Recept Bananen Pannenkoek

Recept Bananen PannenkoekHoe ontbijt jij? Neem je daar eigenlijk wel de tijd voor? Smeer jij snel een boterham in de keuken als je ondertussen 3 andere dingen staat te doen? Of sla jij je ontbijt helemaal over? Dan ben je trouwens niet alleen, zo’n 25 procent van de Nederlanders slaat regelmatig het ontbijt over!

Stom, want gezond ontbijten is enorm belangrijk. Het ontbijt geeft je namelijk energie om de dag door te komen. Een gezond ontbijt zorgt er bovendien voor dat je metabolisme op gang komt. Ook als je wilt afvallen is het nuttigen van een goed ontbijt uitermate belangrijk. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die het ontbijt overslaan gedurende de dag meer eten en snacken, wat averechts werkt voor afslanken.

Wil je een echt goed begin van de dag? Kies dan voor een ontbijt dat voornamelijk bestaat uit eiwitten. Recent onderzoek heeft aangetoond dat wanneer je een eiwitrijk ontbijt nuttigt, je tussen ontbijt en lunch minder trek zult hebben en dus ook minder snel de neiging hebben om een (ongezond) tussendoortje te pakken.

Maar hoe doe je dat, eiwitrijk ontbijten? Voor veel van ons is het ontbijtmoment druk en chaotisch, niet echt een moment waarop je uitgebreid gaat staan kokkerellen. Toch kun je met een krappe planning in de ochtend er wel zeker voor zorgen dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt! Namelijk door pannenkoeken te bakken, supersnelle, gezonde, eiwitrijke pannenkoeken.

Met banaan, die overigens onterecht de naam van dikmaker heeft.  Een banaan bevat relatief veel koolhydraten, maar wel langzamere koolhydraten dan in bijvoorbeeld pasta of brood. Verder is de banaan rijk aan vitamine A en betacaroteen (goed voor je weerstand en goed voor de groei en ontwikkeling bij kinderen). Een banaan bevat belangrijke mineralen als ijzer, kalium en magnesium. Kortom; bananen zijn hartstikke gezond!

Recept bananen pannenkoek

1 rijpe banaan

2 eieren

1 eetlepel lijnzaad

(eventueel 1 tl bakpoeder, voor de luchtigheid)

Prak in een schaaltje de banaan met een vork tot moes en roer de eieren er doorheen. Schep het lijnzaad erbij en roer nog goed door.

Verwarm in een koekenpan wat olie en giet het mengsel in de pan. Zet het vuur halfhoog en laat de bananen pannenkoek in ongeveer 5 minuten stollen. Gebruik een spatel om de pannenkoek voorzichtig om te draaien.

Voor nog meer eiwitten, en nog meer traktatie in de ochtend, kun je jezelf ook verwennen met een chocolade pannenkoek.  Voeg dan aan het recept nog een eetlepel rauwe cacao aan toe. Rauwe cacao is erg gezond, en bevat per gram de meeste anti-oxidanten van alle voedingsmiddelen ter wereld. Rauwe cacao is dus een echte good food! Verder is rauwe cacao bijzonder betaalbaar, je moet alleen wel naar de natuurwinkel om te profiteren van de vitamines, mineralen en enzymen die de rauwe cacao bevat. Gebruik wel echt rauwe cacao, want de cacaopoeder in de supermarkt is gebrand en dat betekent dat veel van de gezonde eigenschappen van de cacao verloren zijn gegaan.


Tags

chocolade pannenkoek, eiwitrijk, eiwitrijke pannenkoeken, eiwitten, langzame koolhydraten, ontbijten, recept bananen pannenkoek


Misschien vind je dit ook leuk:

Recept Bananen Pannenkoek

Recept Bananen Pannenkoek
  • jacqueline schreef:

    Hoi Reny, het klinkt heel lekker. Ik zal het recept eens een keer klaarmaken !!!!

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

    Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
    Zorgen en Stress

    >