Vier gewoontes waarmee je beter kunt stoppen.

[quote align=”center” color=”#999999″]Als je doet wat je altijd doet, krijg je wat je altijd hebt gekregen. [/quote]

Wil jij graag veranderen? Dan zal je iets moeten gaan veranderen in je lifestyle. Je kunt niet vasthouden aan wat je nu doet want je wilt graag een verschil maken. 

Begin met kleine stappen dan kom je ook een heel eind. Kom steeds weer een stukje uit je comfortzone.

Vier gewoontes waarmee je beter kunt stoppen

♥ De weg kiezen van de minste weerstand. 

Het is zo makkelijk om de weg te kiezen waarbij je verwacht zo min mogelijk hobbels op je pad tegen te komen. Het vergt kracht en doorzettingsvermogen om door te gaan. Hou je doel voor ogen! 

Ik heb het vaak gehad op mijn pad dat het lijkt of alles tegen zit en ik het ‘bijltje’ erbij neer wil gooien. Neem dan even rust en bekijk het allemaal van een afstandje. Ga ervoor wat je graag wilt bereiken. 

Het vergt kracht en doorzettingsvermogen om weerstand te bieden tegen de hobbels maar ook tegen de verleidingen en afleidingen die je op je pad tegenkomt. Je kan het! 

Ga door wat je graag wilt doen en je zult elke dag weer een stukje verder komen dan de dag ervoor. 

♥ Kijk niet achterom maar vooruit. 

Als je achteruit blijft kijken dan zie je niet wat er voor je gebeurd. Pijn uit het verleden, vormt je NU. Je kunt leren van het verleden maar laat je verleden niet het NU beheersen. 

♥ Het negeren van jouw behoeftes

Wat wil jij graag? Wat zijn jouw behoeftes? Stel je de behoeftes van een ander voorop? Niet meer doen! Maak voor jezelf eens een lijst en ga langzaam aan deze puntjes van de lijst afwerken. 

♥ Negeren van je lichaam

Geef je lichaam aan dat het even genoeg is geweest? Geef hier dan ook aan toe. Vergeet niet om een balans te maken tussen je activiteiten en je ontspanning. Zonder balans raakt alles in de war. 

Maak voor jezelf eens een balans van de activiteiten die je energie kosten en die je energie geven. Probeer dit in evenwicht te houden.

 

Wacht niet tot het maandag is of totdat je zoveel kilo bent afgevallen of dat je de staatsloterij hebt gewonnen of totdat er een magische toverstaf is maar ga nu aan de slag door actie te ondernemen.  

Wat voor gewoonte laat jij voor wat het is?

Als je dit artikel waardevol vind ik het leuk als je het wilt delen. Dit kan door middel van de social media knoppen. Leuk als je ook een reactie wilt achterlaten. g

[social_warfare]


Tags


Misschien vind je dit ook leuk:

  • Mijn gewoonte is om alles te willen analyseren 😉 De laatste dagen ben ik er mee aan de slag gegaan om het leven ook eens gewoon te laten komen zoals het is, en niet alles in mijn hoofd uitdiepen waarom het zo is. Soms is het gewoon zoals het is, en het geeft me best wel ruimte om lekker te genieten van het moment:-)
    Mooi en waardevol artikel weer Marian!

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

    17 tips Van Jezelf Houden
    >