Snelle noedelsoep met kip van BodieBoost

snelle noedelsoep met kip

Al eerder gaf Carlijn Ottens, voedingsdeskundige bij BodieBoost 4 tips voor een slank en gezond lichaam. Carlijn zal regelmatig een blog bericht plaatsen op Just Be You.nl. Kant en klare noedelsoep is zo unhealthy dat ik blij ben met dit snelle en gezonde recept. Voor mij is altijd fijn als het een snel recept is ;-).

Eten is vooral bedoeld om gezond en in leven te blijven. Maar eten heeft ook vele andere functies, o.a. een sociale functie en in sommige gevallen ook een ‘genotsfunctie’, om het zo maar even te noemen. Onplezierige gevoelens kun je soms opheffen door er iets plezierigs tegen over te zetten, lekker eten bijvoorbeeld. Maar daarmee ontken je je eigen gevoelens en je hebt er een probleem bij: emotie-eten. Dat vervolgens ook nogal eens leidt tot overgewicht.

Laat gevoelens zijn wat ze zijn en laat eten zijn waar het voor bedoeld is. Als je je daarvan bewust bent, ben je al een heel stuk op de goede weg.

Onderstaand recept welke komt van bodieboost.nl

Snelle noedelsoep met kip

De laatste tijd is het erg koud en wat is er dan lekkerder dan een dampende kop soep? Deze noedelsoep is niet alleen erg snel klaar, het is ook nog eens naar elke smaak aan te passen. Perfect voor die dagen dat je nog heel wat te doen hebt.

INGREDIËNTEN

een ruime hand sobanoedels
300 ml kippenbouillon
een scheutje ketjap
een hand kipfilet
een halve hand maïs
een steel lente-ui
eventueel venkel

HOE MAAK JE HET?

Verwarm de kippenbouillon en doe er een scheutje ketjap in. Breng het aan de pruttel en leg hier de kipfilet in. Laat de kip op een zacht vuur garen. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Ondertussen kan je de lente-ui snijden en de noedels volgens de verpakking koken. Mocht je nog wat venkel hebben, snij deze dan ook julienne (zeer fijn). Als de kip gaar is dan haal je deze uit de bouillon en trek je er draadjes van met behulp van twee vorken. Breng de bouillon op smaak met wat peper en zout.

Doe de bouillon in een kom en leg hier de noedels in. Verdeel de maïs, lente-ui en kip over de soep en je bent klaar om te eten!

Een kom van deze noedelsoep kan je rekenen als 1/2 portie koolhydraat, 1 portie eiwit, 1/2 portie groente en 1 smaakmaker. Dit zijn de termen van de BodieBoost methode.

Tip: er is enorm veel variatie mogelijk qua toppings. Eet deze soep eens met champignons, zacht gekookt ei, taugé, prei, courgette…

Heb jij een snel, gezond recept? Leuk als je deze wilt delen door onderstaand een reactie achter te laten. Mij een mail sturen mag natuurlijk ook.

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

bodieboost, gezond, noedelsoep, recept, slank


Misschien vind je dit ook leuk:

Guilt-free brownies

Guilt-free brownies

Past pesto met zalm en champignons

Past pesto met zalm en champignons
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>