Suikervrije havermout appel muffins

Vorig jaar ben ik tien kilo afgevallen en ik was weer vier kilo aangekomen. Daar baalde ik van want als ik niet oplet dan zit alles er zo weer aan.
Ik vergelijk het maar met roken, ik rook niet, maar als je weer aan die ene sigaret begint… dus als je weer begint met snoepen…

Ik voel me zelf veel lekkerder zonder suiker en ik kan het qua energieniveau heel goed merken. Ik heb energie over. Toch merk ik ook dat ik het mis om af en toe lekker een gebakje of iets dergelijks mee te eten. Ik wil ook wat lekkers ;-). Neem ik wel af en toe een stukje pure chocolade maar toch.

Ik ben geen keukenprinses en ben bang dat ik dit ook absoluut niet ga worden. Wel ben ik bekend om mijn lekkere zelfgebakken appeltaart maar deze zit vol suiker en valt niet onder de categorie gezond ;-). Bakken van lekkere dingen heb ik wel leuk gevonden.

Zaterdag ben ik de stad in gegaan en ben ik even bij de bakker naar binnen gelopen of ze suikervrije gebak hadden. Dat hadden ze in de vriezer liggen. Een appelbeignet met bladerdeeg eromheen. Ja dan kan het wel suikervrij zijn maar een berg bladerdeeg naar binnenwerken valt ook niet binnen mijn doelstelling om de koolhydraten inname te beperken.

Om 18.00 uur nog even snel op de fiets gesprongen om naar de Albert Heyn te gaan want wat in mijn kop zit, zit niet in mijn kont. Ik moest en zou nu iets hebben om lekker zelf te bakken. Echter ik heb een tijd niet gebakken en door mijn opruim woede (hier komt nog een blog over) alles weggegooid. Dit zal allicht over de datum heen zijn gegaan.

Bepakt met kokosolie, havermout, bakpoeder (welke ik nog in een andere winkel moest scoren), goci bessen, kokosrasp, cacaopoeder ed weer naar huis. Een suikervrije ontboekkoek stond op het programma. Veel spullen had ik nog wel zoals speltmeel, boekweitmeel, eieren en dadels. Totdat ik de dadels uit de kast ging pakken en deze er niet helemaal fris meer uitzagen. Idd over de datum @#!$!%^@!.

Ik wilde bakken en creatief achter de computer ben ik wel maar in de keuken ;-). Het zijn de appel havermout cakejes geworden.

Het is natuurlijk geen appeltaartpunt maar voor wie, net als ik, toch gezond (suikervrij) wil snoepen een aardig alternatief.

Suikervrije havermout appel muffins

Ingrediënten (goed voor 12 muffins)

 • 250 gram havermout
 • snuf zout
 • 1 tl bakpoeder
 • 2 el kokosolie
 • 480 ml melk (ik heb kokosmelk gebruikt)
 • 1 ei
 • 25 gram honing (dit bevat wel suiker maar je kan het ook vervangen door natrek vloeibaar, stevia vind ik een veelte bittere nasmaak hebben))
 • 2 appels
 • 1 tl kaneel

Doe alle ingrediënten bij elkaar, goed mengen. Schep het beslag in een muffin vorm of papieren vormpjes  en bak dit in de oven.

30 minuten op 180 graden. Let op! Iedere oven is anders dus hou de tijd en je muffins in de gaten 😉

Je zou eventueel de gocibessen kunnen vervangen door rozijnen.

Ik vries ze in en ’s ochtends haal ik één uit de vriezer om ook lekker wat te eten te hebben bij de koffie. Op dit moment staat er een havermoutbrood/cake in de oven. Ik ben benieuwd en als deze goed is dan zal ik natuurlijk het recept delen.

Van de week zal ook het boek van inlovewithhealth “Heathy pleasures” in de brievenbus vallen. Ik heb een beetje een nieuwe verslaving gevonden.

By the way er zijn weer vijf kilo’s verdwenen dus de stand nu -11 kilo. Zo is het ook goed genoeg hoor en het gaat niet om de cijfers op de weegschaal maar hoe je je voelt.
Is mijn mening wel dat je af en toe eerst moet gaan beginnen voordat je je beter gaat voelen. Hou van jezelf en zorg goed voor jezelf!

Heb jij wel eens suikervrij gebakken? Leuk als je je verhaal en/of recept wilt delen door een reactie, onder dit blogbericht, achter te laten

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

11 kilo afgevallen, appel havermout, havermout, hou van jezelf, inlovewithhealth, jezelf, suikervrije eten, suikervrije muffins


Misschien vind je dit ook leuk:

Kerstboodschap

Kerstboodschap
 • Miranda schreef:

  Hallo Marian,

  Makkelijke en lekkere recepten om ook eens wat lekkers te hebben.
  Ga ik vast eens proberen.

  Om je cakejes te zoeten kan je ook kokosbloesemsuiker of palm suiker nemen. Deze suikers hebben een minder effect op je bloedsuiker spiegel. Zijn gezondere suikers. Ik heb dit van mijn chiropracticur.
  Ik gebruik ook geen koolhydraten of suikers meer. En dat bevalt me prima. Onlangs een chocolade gevonden die 95 % cacao bevat en gezoet is met kokosbloesemsuiker. Een gezond alternatief voor de gewone chocolade en smakelijk.

  Groetjes Miranda

 • Mariska schreef:

  Ga het zeker proberen en ben benieuwd naar meer recepten. Ik ben zelf nu 13 kg afgevallen en het doel is nog 7 kg af te vallen. En ik mis op dit moment echt de koeken en cake dit lijkt me een prima alternatief.
  Ook de tekst dat je af en toe eerst moet beginnen voordat je je beter voelt kan ik me helemaal in vinden.
  Ik dacht 4 maanden geleden ook afvallen word niets te veel aan mijn hoofd, maar toch ben ik begonnen en voel me nu stukken beter zowel fysiek als mentaal meer kracht gekregen. Ik zie dit als een cadeautje van mijn lichaam voor mij dat ik nu beter zorg voor mijn lichaam door goede voeding en veel minder suiker.

  • Berdyne schreef:

   Muffins mmm, dat lijkt me een heerlijk recept! Ik doe er nog wat gedroogde granberrybessen doorheen. Marian, ik vind het zo geweldig hoe jij de dingen omschrijft, zo heerlijk gewoon!!
   Ik moet er vaak om glimlachen en omdat ik je webinars volg heb ik er ook een stem bij.

   • Goedemorgen Berdyne,

    Wat een leuk berichtje op mijn website. Thanx. Een glimlach op mijn gezicht. Volgende week komen ook de suikervrije kokos macronen die Yolanda Roos heeft gemaakt online. Gedroogde cranberry’s is idd ook een heel goed idee.

    Nogmaals dank en geniet van je dag.

    Warme groet,
    Marian

  • WoW, Mariska, top!! Wat goed zeg en die laatste kilo’s gaan je ook zeker lukken. Ik heb de koeken etc ook zo erg gemist ;-). Ben nog volop aan het bakken en is een nieuwe verlaging geworden. Ben nu recept aan het testen havermoutbrood/cake. Lekker!! Van de week komt recept van de kokosmacronen die Yolanda Roos heeft gemaakt online.

   Keep up the good word en hou je me op de hoogte?

   Succes!! Warme groet, Marian

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >