Spiegeldieet, kan jij dat?

Van de week zag ik het nieuws programma editie.nl waar ze het spiegeldieet aankondigde.

Nieuwsgierig als ik ben bleef ik even kijken.

Wat is het spiegeldieet?

Een maand niet in de spiegel kijken.

Volgens een onderzoek blijkt dat staren in een spiegel voor angst en onzekerheid kan zorgen. De conclusie, de spiegel even met rust laten, kan dus heel goed voor je zijn. Gemiddeld zouden mannen 18 keer in de spiegel kijken en vrouwen doen dit maar liefst 38 keer per dag!

Het wordt ook wel mirror fasting genoemd en dit schijnt een nieuwe trend te zijn.

Obsessie over je uiterlijk.

Een maand lang niet in de spiegel kijken schijnt een perfecte therapie te zijn om van je obsessie over je uiterlijk af te komen. In eerste instantie zal je de spiegel erg gaan missen maar na een poosje komt er rust over je heen. Je zal je geen zorgen meer maken wat anderen mensen van je uiterlijk vinden.

Blogster Autumn Whitefield-Madrano heeft dit ondervonden en roept daarom vrouwen wereldwijd op om spiegels te verbannen.

Wat vind jij?

Ik persoonlijk vind dat je zelfvertrouwen niet gebaseerd mag zijn op je uiterlijk en/of de mening van anderen. De maatschappij richt zich  steeds meer op het uiterlijk en hoe we er mooier en beter uit kunnen zien. Zolang dit geen obsessie voor je is, is er geen probleem. Toch?

Aandacht besteden aan jezelf hoort erbij. Volgens mij is het ook niet haalbaar om niet in de spiegel te kijken. Ga maar eens ergens anders naar het toilet. De spiegels uit huis halen zou voor mij geen optie zijn met twee tienerdochters in huis ;-).

Een trend die zich niet zal doorzetten, vermoed ik. Ik zal de uitdaging in ieder geval niet aangaan en ook niet kunnen volhouden.

Wat vind jij ervan? Zou jij een maand lang zonder spiegel kunnen? Leuk als je hieronder een reactie wilt achterlaten.Tags


Misschien vind je dit ook leuk:

 • Emmalean schreef:

  Dat lukt me nooit, de spiegelruit ? Of de weerspiegelend van je Ipad of iPhone dan ?:p enne makeuppen zonder spiegel is ook niet makkelijk en heb ik elke dag een bad hair day

  • marian schreef:

   Wat een leuke reacties!

   Zelfs bij het opbrengen van een dag creme gebruik ik de spiegel want anders zit het overal, hahaha.

   Dank jullie wel voor de reacties. Heerlijk om te lezen hoe je erover denkt.

   Warme groet, Marian

 • ik pas dit al toe, maar dan om mijn cellulitis niet meer te hoeven zien… en het werkt! hoe minder ik er naar kijk in de spiegel, hoe vaker ik denk: maar dat valt toch eigenlijk wel mee hoor! 🙂

 • Ik vraag me dan weer af hoe je dat doet na het tandenpoetsen ( tandpasta op je wang?) of na het eten ( spinazie tussen je tanden?) Make-up draag ik niet elke dag, maar het lijkt me heel lastig om de mascara er blindelings op te kwakken!
  Laten we de regel aanpassen in: alleen kijken indien nodig;-)

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >