Verwonderd en zonder verwachtingen…

Wauw, geïnspireerd door onderstaand video die werd gedeeld op facebook. Wat kunnen we daar zelf van leren? Is het niet het bewijs dat je niet heel veel nodig hebt om verwonderd te zijn door het leven? Weet jij nog wanneer jij voor het laatst was verwonderd en zonder verwachtingen?

Het dagelijkse leven kan ons zo sterk in beslag nemen dat we niet meer stilstaan bij de dingen die gebeuren in het leven. Door een stil te staan en jezelf tijd te gunnen geven we de verwondering in het leven weer een kans. Verwondering in het leven draagt weer bij aan een open levenshouding.

In je leven zijn er, met het opgroeien, bepaalde verwachtingspatronen ontstaan en verwondering is hierbij op de achtergrond geraakt. Daarom was ik zo geraakt door onderstaande video, een kind die een diepe verwondering uitdrukt.

Hoeveel overtuigingen heb je nu dat je wordt tegengehouden om weer open te staan voor de kleine dingen in het leven?

Volgens mij is er niet veel nodig om gelukkig te zijn.

Wanneer was jij voor het laatst verwonderd en zonder verwachtingen?


Word je ook geïnspireerd door onderstaande video?

Als je dit artikel waardevol vindt voor inspiratie en/of motivatie dan zal ik waarderen als je dit artikel wilt verspreiden door het te delen met anderen mensen.Dit kan door middel van de socialmedia knoppen hieronder. Ik vind het ook altijd leuk als je een reactie achterlaat.


Tags

gelukkig zijn, kleine dingen, verwachtingen, verwonderd


Dit vind je misschien ook leuk:

Blue Monday

Blue Monday
 • Wat prachtig dit.
  Krijg er tranen van in mijn ogen.
  Zag van de week ook zo’n kindje naar een voorbijrijdende trein zwaaien… zo lief en ook nog zo onbevangen.

 • Caroline van den Berg schreef:

  Ik kan rustig zeggen dat ik me iedere dag wel over iets of meerdere dingen kan verwonderen. Vaak van die kleine dingen, zoals een zonsondergang, of een bloem die net uitgekomen is, of nu het echt lente is de uitloop van de natuur, of het spelen van een hond in het park, of een vriendelijke glimlach van iemand die me passeert,of een vogel die op de rand van het balkon komt zitten en naar binnen kijkt (of zo lijkt het). Soms ook over hoe mooi het is vrij adem te halen of om te kunnen lezen of dat ik mijn mening mag hebben over iets en vrij ben om deze mening te geven.

  • Hoi Caroline,

   Vaak zijn we veelste druk met rennen dat we de kleine dingen vergeten. Wat een mooie dingen heb je benoemd. Ik kan me er helemaal in vinden.
   Dank je wel voor je reactie.

   Warme groet, Marian

 • Haha, wouw wat een fantastisch snoetje en wat inspirerend om weer eens te zien hoe een kind totaal kan opgaan in iets. Wanneer was ik voor het laatst verwonderd? Dat was een paar dagen geleden in de dierentuin, toen we de vlinders bekeken in de vlindertuin. Erg mooi!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Ontdek de shop met producten voor een gezonde dosis

  optimisme en geloof in jezelf

  >