligt ze aan mijn voeten als ik op de bank zit. Meer dan anders. Ineens viel het kwartje: haar aanhankelijkheid naar mij toe was haar manier om dank je wel te zeggen voor wat ik voor haar gedaan en betekend heb. Ik schoot weer vol natuurlijk, maar puur uit liefde voor Luca.

Wat een prachtbeest en wat ben ik ontzettend blij dat ze nog bij ons is. Ze is weer helemaal de oude en helemaal happy zoals we haar kennen. 

Nog nooit was het zó essentieel en van levensbelang dat ik naar mijn intuïtie luisterde. Probeer daarom altijd naar je intuïtie te luisteren en neem je gedachten soms iets minder serieus. Dit kan echt het verschil maken. Waarom? Omdat je met je mind in het moment zelf lang niet alles kunt weten of bevatten maar je intuïtie kan dat wel. Dat komt omdat je intuïtie is afgestemd op de heilige bron, je hogere zelf, het Universum, (of hoe je het ook wilt noemen)en je mind reikt niet zo ver.

Dank je wel Universum… 

Wil jij ook leren hoe je je eigenwaarde en zelfvertrouwen kunt vergroten?

Het start allemaal bij jezelf. Mijn ervaring is dat investeren in jezelf de kortste weg is naar zelfvertrouwen. Gewoon, omdat als je je sterker voelt, meer energie hebt en je assertiever gedraagt steeds meer dingen gaan lukken in je leven. Zorg beter voor jezelf zodat je helemaal tot bloei komt. Kijk eens op deze krachtige 21 daagse e-curusus

Accepteer dat wat er is. Laat los wat is geweest. Geniet en heb vertrouwen in wat kan zijn.

With love,


Tags

gedachten, hooggevoelig, hsp, intuitie, mindset, negatieve emoties, voorgevoel, wet van aantrekking


Dit vind je misschien ook leuk:

 • heb een vraag kunt u mij aub helpen ik wil weten wat dit betekent

  als kind kreeg ik vaak voorgevoelen maar toen ik ouder werd ook dit zijn mijn story wat er is gebeurt hoop dat dit me meer kan helpen dan

  toen ik 10 was lag mijn over grootmoeder op sterven en niemand wist hoe lang ze nog had maar ik zij ze heeft nog 1 week iedereen keek mij ook heel raar aan en toen gebeurde het ook

  ik had ook soort visioen denk ik zag mijn neef in een nachtmerrie droom i dont know wat dat is in ziekenhuis liggen en voelde ook de angst van andere in die nachtmerrie ofzo en ik werd wakker en zij tegen mijn oma mijn neef is in ziekenhuis .. en mijn oma zij tegen mij nee dat kan niet maar toen belde mijn tante naar haar om echt te zegge dat mijn neef in het ziekenhuis lag door dat hij werd leeg gepompt

  nu dacht ik dit gebeurt mij alleen als ik jong ben dan zal dit wel over gaan als je ouder word maar nee toch niet

  ik was 25 en toen gebeurde het weer . ik voelde na 7 jaar een relatie te hebben met mijn ex had ik een voorgevoel op 1 jan om 12 uur stipt kreeg ik een voorgevoel dat ik en mijn ex uit elkaar gingen gaan nooit gevoelt maar toen ineens wel en heb dit ook gezegt tegen mijn ex en hij zij dat het niet waar is dat ik weer zotte uitspraken deed maar een maand later waren we uit elkaar

  nu ben ik 29 en had ik vorige week een voorgevoel dat er iets zou gebeuren met mijn nieuwe vriend en dat is ook gebeurt hij valde op de grond door een paard dat wilt was maar niet zomaar op de manier dat hij zijn nek zou kunnen breken had hij mij vertelt

  en soms voel ik ook wat hij voelt hij moet niks zegge en ik weet het

  hij droomt en ik droom het zelfde

  dit zal je echt wel raar verhaal vinden maar dit is dan ook echt gebeurt wat ik ook niet kan omschrijven

  • Marian schreef:

   Zeker geen raar verhaal! Veel mensen ervaren dit of hebben dit. <3

 • Wauw wat mooi! En heel duidelijk uitgelegd. BEDANKT!

  • Marian schreef:

   Dankjewel, Wendy! Lief dat je een reactie achterlaat. Geen dank en heel graag gedaan ❤️

 • Wat een mooie, inspirerende blog/podcast! Dank je wel voor het delen hiervan! Het heeft me een duidelijk inzicht gegeven over manifestatie.

  • Marian schreef:

   Dankjewel voor je lieve bericht, Jiska. Geen dank en heel graag gedaan. Fijn om te lezen dat het je inzicht heeft gegeven ❤️

 • toos van der maden schreef:

  Wat n mooie en inspirerende podcast weer , ook deze komt weer binnen en wel zo dat ik hem zeker nog een of twee keer (moet) ga luisteren om het goed op te slaan voor me zelf .

  • Marian schreef:

   Dankjewel voor je lieve woorden, Toos. Je kunt deze beluisteren zoveel als je wilt ❤️

 • Ingevingen zijn passief (vanuit jezelf gezien). Het komt binnen vallen, je wordt a.h.w. “gevoed”. (Angst)gedachten die een manifesterend effect kunnen hebben, zijn daarentegen actieve gedachten. Je bent dan zelf de voedende bron. Dat is het verschil tussen ontvangen en creëeren.
  Dank voor het delen

  • Marian schreef:

   Dankjewel voor je aanvulling ❤️

 • Ingrid schreef:

  Dankjewel dat je dit hebt gedeeld, voor mij kwam het precies op het juiste moment 🙂 Fantastisch om je stralende ogen te zien wanneer je het verhaal vertelt, dit geeft mij ook weer kracht.

  • Marian schreef:

   Geen dank, Ingrid. Heel graag gedaan. Jij bent kracht, jij hebt alle kracht in je! ❤️

 • Carola schreef:

  Kun je de gratis workshop ook op een ander moment kijken?

  • Marian schreef:

   Er is geen replay van maar ik zet alle nieuwe data van workshop op http://www.justbeyou.nl/agenda . Op deze pagina kun je je ook inschrijven om op de hoogte te blijven als er nieuwe data zijn gepland. ❤️

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Ontdek de shop met producten voor een gezonde dosis

  optimisme en geloof in jezelf

  >