Verleden, heden, toekomst: Waar breng jij je tijd mee door?

Vorige week heb ik een video geplaatst: het onderwerp was ‘elk nadeel heeft zijn voordeel.’ In de video vertelde ik over het verleden van mijn leven, wat het me heeft gebracht en waar ik nu dankbaar voor ben.
Op dit moment zit ik heerlijk in mijn vel en ik denk dat ik weet hoe dat komt. Ik ben dankbaar en blij met wat ik bereikt hebt. Dat voelt NU erg goed aan. Het heeft me aan het denken gezet waar ik de meeste tijd van mijn leven spendeer en wat me gelukkig maakt. Verleden, heden en/of toekomst?

Verleden

Mensen zeggen dat je niet in het verleden moet leven en dat begrijp ik wel. Het verleden is voorbij maar….. Er zijn veel goede dingen gebeurd in het verleden die we niet moet laten liggen. Wat denk je van mooie herinneringen, de bereikte doelen, liefde die je hebt gekend, prestaties die je hebt gedaan etc… Denk aan de leuke dingen.

Toekomst

Je kunt niet leven in de toekomst. Daar kan ik me in vinden en je kan wel leven voor de toekomst. Mensen (wie zijn ze eigenlijk?) zeggen dat je dat niet moet doen. Weer even denken: Hoe kun je weten wat je vandaag kan doen als je niet weet waar je naar toe wilt gaan? Stap jij in je auto en ga je rijden zonder dat je weet wat je bestemming is. Ja misschien als je op vakantie gaat ;-). We hebben de toekomst nodig om ons op te richten.

Heden

“Wees waar je bent, anders mis je je leven”
-Boeddha

Mooie quote van Boeddha. Ik leef nu hier. Wat is er mis met je gedachten eens laten gaan naar het verleden en/of naar de toekomst? Denken aan de goede dingen in het verleden en denken aan de mooie dingen die je wilt bereiken en wat je zal motiveren.

Ik denk dat ik leef in het overal. Ik heb een voet in het verleden, een oog voor de toekomst en dans in het heden.

Blijf echter niet steken in het verleden want dan zie je niet wat er voor je gebeurt. Vertrouw op de toekomst.

Waar ben jij het grootste gedeelte van je tijd? In het verleden, heden of toekomst?

Leuk als je een reactie achter wilt laten.Tags

boeddha, dankbaar, heden, toekomst, verleden


Misschien vind je dit ook leuk:

21 Dagen Dankbaarheid Challenge

21 Dagen Dankbaarheid Challenge
 • Gabriella schreef:

  In de toekomst: vanwege bezuinigingen op werk en de grote kans dat ik mijn baan kwijt raak. Dus moet ik een plan hebben voor de toekomst.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >