Update uitdaging: gezonde levensstijl, vijf kilo afvallen.

Een halfuur lopen! Een goed begin het halve werk toch? 😉

Doe jij al mee met de uitdaging: vijf kilo afvallen in één maand?

Ik heb nog niet echt bedacht hoeveel keer ik een update ga doen op deze website. Ik ga je zeker vaak en veel op de hoogte houden.

Zelf ga ik meer bewegen en gezonder eten. Ik ben vorige week alweer begonnen met fanatieker te gaan (hard)lopen en mij alvast opgegeven voor de singelloop in Gouda.

Ik ben hiervoor ook in training op dinsdag en vrijdagavond. Op zondagochtend loop ik altijd met mijn vriendin dus dat is mooi een stok achter de deur. 

Een gezonde levensstijl staat voor mij voor gezonde voeding in combinatie met bewegen. De laatste jaren is er elke keer een kilo bijgekomen en die wil ik er nu weer af hebben ;-).

Het gaat niet alleen om het verliezen van gewicht maar ook om het weer energiek en vitaal te worden. Na het suikerloos eten ben ik toch weer begonnen met eten van suiker. Ik merk gewoon heel erg dat suiker vergif is voor mijn lichaam en waarom doe je het dan? Een goede vraag waar ik zelf geen antwoord op kan geven. 

Mijn boodschappen van vandaag

Ik vergelijk het altijd maar met roken. Als je gestopt bent en je neemt weer dat ’trekje’ dan ben je verkocht. Dit heb ik me laten vertellen want ik rook niet! hahaha.

Je hebt goede youtube video’s voor een 30 dagen programma voor bewegen. Bijvoorbeeld een half uur per dag. Deze zal ik eens gaan opzoeken voor je. Ik heb me voorgenomen om meer naar buiten te gaan en elke dag te gaan bewegen.

Ik adviseer je wel iets te gaan doen wat je écht leuk vindt om te doen want anders haak je al snel af. Niet vergeten dat elke stap telt. Ben je niet gewend om te bewegen dan is 10 minuten wandelen al een winst.

Denk erom jezelf niet afkraken maar motiveren! 

Ik heb geschreven uitdaging vijf kilo voor een maand maar dit is eigenlijk een valse doelstelling. Ik wil een gezonde levensstijl creëren met een passend gewicht waar ik mij lekker bij voel en dat is vijf kilo minder. Het gaat er natuurlijk om dat je lekker in je vel zit.

Gewicht is maar een getal en zegt niets over je uitstraling!

En ‘ja hoor’ ik ga elke week een zondig dag inplannen. Het is eigenlijk geen zondigen (dit heeft iets negatiefs) maar gewoon een dag je lichaam voor de gek houden en eten wat je lekker vindt. Plan van te voren deze dag in! 

De eerste stappen zijn vaak het moeilijkst. Doe je mee? 

Ik ben er klaar voor en zal proberen mijn motivatie over te brengen en jouw te motiveren.

Ben je er klaar voor? Ik hou je op de hoogte. Jij mij ook?

Let’s go!

PS O ja mijn gewicht 65,1 kilo! Dat wordt dus zo een mooi getal. Op naar de 60 kilo!Tags

gezonde levensstijl, hardlopen, suikervrij eten, vijf kilo afvallen


Misschien vind je dit ook leuk:

5 x je lijf is je leven

5 x je lijf is je leven

Running Buddha

Running Buddha

Looptraining deel 2

Looptraining deel 2
 • Dank je voor de tip voor de app! CalorieTeller ook verkrijgbaar voor Android. Ik heb net de balans opgemaakt voor vandaag. Mijn voedingslogboek gevuld en ook het bewegingspatroon van vandaag. Leuk om te zien dat ik 326 cal meer heb verbruikt met bewegen, dan dat ik vandaag aan voeding tot me heb genomen!
  En met 8 uur slapen verbrand je 529 kcal! Ik zeg: bedtijd! 🙂

  • marian schreef:

   Hoi Anita,

   Dank je wel voor je bericht. Leuk om te weten dat deze ook voor Android er is. Dan zal ik dit even als aanvulling op de website zetten. Leuk he om te zien hoe het werkt! Heb je het zelfscannen van producten ook al ontdekt?

   Succes en ik ben benieuwd hoe het je vandaag is vergaan ;-).

   Warme groet, Marian

 • Gewicht is maar een getal?? Waarom dan ” 5 kilo afvallen in een maand “? Persoonlijk vind ik het een beetje jammer dat dit op de site staan. Is het niet belangrijker om goed in je vel te zitten? Mensen die iets te zwaar zijn, maar dit,wel constant glijven, zijn gezonder en beter bezig als die mensen die iedere keer afvallen en weer aankomen. En 5 kilo afvallen in een maand is gezond voor je lijf.

  • marian schreef:

   Hoi Inge,

   Bedankt voor je reactie! Je hebt helemaal gelijk en daarom heb ik ook dik gedrukt geschreven: “Gewicht is maar een getal en zegt niets over je uitstraling!”

   Waarom dan toch op mijn site? Vaak heb je motivatie en zetje nodig. Een halve kilo in de week afvallen is gezond maar als je goed start gaat het begin vaak wat sneller. Dit kan! En net wat je zegt: het is maar een getal!

   Warme groet, Marian

 • Ik ben vandaag ook begonnen. Ik woog 92 kg en wil gewoon lekker 90 kg wegen (afgetraind)
  Ontbijt 2 á 3 volkoren boterhammen met 30+ kaas + komkommer, ham en halvajam.
  Een beker verse munt thee. Daarna ben ik bezig geweest met kamer verbouwen en me moeder geholpen met boodschappen doen dus ben je heel de ochtend/middag mee bezig. Thuis nam ik eerst magere yoghurt met cruesli en een golden kiwi. Ik ben daarna verder gegaan met me kamer en tussendoor een appeltje genomen (als tussendoortje). Als avondmaal was het eten wat de pot schaft en dat was ongezouten aardappelen rodekool met appeltjes en Sucadelap daarbij drinken halfvolle melk. Ik weet dat magere beter is maar dat vind ik niet zo lekker. Na het eten ben ik wezen sporten in de sportschool. Cardio en kracht gecombineerd om het zo geheten afterburn effect te creeeren. Thuis heb ik een makkelijk verteerbaar fruit op (kiwi) en een glas water genomen. Afterburn is het belangrijkste al wil je vet kwijt raken. Dus dat betekend dat je na het sporten (vaak overdags) dat je niet stil gaat zitten maar wel blijft bewegen. bv gewoon in het huis schoonmaken of met de hond spelen en lopen. Maar wel normaal blijven eten.Neem bijvoorbeeld als tussendoortje gewoon lekker een stuk fruit. Als je niet goed eet dan werk je stofwisseling ook minder. En val je dus niet af omdat je alles vasthoudt. Dit is mijn verhaal van vandaag met als afsluiter: afvallen is 80% motivatie.

  Groetjes en succes

  Auke

  • marian schreef:

   Hoi Auke,

   Thanx voor je uitgebreid verslag! Leuk om te lezen. Goed van jouw een goed ontbijt! Veel mensen slaan dit over en dit is juiste het belangrijkste voor de start van je dag en je motor. Denk erom dat je niet te weinig eet?

   Voor de motivatie gaan we een maand lang zorgen!

   Nogmaals dank voor je bijdrage, daar help je zeker ook weer anderen mee.

   Warme groet, Marian

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >