Verwonderd en zonder verwachtingen…

Verwonderd en zonder verwachtingen

Wow, ik werd diep geïnspireerd door een video die ik onlangs op Facebook zag. Ik heb hem hierboven gedeeld. Het is een gewonde simpele, maar krachtige herinnering aan hoe weinig je nodig hebt om verwondering in je leven te ervaren.

Herinner jij je nog wanneer je voor het laatst vol verwondering en zonder verwachtingen naar iets keek?

In de ratrace van alledag en in je drukke dagelijkse leven raak je vaak zo verstrikt in routines en verplichtingen dat je misschien ook wel vergeten bent om stil te staan bij de kleine wonderen om je heen.

Ik probeer dit nu vaak te trainen als ik 's avonds laat (als het donker is) een stuk met de hond ga lopen. Ik kijk naar de lucht, naar de lichtjes, de geur en temperatuur van de avond. Heerlijk!

Juist door even stil te staan en jezelf de tijd te gunnen, geef je verwondering weer de ruimte. Deze verwondering kan je helpen een open en positieve levenshouding te ontwikkelen. 

Terwijl  je opgroeide, bouw je allerlei verwachtingen op die je spontaniteit en verwondering vaak naar de achtergrond drukt. Daarom raakte de video me zo – het toonde een kind in diepe verwondering. Dit kind herinnert je eraan hoe puur en eenvoudig het kan zijn om verwonderd te zijn.

Hoeveel overtuigingen hou jij vast die je tegenhouden om weer open te staan voor de kleine dingen in het leven?
Volgens mij hebben we echt niet veel nodig om gelukkig te zijn. Het is de kunst om de schoonheid in het alledaagse te zien en te waarderen.
Leestip: Hoe beperkende overtuigingen los te laten (en nieuwe overtuigingen te creëren) incl. 4 tips

Dus, wanneer was jij voor het laatst verwonderd en zonder verwachtingen? Laat deze vraag je inspireren om vandaag nog een moment van verwondering te vinden. Sta open, kijk om je heen en laat de magie van het moment je hart vullen.

Accepteer dat wat er is. Laat los wat is geweest. Geniet en heb vertrouwen in wat kan zijn. 

With love,
MarianTags

gelukkig zijn, kleine dingen, verwachtingen, verwonderd


Dit vind je misschien ook leuk:

 • Wat prachtig dit.
  Krijg er tranen van in mijn ogen.
  Zag van de week ook zo’n kindje naar een voorbijrijdende trein zwaaien… zo lief en ook nog zo onbevangen.

 • Caroline van den Berg schreef:

  Ik kan rustig zeggen dat ik me iedere dag wel over iets of meerdere dingen kan verwonderen. Vaak van die kleine dingen, zoals een zonsondergang, of een bloem die net uitgekomen is, of nu het echt lente is de uitloop van de natuur, of het spelen van een hond in het park, of een vriendelijke glimlach van iemand die me passeert,of een vogel die op de rand van het balkon komt zitten en naar binnen kijkt (of zo lijkt het). Soms ook over hoe mooi het is vrij adem te halen of om te kunnen lezen of dat ik mijn mening mag hebben over iets en vrij ben om deze mening te geven.

  • Hoi Caroline,

   Vaak zijn we veelste druk met rennen dat we de kleine dingen vergeten. Wat een mooie dingen heb je benoemd. Ik kan me er helemaal in vinden.
   Dank je wel voor je reactie.

   Warme groet, Marian

 • Haha, wouw wat een fantastisch snoetje en wat inspirerend om weer eens te zien hoe een kind totaal kan opgaan in iets. Wanneer was ik voor het laatst verwonderd? Dat was een paar dagen geleden in de dierentuin, toen we de vlinders bekeken in de vlindertuin. Erg mooi!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Ontdek de shop met producten voor een gezonde dosis

  optimisme en geloof in jezelf

  >