Vijf redenen om langzamer te eten!

Eén van mijn problemen, en waarschijnlijk velen met mij,  is dat ik in het dagelijks leven alsmaar blijf door rennen.

We haasten ons door de dag heen en nemen geen tijd voor iets. En dan snel een hapje eten….

Ik schrok het altijd naar binnen en neem vaak niet eens te tijd om te gaan zitten. Dit leidt tot stress en ongezond leven.

Je kan onmiddellijk beginnen met een betere levensstijl door langzamer te eten.

Hoe moeilijk is het eigenlijk? Je neemt kleine hapjes, je kauwt elke hap langzamer en langer, en je geniet beter van de maaltijd. Je kan een hap nemen en dan tot 25 keer kauwen. Wel tellen!

Het duurt een paar minuten langer per maaltijd, maar het kan ingrijpende gevolgen hebben. Hier onder redenen om te overwegen om een gewoonte te maken van langzamer eten.

Gewicht verliezen. Door alleen het eten langzamer te eten zou je minder calorieën naar binnen krijgen. Dit komt doordat je eerder het gevoel krijgt dat je “vol” zit. Het duurt ongeveer 20 minuten voor onze hersenen registreren dat we vol zitten. Als je snel eet, dan ga je aan dit punt voorbij. Eet je langzaam heb je tijd om te realiseren dat je vol zit.

Geniet van je eten. Het is moeilijk te genieten van je eten als je het zo snel doet.Ik denk dat een stuk chocolade eten helemaal niet zo erg is. Alleen als je snel en veel eet, waar gaat het dan om?

Minder stress. Langzaam en met aandacht eten, is een mindfulmessoefening. In het moment zijn in plaats van te haasten en te denken wat je zo allemaal weer moet doen. Het is ook een goede oefening om in het hier en nu te zijn en dat leidt weer tot minder stress. Doe het eens.

Een betere spijsvertering. Indien je langzamer eet en je kauwt je eten beter dan leidt dat tot een betere spijsvertering. Spijsvertering begint al in de mond, dus hoe meer werk je daar doet hoe minder je maag dat hoeft te doen.

In opstand komen tegen fast food en het snelle leven. Het snelle leven leidt tot het eten van fast food, wat dat eten is ook snel en heb je zo naar binnen gewerkt.Dit is een deel geworden van ons levensstijl, maar maakt het ons gezond en gelukkig?

Proef het eten en proef het leven.

Vind je dit artikel leuk, wil je dan op het knopje “vind ik leuk drukken”.
Heb jij nog tips? Plaats ze hieronder en help daarmee weer anderen.

Je kunt me ook volgen op twitter of facebook.


online adverteren www.m4n.nl


Tags

gewicht verliezen, kauwen, langzamer eten, ongezond leven, stress


Misschien vind je dit ook leuk:

Kerstboodschap

Kerstboodschap
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
Zorgen en Stress

>