Vijf levenslessen van een hond

Ik ben gek van honden en sinds afgelopen zaterdag heb ik er een pup bij. Veel mensen houden van honden maar luister of kijk je wel eens echt naar ze? Een hond heeft mij vijf levenslessen geleerd. En die zijn….

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YvlR2YLPXqY&feature=player_embedded[/youtube]

.

Waardevolle vijf levenslessen van je hond:


1. Onvoorwaardelijke liefde. 

Je hond houdt van je, punt uit. Geen discussie over mogelijk. Deze liefde is onvoorwaardelijk, echt, puur en is er altijd. De liefde is niet voorwaardelijk. Ze houden altijd van je ook doe je niet wat zij willen of besteed je een hoop geld aan je hond. Het kan je hond niet schelen of je een maatje meer hebt of net, in wat voor auto je rijdt, in welk huis je woont, je baan hebt of niet. Ze houden van je puur en simpel.

2. Leven in het NU. 

Een hond leeft altijd in het NU. Heb jij je hond gestraft dan is het echt niet zo dat hij je hele week niet aankijkt ;-). Voor je hond is er niets anders dan dit moment. Het kan ze niet schelen wat er eerder is gebeurd en ze houden zich niet bezig met wat er nog eventueel gaat komen.

Focus je op het NU en de toekomst zorgt voor zichzelf.

3. Schud het van je af. 

Heb je een hond wel eens zien schudden? Dit is het eerste wat hij doet als hij uit de regen komt. Ze schudden het letterlijk van zich af, wat “het” is. Daar kunnen wij nog wat van leren. Schud de dingen van je af die tegen je gezegd zijn! 

4. Het mooiste wat je kunt zijn is jezelf. 

Een hond is altijd zich zelf. Een hond vind je leuk of niet maar zal niet alles uit de kast halen om leuk gevonden te worden. Ze zijn gewoon wie ze zijn.

Wees jezelf! Het mooiste wat je kunt worden is jezelf.

5. Werk hard, maak plezier en relax. 

Zorg voor balans in je leven. Lach veel, speel lekker en wees gewoon eens lui. Het is prima om een keer niets te doen.

Heb jij nog een aanvulling? Leuk als je onderstaand een reactie achter wilt laten.


Tags

levenslessen


Misschien vind je dit ook leuk:

De voordelen van bewust leven

De voordelen van bewust leven

Mooie gedachten

Mooie gedachten
 • Dylan Brown schreef:

  We weten allemaal hoe belangrijk het is om de gezondheid van het spijsverteringsstelsel van onze honden te controleren, omdat het een sleutelrol speelt in het algehele welzijn van het huisdier. We komen vaak darmproblemen tegen bij onze harige vrienden, zoals diarree, constipatie of gewoon veranderingen in eetlust. Naast de juiste voeding heb ik onlangs de aandacht gevestigd op het belang van het ondersteunen van het maagdarmkanaal met probiotica. Probiotica voor honden, zoals https://vitaminsforpets.com/ probiotica hond, kunnen een belangrijke rol spelen bij het handhaven van de balans van darmmicroflora. Ze bevatten nuttige bacteriën die helpen de spijsvertering te verbeteren en een gezonde darmomgeving te behouden. Naast probiotica is het echter belangrijk om regelmatig een bezoek aan de dierenarts te houden om de algehele gezondheid van het huisdier te beoordelen. Factoren zoals de kwaliteit van voedsel, regelmatige wandelingen en voldoende water spelen ook een sleutelrol bij het waarborgen van een optimale werking van het gastro-intestinale systeem. Wees attent op uw huisdieren, let op veranderingen in hun gedrag en eetlust.

 • Mijn honden en katten leren mij zoveel dingen.. ik wordt zo gelukkig van mijn huisdieren. ze zijn de liefde van mijn leven, ook al is mijn man natuurlijk ook belangrijk. Ze leren mij om onvoorwaardelijke liefde te geven aan iedereen om me heen en altijd te vergeven. https://www.dierengemak.nl/

 • Marlene schreef:

  Wat een lieverd! Hij zal nu wel al een hele grote jongen zijn 😉 Mijn hond was bijna 18 jaar, toen ze overleed aan een tumor en het mooiste wat ik van haar heb geleerd, dat ik mezelf heb leren kennen. Ze heeft me laten zien hoe ik reageer, hoeveel ik met mezelf bezig was en ze heeft me proberen duidelijk te maken, dat door alleen in je hoofd te zitten, je niet bewust aanwezig bent. Ze is net zo vaak weggelopen, totdat ik begreep dat ik een wending aan mijn leven moest geven en me meer bezig moest houden met het hier en nu en dat ik nooit te oud was om te spelen. Ik was veel te serieus met alles bezig, maar toen ik de boodschap begreep, begon ik het langzaam het roer om te gooien. Ze is net zolang bij me gebleven, totdat ik de boodschap begreep. Ik ben zo dankbaar dat ze zo lang in mijn leven is geweest.
  Nu laat mijn geadopteerde kat me zien hoe ik ben. Ook daar leer ik nog heel veel van. Vooral ook als het tijd is om even te relaxen. Zij zorgt ervoor dat ik bewust tijd vrij maak en me even op iets anders…op haar, dus….richt 😀

  • Hij is idd nu al erg groot, Marlene. Dank je wel voor het delen van je mooie verhaal.

   Warme groet, Marian

 • Goeie video! Wat een schatje……ben alleen vergeten wat je in je video hebt verteld, zat alleen naar je puppy te kijken 😉
  Nee, hoor! Waardevolle video en je hebt helemaal gelijk. Ik mis mijn hond elke dag.
  Groetjes
  Heleen

  • marian schreef:

   Dank je wel voor je leuke reactie, Heleen. Ik kan me voorstellen dat je je hond nog elke dag mist. Geniet van de mooie fijne herinneringen.

   Warme groet, Marian

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >