Uitstelgedrag, ik doe het morgen….

Ik doe het morgen…  Als kind was dit altijd mijn reactie wanneer mijn vader en moeder iets vroegen om te doen. En nu constateer ik dezelfde reactie bij mijn dochter.
Zin om iets te doen had ik nooit. Altijd was er wel een reden om het uit te stellen. Dan groei je op en je wordt volwassen en kom je tot conclusie dat dit uitstelgedrag niet werkt. Toen ik mij daar bewust van werd, heb ik besloten om mijn manier van denken te veranderen en dit voornamelijk ten aanzien van mijn verantwoordelijkheden en mijn doelen.

Het is heel makkelijk om te zeggen ‘ik doe het morgen’ en dat kan je iedere dag weer zeggen. Op deze manier stel je dingen alsmaar voor onbepaalde tijd uit. Ik had er vaak geen zin in en uiteraard kwam ‘morgen’ er ook vaak niet van en
uiteindelijk krijg je op deze manier nooit iets gedaan.

Hoe verander je nu je denken?

Ik ontdekte dat bij het uitspreken van  ‘ik doe het morgen’,  de achterliggende gedachte was  hoe lastig en moeilijk het was om het nu te doen, in plaats van me te richten op de voordelen. Ik was dus helemaal niet bezig met het voordeel en wat het me zou kunnen opleveren.

Zoals ik al schreef heb ik met het bewust worden hiervan, ook een besluit genomen. Ik koos ervoor om mijn denken te veranderen door  “ik doe het morgen” niet langer meer toe te staan. Dit heeft zijn vruchten afgeworden en ik ben veel efficiënter geworden.

Je bent hierdoor in staat de grootste doelen die je kunt bedenken te bereiken. Twijfel niet aan jezelf en stel niets uit, dit stopt je alleen maar.

Morgen 7 tips om uitstelgedrag te voorkomen!


Tags

ik doe het morgen, positief denken, tips, uistellen, uitstel gedrag


Misschien vind je dit ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.