Schoonheid…..

Geschreven door Rinskje:

Voor mezelf ben ik er van overtuigd dat iedereen een vorm van schoonheid heeft. Nu doel ik niet eens op innerlijke schoonheid, die uitspraak is meer dan waar, maar dat is ons allen wel bekend.

Nee ik doel op puur en alleen uiterlijke schoonheid. Gewoon het lichaam met al zijn aspecten. Waarom ik over uiterlijke schoonheid begin, is gewoon om buiten de innerlijke schoonheid om een standpunt te maken. Iemand die zichzelf niet echt de moeite waard vindt, krijgt namelijk vaak te horen dat de echte schoonheid van binnen zit. Daar ben je dan niet echt mee geholpen, je zelfbeeld is immers niet veranderd. Je weet zelf wel dat je een goed mens bent, maar de ijdelheid is hiermee niet gerust gesteld.

In mijn vroegere jaren heb ik een opleiding uiterlijke verzorging gedaan. Een aantal jaren in een kapsalon mijn ‘creatieve ik’ mogen ontwikkelen was een uitdaging. Dit was de insteek, echter al gauw kwam een andere passie naar boven. De passie om bij elke klant de natuurlijke schoonheid naar boven te halen. Mensen inspireren om een uiterlijk te creëren waar die persoon zich lekker bij voelt.

Na een behandeling was er soms een ware metamorfose tot stand gekomen. Veel mensen zie je gaandeweg de behandeling veranderen. Ze komen timide in de stoel, schouders gebogen, gezicht in vermoeide stand.

Om dan te zien dat de persoon met rechte schouders en een glimlach om de mond weer vertrekt is prachtig! Meestal met de opmerking nog even te gaan shoppen om de nieuwe look compleet te maken. Op die momenten sla ik de opmerking in de wind. ‘Schoonheid zit van binnen.’

Jazeker, maar die komt er niet uit als we de schone buitenkant geen kans geven. Mensen kunnen gebukt gaan onder uiterlijke ‘gebreken’ . Dit was mijn standaard conclusie. Ook door je uiterlijk serieus te nemen haal je het beste in jezelf naar boven!

Moeten we dan allemaal aan het schoonheids ideaal voldoen? Welnee, het is de kunst om de schoonheden die elk mens heeft te benadrukken. Ieder mens heeft namelijk wel iets waar hij of zij trots op is. Zoek die punten en benadruk ze zodat de mindere kanten niet eens opgemerkt worden.

Uiterlijke verzorging kan een mens laten opleven. Verzorgde haren en een verzorgd lichaam is veelal al een schoonheid op zich.

Iemand die zichzelf de moeite waard vindt gaat rechter lopen en blijer kijken. Lelijke mensen bestaan in mijn ogen niet. Ieder lichaam, elk gezicht heeft schoonheid. Alleen moeten we er wel wat mee doen. Net zo goed als we aan ons innerlijk moeten werken, mogen we de buitenkant niet vergeten.

Oppervlakkig gekeuvel? In mijn ogen niet. De ijdelheid die ons mensen kan plagen heeft een kans nodig zich te ontplooien. Mijn overtuiging is dat veel mensen meer schoonheid bezitten dan ze zelf vermoeden.

Schoonheid de naam zegt het al, een schoon en opgeruimd uiterlijk. We doen immers ook moeite genoeg om de innerlijke schoonheid te ontwikkelen. We zijn niet overdreven ijdel als we de uiterlijke schoonheid ook een kans geven.

Het heeft niks te maken met dik, dun, kort of lang. Verzorging van het lichaam dat ons is geschonken daar zit de oplossing. Volmaakt zijn er maar weinig, maar schoonheid bezit iedereen.

We moeten het alleen zelf willen zien en daardoor zal je innerlijke schoonheid aan de buitenkant nog meer gaan stralen!

Wat vind jij ervan? Leuk als je hieronder een reactie wilt plaatsen.


[social_warfare]


Tags

schoonheid, uiterlijke schoonheid, zelfbeeld, zelfvertrouwen


Misschien vind je dit ook leuk:

 • Chantal Huijbregts schreef:

  Ik deel je mening dat lelijke mensen niet bestaan, alleen mensen die lelijk doen… tegen anderen vaak

 • Ik vind het vnl van belang dat we er ons bewust van zijn, dat we zowel het innerlijke kunnen beïnvloeden door de uiterlijke schoonte naar voor te brengen, maar ook vice versa.
  Bedenk maar es hoe je je kleed als je gemoedstoestand beneden peil is, dit kan je bewust veranderen door kleur in je kledij, wil ik me vooral veiliger voelen dan kies ik voor oranje (chakrakleur baarmoeder), wil ik meer rust, kies ik voor groen..,,
  Eveneens kan je een bad nemen met lavendelolie, …hierdoor kan je je al zuiverder voelen, …
  En zoals je schreef Rinske, voel je je innerlijke schoonheid dan zal dit tevens aan de buitenkant te zien zijn doordat het van je uitstraalt, je ziet dan ook dat je veel mensen aantrekt door te stralen..
  Vind het vooral leuk om te experimenteren met kleuren, geuren, gedachten, …en dan te zien welk effect dit heeft op zowel mz als anderen!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >