Vijf eenvoudige manieren om meer positief te zijn

Vijf eenvoudige manieren om meer positief te zijnPositief denken heb ik echt moeten leren. Ik heb vooral los moeten laten het denken in de trant van ‘wat als….’. Ik maakte al een heel verhaal terwijl dat helemaal nog niets aan de hand was. Hele scenario’s had ik in mijn hoofd.

Na het overlijden van mijn moeder (zij was erg negatief) ben ik gaan leren/oefenen om positief te gaan denken. Ik ben ook gaan leven met de stelling ‘alles heeft een reden’.

Onderstaand heb ik vijf manieren geschreven om positief te blijven. Positieven mensen krijgen ook obstakels op hun weg maar bij het leren positiever denken zal je beter om kunnen gaan met stress en de obstakels op je weg.

Vijf eenvoudige manieren om meer positief te zijn.

1. Verwacht het beste….

Wat wil je graag bereiken? Heb je altijd de meest slechte uitkomst in je gedachten? Waar je aandacht aan besteed dat groeit. Dus besteed je aandacht liever aan het verwachten van het beste.

Richt je op de uitkomst van wat je wilt. Verwacht het goede.

Aanrader om te lezen: The Secret – wet van aantrekkingskracht.

2. Omring jezelf met positieve mensen

Je wordt het meest gevormd door de mensen met wie je omgaat. Met wie ga jij om? Zijn deze mensen positief? Steunen ze je nieuwe ideeen/plannen?

Omring je met mensen waar je positieve energie van krijgt, die je blij maken, die je aan het lachen maken, die je steunen.

3. Dankbaarheid

Dankbaarheid zorgt ervoor dat je je richt op de goede dingen in het leven in plaats van dat je denkt aan de dingen die je (nog) niet hebt bereikt. Er zijn heel veel dingen om dankbaar voor te zijn.

Maak eens een dankbaarheid lijst. Schrijf alles op waar je dankbaar voor bent. Je kan ook met jezelf afspreken dat je voordat je gaat slapen vijf dingen opschrijft waar je dankbaar voor bent.

Wees dankbaar als de zon schijnt, je huis, de water uit de kraan, je benen, ogen en het knuffelen met je huisdier. Je zult een stuk gelukkiger en positiever worden.

4. Onstpan

Neem tijd voor jezelf. Vertrouw op jezelf. Jij bent goed genoeg en je bent het waard om goed voor jezelf te zorgen. Als je eerst jezelf ‘zuurstof’ geeft dan kan je daarna weer voor een ander zorgen.

Wat is voor jou ontspannen? Plan dit in je agenda en neem de tijd voor jezelf.

5. Begin de dag goed

Hoe begin jij je dag? Gehaast, gestrest en te laat uit je bed komen? Begin de dag goed met positieve gedachten. Geef een dank je wel voor een nieuwe dag en zeg tegen jezelf; ‘vandaag ga ik er een mooie dag van maken’.

Wil je stoppen met negatief denken? 

Ik heb een e-boekje voor je gemaakt wat je gratis kan downloaden: Het Geluk van Positiviteit

 


Tags

positief denken, positief zijn


Misschien vind je dit ook leuk:

Blijf vertrouwen

Blijf vertrouwen
 • jacqueline schreef:

  Het blijft boeiend om te lezen!!! Dank je wel. Liefs

  • Hoi Jacqueline,

   Geen dank, jij bedankt voor je reactie. Altijd leuk!

   Warme groet, Marian

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >