Super simpele motivatie tips.

Heb je het ook wel eens dat je niet naar oplossingen wil zoeken en/of diepgaande antwoorden vinden maar dat je behoefte hebt aan eenvoud.

Ik ben nu in de eenvoud mood ;-).

1. Beginnen.

“Maandag ga ik beginnen”, “ik ga beginnen als de kinderen naar school zijn”, “ik wacht tot de tijd rijp is”, “als ik wat beter in mijn vel zit dan zal ik starten”.

Komt dit je bekend voor? De tijd en de situatie zullen nooit perfect zijn. Een voorbeeld: mijn zus wilde in haar oude huis een thermostaatkraan. Dat was makkelijk, ook omdat de kinderen klein waren.  Omdat de badkamer in toch ooit verbouwd zou worden, heeft ze het niet gedaan. Ze hebben er uiteindelijk vijf jaar gewoond en er is nooit een verbouwing geweest…

Wat ik hiermee probeer te zeggen, doe wat je nu graag wilt doen of wat je nodig acht.

Uitstellen van je doelen tot de perfecte situatie is ontstaan, dan wacht je de rest van je leven. Als je de mogelijkheid hebt om vandaag aan je doelen te werken doe het dan. Stel niet uit tot morgen, wat je vandaag kan doen!

2. Je hebt meer dan je denkt.

Onthoud dat als je het gevoel hebt dat alles tegen zit, dat je waarschijnlijk meer hebt dan andere mensen. Met veel minder dan er nu is hebben mensen wat gemaakt van hun leven.

3. Zoek inspiratie.

Vaak plaats ik op mijn blog een inspirerend verhaal en/of video. Je kan hier gemotiveerd van raken en weer even met beide benen op de grond komen en beseffen waar het om gaat in het leven. We leven in een super snelle wereld en je leven kan ook zo over zijn.

Heb je geen inspiratie? Zoek naar inspirerende mensen die bereikt hebben wat jij graag wilt bereiken en lees hun verhalen.

4.  Motivatie kanaal.

Je hebt vast wel een video, film die je motiveert en inspireert. Maak een verzameling van deze films en video’s en creëer zo je eigen motivatie kanaal. Wanneer je behoefte hebt aan een motivatie boost  dan heb je de perfecte oplossing binnen handbereik.

5. To-do

Maak op zondagavond een to-do lijst voor de rest van de week met je doelstellingen en/of taken. Zelfs al ontbreekt het je aan motivatie om ergens aan te beginnen, zet het op je lijstje. Je lijst houdt je op de hoogte van je verantwoordelijkheden en van je doelen.

Is het lastig om aan een bepaalde taak toe te komen, zet deze dan bovenaan op je lijstje van de nieuwe dag. Het item zal dan echt wel worden afgewerkt. Heb je een iphone of een andere smartphone dan heb je mooie apps voor een todo-lijst. Ik heb een simpele maar productieve app voor mijn iphone gedownload en ik vind het heerlijk om ermee te werken.

6. Motiveer anderen.

Wanneer je anderen helpt, help je ook jezelf. Heeft iemand motivatie nodig, maak het tot je doelstelling om diegene te helpen.  Motiveren van andere mensen zal je leren om motivatie vanuit een ander gezichtspunt te zien.

7.  Vind niet opnieuw het wiel uit.

Luister naar hoe anderen het doen. Vind anderen mensen die dit met je willen delen en luister naar wij zij te zeggen hebben.

8. Wat zijn jouw excuses?

Maak een overzicht van al jouw redenen voor het niet doen van iets wat je zou moeten en/of willen doen. Bekijk elk gebied van je leven: je werk, je familie, geld, gezondheid etc….

9. Zorg voor een opgeruimde omgeving.

Een opgeruimde omgeving zorgt voor een opgeruimde geest. Met een opgeruimde geest heb je weer een heldere kijk op dingen.

Een ongeorganiseerde omgeving zal leiden tot een gedesorganiseerde geest, en een schone omgeving zal leiden tot scherp en gericht denken.

Als je niet doet wat je zou moeten/willen doen, wat is je reden hiervoor? En hoe raak jij gemotiveerd? Leuk als je dit wilt delen door hieronder een reactie achter te laten.Tags


Misschien vind je dit ook leuk:

 • A.m. Raadgever schreef:

  Mensen helpen geeft mij veel voldoening
  werk in als huishoudelijke hulp, maar heb nog nooit zoveel blije gezichten gezien en dankbaarheid van dit werk,
  En eigenlijk ben je ook maatschappelijk
  werker tegelijkertijd

 • Een inspirerende nieuwsbrief!

  Ik heb in plaats van de christelijke bijbel tegenwoordig T. Harv Eker’s ‘Millionaire Mind’ bij me. En daar staat helaas (dus geen uitvluchten meer mogelijk!) heel simpel in: ‘Rijke mensen nemen actie, òòk als ze niet in de stemming ervoor zijn’. En sindsdien heb ik eigenlijk nèrgens meer een reden of smoes voor, want het is simpel. Slechts de prioriteit aanbrengen is nog een beetje een probleem. Maar in ieder geval sinds die vaststelling vèèl actiever. Gedachten – Angsten – Acties – Resultaten. Slechts bij écht psychiatrisch patiënten, heb ik moeten ervaren, werkt ook Harv zijn boek niet.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >