Review en win actie: Grenzeloos van Kim Moelands

Eerder heb ik een review geschreven over het eerste boek van Kim Moelands: ademloos. Dat boek las ik in één adem uit. Dus toen ik een aantal weken geleden het vervolg, grenzeloos, zag liggen hoefde ik ook geen moment na te denken en nam het boek meteen mee.

Hoe het verder gaat met Kim lees je in Grenzeloos. Grenzeloos start een aantal jaar na de dood van Kims vriend Ron. Ze heeft haar vriend aan dezelfde ziekte verloren als zijzelf heeft: Cystic Fybrosis oftewel taaislijmziekte. Kim houdt het niet voor mogelijk maar wordt opnieuw verliefd op Jan.

Kim heeft het eerder met Ron meegemaakt en nu merkt ze het bij zichzelf. Haar longfuncie gaat zienderogen achteruit en ondanks alle behandelingen verbetert het niet.

Ik heb allebei de boeken ademloos in één stuk uitgelezen. Het verhaal van Kim is zeer openhartig en aangrijpend. Ze wacht op een longtransplantatie en schrijft over haar gevoelens. Het boek leest heel gemakkelijk weg.

Wat heb ik moeten slikken bij het verhaal toen Kim eindelijk werd opgeroepen voor transplantatie en helemaal in tenue voor de OK werd gehesen en dan te horen te krijgt dat het niet doorgaat. Wat doet dat met je? Hoe veel kan een mens aan als je al leeft op het randje van de dood?

Heerlijk hoe Kim ook beschrijft dat ze altijd positief is en dat ze het toch even niet ziet zitten en dit van zichzelf niet begrijpt. Wat een doorzettingsvermogen en een wil om te leven.

Ik hoop dat je zelf (ik zelf ook) gaat nadenken over donor worden. Natuurlijk zie je het item wel eens voorbij komen in de media maar na het lezen van dit boek sta je er echt even bij stil. Kim was zelf nabestaande van een donor en dit keer is ze de ontvanger van een donor. Kim schrijft: “Ik ben me bewust van het verdriet en het geluk dat op hetzelfde moment zijn weg zoekt.”

Wil jij dit boek winnen?

Lijkt dit boek je wel wat, dan heb ik goed nieuws! Just Be You mag namelijk 3 boeken cadeau geven!

Je kunt ook “Grenzeloos” hier bestellen.

Wat moet je hiervoor doen?

Grenzeloos.. Wat betekent grenzeloos voor jou?  Je antwoord zie ik graag hieronder in een reactie en maak kans op één van de drie boeken die ik mag weggeven.


Tags

Grenzeloos, kim moelands


Misschien vind je dit ook leuk:

Prijs! Heb jij gewonnen?

Prijs! Heb jij gewonnen?

Ademloos – Kim Moelands

Ademloos – Kim Moelands
 • […] niet altijd normaal zijn. Zo word je in het boek ‘Je bent geweldig’ fictief en in het boek ‘Ademloos’  met de neus op de feiten gedrukt. Hoe normaal sommige dingen voor ons zijn, kan dat voor […]

 • Wilma Dekker schreef:

  Voor mij is grenzeloos dingen doen (werken/huishouden/leuke dingen) die ik graag zou willen doen (en niet kan vanwege gezondheid)

 • IK HEB BIJ ALLES WAT IK DOE GRENZEN. OMDAT IK WEET DAT ELKE STAP RISICO IS EN OOK EEN GEVOLG AAN VERBONDEN IS. aLS IK GRENZEN OVERSCHRIJD,kunnen er onprettige gevolgen zijn.Ik heb hier geen zin in. Daarom zal ik altijd in mijn leven grenzen blijven stellen.
  Ik vind het zoveel rustiger om dan zo een stap te doen.

 • Grenzeloos.. Een eerste stap zetten in het onbekende met een gevoel van vertrouwen. Waarbij je niet beperkt wordt, er zijn geen grenzen.

 • grenzeloos… het woord geeft me een gevoel van Angst en een gevoel van vrijheid tegelijk. Bij de angst komt het gevoel van mezelf verliezen omhoog… iedereen stapt zomaar bij me binnen in mijn gevoel in mij… en als ik voel dat ik dat eigenlijk niet wil is het al te laat… dan is diegene al over mijn grens heen. En zelfs dit klopt niet… want als iemand er overheen kan stappen… dan had ik wél een grens… maar dan gaf ik hem niet goed genoeg aan… Maar ‘grenzeloos’ zijn… dát is erg… want hierbij voel je altijd pas achteraf dat je een grens had… altijd pas wanneer er al lang en breed overheen gelopen is… een heel herkenbaar gevoel.

  Het gevoel van vrijheid voel ik ook… heerlijk… mijn diepe verlangen (en van vele anderen misschien)… Ik zie het vóór me als ik een mooie film… groene heuvels…ik zit op een paard die keihard in galop over de mooie heuvels heen rent… en als er een houten hek staat die ons tegen zou moeten houden…rennen we er dwars doorheen… keihard!… grenzeloos… Vrij!

 • Oeps voor grenzen had ik eigenlijk een ander woord moeten gebruiken : Ik bedoel er mee :leven zoals ik dat wil.

 • Grenzeloos betekent voor mij:

  zien/voelen dat we niet afgescheiden leven,diepe onderliggende banden met al het andere om mij heen. mijn eigen leven leven,mijn eigen grenzen bepalen en dus niet meedoen met andere.

  Vorige week had ik les van mijn gitaarleraar, en hij vertelde openhartig over zijn dochter die deze ziekte heeft,Dus vind het wel toevallig dat ik nu dit mailtje krijg. ik weet er zelf weinig van af maar het lijkt me mooi om dit boek aan hem te kunnen overhandigen. Misschien dat ze zichzelf er in kunnen herkennen of steun kan geven.

  Lieve groet,

  Laura

 • Grenzeloos betekent voor mij:vrijheid, onbeperkt kunnen doen en laten wat je wilt

 • Monique schreef:

  grenzeloos is niet meer in het leven staan beperkt door grenzen die ik zelf heb opgeworpen of op dat moment wilde.
  grenzeloos …..LEVEN zoals IK dat wil mogelijk doordat IK van MEZELF houd….

 • Heleen Verbrugge schreef:

  Het lozen van grenzen. Een open mind en out of the box denkend. The sky is the limit, alles vanuit de basis en dat is creativiteit !!

 • Grenzeloos betekent dat je liefde voor anderen niet conditioneel moet zijn. Je kan dus niet van te voren aan geven ik hou van je als…, ik doe dat voor je als…
  dat betekent grenzeloos voor mij

 • Gonnie Blokland-van Oversteeg schreef:

  Grenzeloos, betekent voor mij, alles te doen wat mogelijk is, mij niet door mijn ‘ziekte’ te laten beperken. Me vrij te voelen en alles wat ik doe.
  Me niet te laten vertellen, dat iets niet kan, mij geen grenzen te laten geven, tenslotte is alles mogelijk, als je er zelf maar achter staat en in geloofd. En wetende dat mijn ongeboren zoontje bij me is en de engelen er zijn, waar ik alles aan vragen mag!

 • Marja Metz schreef:

  Het woord Grenzeloos wekt bij mij het verlangen op om in mijn doen en laten totaal te mogen zijn die ik werkelijk van oorsprong ben

 • Er zijn geen belemmeringen. Alles is mogelijk, omdat er geen grenzen zijn. Grenzen maak/stel je zelf.

 • Bijna 62 ben ik. Ik sta bijna op het punt om de grens over te steken. Sinds een aantal weken weet ik dat ik kanker heb en niet meer beter kan worden. Grenzeloos. De uitdaging is om iedere dag die ik krijg nog te vieren. Zo lang mogelijk genieten van mijn kleinkinderen. Met mijn dochter langzaam naar de grens schuivelen. Niet bang zijn, lieverd. Voorbij de grens is het licht.

 • Grenzeloos: leven vanuit mijn Hart.
  leven met Passie
  leven met Hart en ziel.

 • jozzie schreef:

  Door drempels in je leven op te zoeken en er overheen te stappen ipv er voor te blijven staan zul je ervaren dat je leven geen grenzen kent als je maar passeert

 • Grenzeloos betekent voor mij:vrijheid, onbeperkt kunnen doen en laten wat je wilt!

 • Als ik aan grenzeloos denk, denk ik meteen aan de verbondenheid en/of de mentale toestand die je van op afstand van anderen kunt aanvoelen…De coïncedentie die je kan ervaren, toevallen:) ,..
  Voor mezelf betekent het ook voorbij de vorm, voorbij je eigen denkkader treden,..
  Zo kan ik zo nu en dan mijn lang geleden al overleden moeder héél dicht bij me voelen, of personen waar je al ’n tijd geleden afscheid van nam om andere redenen, …
  Als ik een boek zou citeren die tot nu toe getuigt van de meeste grenzeloosheid (van mijn bib dan) dan zou het wel: de Meesters van het verre oosten zijn van Baird T.Spalding. Het laat me telkens buiten mijn denkkader treden…Glimpen van het grotere geheel te laten zien…de essentie wordt duidelijker

 • Grenzeloos betekent voor mij altijd in mogelijkheden te denken in plaats van beperkingen!

 • Tineke schreef:

  Marian

  Grenzeloos betekend voor mij een vrije manier van denken en dromen. Want ondanks mijn fysieke beperkingen kunnen gedachten en dromen mij ver over “grenzen” plaatsen.Grenzen heeft een ieder nodig, het gaan ” tot zover en niet verder ” kent ierdereen. In de liefde kan men grenzeloos zijn.Voor mijn werk MOET ik grenzen stellen..

  Fijne zondag

 • grenzeloos betekend voor mij dat je meer kan dan dat je eigenlijk denkt , als je het echt wilt bereiken zijn er geen grenzen en lukt het je wel.

  Nadia

 • Marijke schreef:

  Hallo,

  Voor mij moet het gaan betekenen om eindelijk in relaties mijn grenzen aan te geven. Na een vreselijke moeilijke jeugd waarin alles gebeurde, wat er kan gebeuren, toch een fijn leven opgebouwd. Alleen een “kneus”in relaties. Ik blijf een ander het voordeel van de twijfel geven. Als iemand spijt heeft ga ik door de knieen en blijf niet bij mezelf, Blijf mijn hoofd stoten.
  Ik voel mijn grenzen niet.
  In het zakelijke is verstandelijk meestal genoeg. Dus grenzeloos……
  Kus van ondanks alles een positief mens

 • Grenzeloos is een ongelooflijk gevoel.
  Jarenlang geleefd zonder grenzen en geleefd in de macht van iemand.
  nu geleerd wat grenzen zijn en ik kan ze ook toepassen.
  Dat gevoel is geweldig dat je je eigen zo vrij mag voelen.
  En het mooiste is als mensen je grenzen gaan voelen.
  Pas dan voel je grenzeloos.

 • Grenzeloos

  …. mijn gevoel van grenzeloosheid is pas werkelijkheid geworden nadat ik leerde andere mensen mijn grenzen aan te geven…

  Klinkt dubbel..

  Maar pas dan kom je toe aan je eigen grenzeloze mogelijkheden!

 • katinka schreef:

  Grenzeloos betekent voor mij volledige vrijheid, open staan voor alle mogelijkheden die zich voordoen. Het roept ook een beeld op van mezelf met een rugzak op de wereld over reizend…. mooi woord!

 • Hoi Marian,
  Leuke actie!
  Grenzeloos betekent voor mij niet belemmerd worden, me niet belemmerd voelen, om mijn leven te leven… of nee liever mijn passie te leven. Dit betekent ten volle leven, als persoon en als ondernemer. Dit betekent dan ook eruit halen wat erin zit!

 • Grenzeloos is voor mij altijd de uitdaging aangaan om verder te komen, zonder grenzen te ervaren, met mijn handicap een hele klus, maar elke dag ga ok er grenzeloos voor. Alleen dan haal je alles uit het leven.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.