Vier stappen voor meer positiviteit

Vier stappen voor meer positiviteitIk tracht altijd te streven om het positieve te zien in elke aspect van mijn leven maar het is niet altijd even gemakkelijk.

Vaak krijg ik vragen in mijn mailbox of het mij nooit tegen zit. Natuurlijk heb ik ook obstakels in mijn leven. Dit heeft toch iedereen? Je kan nooit 100% positief zijn maar je kunt wel kijken naar de positiviteit van iets. Het leven is gevuld met uitdagingen.

In januari ga ik daarom ook starten met 365 dagen positief. Misschien vind je het leuk om mee te doen?

Start met 365 dagen positiviteit. Leren hoe te richten op positief denken. 

De keuze om positief te leren denken en positiviteit te zien in elke situatie heeft me wel gebracht waar ik nu ben. Het is makkelijker om moeilijker situaties aan te gaan of makkelijker om te zien.

Vier stappen voor meer positiviteit

Positiviteit is een keuze

Je bent niet van de één op andere dag positief. Dat is net als met afvallen. Je kan niet de volgende dag wakker worden en ineens 10 kilo kwijt zijn. Positiviteit is een keuze. Toen mijn moeder in mijn armen overleed heb ik er voor gekozen om niet zo dood te willen gaan als mijn moeder.

Ik heb gekozen om positief te leren denken. Ik leef nu met ‘alles heeft een reden’ en ik besef dat ik er zelf voor kan kiezen hoe ik tegen een sitautie aan kijk.

Waar je mee omgaat word je mee besmet

Ga jij veel om met negatieve mensen? Dan zal dit invloed hebben op jouw kijk op de wereld. Wil je een positiever en een mooier leven dan zal dit lastiger gaan als je je omringd door negatieve mensen die jouw geluk niet aanmoedigen.

Wie geeft je energie? Ik heb nu heel veel positieve gemotiveerde mensen in mijn leven en daar word ik erg blij van. Bedenk jij eens of je je naar benenden laat trekken en wat voor aktie je kunt doen om dit niet meer te laten gebeuren.

Kijk naar het positieve

Het klinkt stom maar ik vind het echt zo: in elke situatie zit iets goeds. De wereld verging toen mijn moeder in mijn armen is overleden maar het heeft mij ook heel veel goed gebracht. Ik ben gaan nadenken over mijn leven en deze site opgericht.

Je zal niet altijd het goede zien en je zal af en toe goed moeten kijken, maar het is er. Je kunt jezelf ook vragen stellen als “wat is er goed aan deze situatie?”

Waar je je op richt dat groeit zo ook het kijken naar het goede in elke situatie.

Deel positiviteit

Als jij je goed voelt dan zal je dit zeker uitstralen naar anderen mensen toe. Je positieve houding zal niemand ontgaan. Je kunt je positiviteit ook delen met de mensen om je heen.

Dit kunnen hele simpele dingen zijn;

 • geef iemand eens een glimlach
 • deel een (gemeend) compliment uit
 • wees aardig voor andere mensen
 • vertel de dierbare mensen om je heen dat je van ze houdt
 • vertel iemand waarom je trots bent om hem/haar
 • stuur iemand eens een (complimenten) kaart

Mensen waarderen positivitieit. Deel het met de wereld. Elk stapje is er één naar een positieve wereld.

Geloof in jezelf! Een positieve levenswijze is een keuze die je altijd kunt maken.


Tags

keuze, negativiteit, positiviteit, tips voor meer positiviteit


Misschien vind je dit ook leuk:

 • Katinka schreef:

  Ik doe ook mee, zojuist bestelling geplaatst! Ik sluit me helemaal aan bij Anneke… door jou heb ik al veel geleerd, mooie boeken gelezen, mooie inzichten gekregen. Ik zet dit graag voort in 2014!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >