Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.

als je doet wat je deed, krijg je wat je kreegDit is één zin waar de één over na moet denken en de ander hem meteen begrijpt.

Ik las hem in een blad voor ondernemers uit het bedrijfsleven. “Hoe kunnen we meer omzet genereren”, was het onderwerp en daar stond deze kop bij.

Toen ik hem las sprak hij mij meteen aan en gebruik hem nu wel vaker. (dank aan degene die hem heeft verzonnen).

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg

Deze uitdrukking is zo waar. Wij mensen zijn kudde dieren en leren van onze ouders, van onze leraren op school en als jong volwassenen van de maatschappij. Als we ons eenmaal hebben laten vormen door al die invloeden van buiten af gaan we ons leven lijden. (leven)

Ik bedoel echt lijden, vele onder ons klagen aan één stuk door. Afgelopen week vertelde een vriendin me dat ze er zo moe van werd dat veel mensen om haar heen continu aan het mopperen waren over wat hun allemaal overkomt en wat er allemaal fout gaat in hun leven.

Ik herken dit waar zij het over had. Je hoeft nog niet eens in je vrienden kring te kijken want die vinden het heerlijk om te roddelen en te klagen. Zet de tv en/of radio maar aan veel wat er de ether ingezonden wordt gaat over onderwerpen waar wel over gezeurd kan worden.

Gelukkig zit er een knop op deze apparaten en kunnen we kiezen om er wel of niet naar te luisteren. Zo heb ik ervoor gekozen nog maar 2x per week het nieuws op tv te beluisteren en de krant lees ik niet meer. Waarom…….. Nou me helemaal afsluiten van de wereld waar ik in leef wil ik niet, maar ik kan er wel voor kiezen om me niet dagelijks bloot te stellen aan alle narigheid die er in de wereld afspeelt.

Zo is er ook een keus om de hobbels die je op je weg tegenkomt aan te pakken en zo verandering aan te gaan brengen in die dingen waar je ’s nachts niet van kan slapen en waar je overdag over loopt te mopperen.

Vandaar dat ik de uitdrukking waar ik hiermee begon zo mooi vindt. “Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”. Alleen jij bent in staat verandering in je leven aan te brengen. Zoek geen excuus meer waarom je leven loopt zoals het loopt maar ga handelen en breng verandering in je dagelijkse patroon, dan maakt je de grootste kans dat er iets nieuws op je pad komt.

Hoe…….?????

Dat kan op verschillende manieren, het is voor jou de uitdaging om de manier te zoeken die bij jou past.

Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen en zijn er legio mogelijkheden om erachter te komen wat jij daadwerkelijk wilt. Wat kan je veranderen zodat je krijgt wat je wilt?

Om je leven te verbeteren is stap één er achter te komen wat je wilt bereiken.
Hier kan je achter komen door te praten met iemand die je goed kent (een oudere) en goed kan luisteren. Een goede vriend(in), boeken te lezen of een e-coure over dit onderwerp te volgen en dit bij jezelf op een eerlijke manier te analyseren. Daarnaast kun je ook een coach of trainer zoeken die op dit gebied werkt.


Tags

bereiken wat je wilt, doen wat je deed, kiezen, klagen


Misschien vind je dit ook leuk:

Kiezen voor jezelf

Kiezen voor jezelf
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.