5 x je lijf is je leven

5 x je lijf is je leven. Door lekker te bewegen, voel je je beter. Zeker als je het buiten doet. Frisse lucht zorgt voor een goede doorbloeding; zo krijg jij gratis een gezonde blos cadeau en werk je ondertussen stiekem aan een stralend humeur en een sterke conditie. Deze keer vijf oefeningen en tips voor sterke heupen, want wie letterlijk en figuurlijk sterk in haar schoenen staat stapt zelfverzekerd door het leven. En dat wil jij toch ook? Het fijne; de oefeningen zijn nog eens erg simpel ook.

#1 Gewicht verdelen, sta stevig op beide voeten

Wanneer je staat, dan kun je maar beter je gewicht even zwaar belasten. Zo voorkom je dat je in één heup gaat hangen. Dat is namelijk weer minder fijn voor je enkels, knieën, onderrug en je heupgewrichten. Een goede oefening is om je voeten onder je heupen te zetten en daarna je ogen te sluiten. Je verdeelt heel bewust je gewicht over je gehele voet. Hierbij is het belangrijk om ook je buikspieren lichtjes aan te spannen.

#2 Zet je zuidwester op

Wandelen in de herfst is een heel andere ervaring dan in de zomer, maar net zo goed voor je botten en het algehele welbevinden. En eigenlijk ook erg leuk! Ga er bijvoorbeeld eens een middagje op uit met een vriendin, je moeder, je schoonmoeder of dochter en adem heerlijk de frisse lucht in. Met een stevige wind is het natuurlijk erg gaaf om een zuidwester op te zetten, je laarzen aan te trekken en het weer te trotseren. Beloon jezelf daarna met een heerlijk kop warme thee of chocolademelk.

#3 Als een ooievaar

Door de spieren rond je heupgewricht te trainen zorg je voor stabiliteit. Een makkelijke oefening is de volgende. Je gaat op je linkerbeen staan en tikt met je rechtervoet de grond voor je aan. Dit herhaal je om te beginnen vijf keer. Daarna verwissel je van been en tik je met je linkervoet de grond voor je aan. Blijf je in balans, dan kun je ook met je voet de grond achter je aantikken. Hierbij hou je het gewicht op het staande been.

#4 Zwaaien en zwieren

Heb je een zittend beroep, dan doe je er goed aan om tussendoor even te bewegen. In plaats van e-mail, kun je ook even naar het bureau van een collega lopen. Ieder uur even een kleine pauze nemen en je schouders lekker los draaien is ook er prettig. Of wat te denken van een wandeling met een aantal collega’s. Terwijl jullie onderweg een lunch ophalen. Regelmatig je kan met water vullen en naar de kraan lopen; dubbel plezier. Water is gezond en zo kom je ook weer in beweging. Zit je net als ik veel achter de computer, dan is het goed om op je houding te letten. Zit rechtop en draai eens je polsen los.

#5 Luchtfietsen

Word je in de ochtend weleens wakker met stijve benen? Rek je dan eerst even heerlijk helemaal uit en ga rustig op je rechterzij liggen. Zo haal je de druk van je hart en komen al je organen alvast in balans. Ga vervolgens op de bedrand zitten en zwaai je benen heen en weer. Of ga liggen en maak om de beurt met één been fietsbewegingen. Je kent het wellicht nog van je moeder of oma 😉 … Ik in ieder geval nog wel! Persoonlijk vind ik het fijn om de voetzolen tegen elkaar te plaatsen en de knieën naar buiten te laten vallen. Zo rek je gelijk je heupen op en op den duur word je zo stukken soepeler.

Heb jij tips om je lijf op een simpele manier gezond te houden? Wij lezen ze graag.


Tags

aandacht voor jezelf, bewegen, energie, hardlopen, tips voor meer bewegen


Misschien vind je dit ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
Zorgen en Stress

>