Pup en negativiteit

Sinds een week heb ik een pup erbij in huis, Boy! Boy is een rottweiler van bijna 8 weken en nu komt het…..

Wat zeg of denk jij het eerst? Positief en/of negatief?

Ik kom op dit blogbericht door de reacties van verschillende mensen.

Let op dit zijn de allereerste reacties zonder dat er nog maar een gesprek heeft plaatsgevonden ;-).

Hieronder een paar eerste reacties:

“Waar ben je aan begonnen”, “had je nog niet genoeg te doen”, “lekker druk zeg”, “die mag je wel onder de duim houden”, “wel lief maar jammer dat ze groot worden”, “die zijn dominant”, “had je niet genoeg aan één hond?”, “kan je constant weer pis opruimen in huis” “ben je wel consequent?” “jeetje nu met staart hé, zonder toch mooier” en “waarom heb je nu voor zo’n rothond gekozen” (achteraf blijkt haar hond door een rottweiler/labrador gebeten te zijn)

Dit zijn echt een paar eerste reacties van willekeurige mensen. Ik ben er eens op gaan letten hoe vaak en hoeveel mensen als eerste een “negatieve” reactie geven of  wel focussen op het “vervelende”.

Dit is even mijn persoonlijke voorbeeld op de reacties van een rottweiler pup maar wat is jouw eerste reactie als iemand iets vertelt?

Wat zeg jij als eerste? Richt jij je op positiviteit en/of negativiteit?

Hieronder een paar foto’s van onze nieuwe aanwinst: 


Tags

negativiteit, rottweiler pup


Misschien vind je dit ook leuk:

Zo ervaar je minder angst, Deel 2

Zo ervaar je minder angst, Deel 2
 • Wij denken er ook serieus aan om een rottweiler pup aan te schaffen. Het wordt onze eerste hond en we zijn ons bewust van de voor en nadelen van een hond in huis. Hoe straks de werkelijke ervaring wordt , dat moeten we nog bezien. We zijn vooraf zeker niet door een roze bril gaan kijken maar echt realistisch en bewust gekozen voor een rottweiler.

  De reacties: bah zo’n agressieve bijt hond!, Wat een paard!, kun je je geld niet aan wat anders besteden! Weet waar je aan begint, je hebt straks geen tijd meer voor jezelf ! Ook niet leuk voor de kinderen, die kunnen ze niet uitlaten……trekt ze omver.

  Ik ben eigenwijs, des te meer mensen sputteren des te leuker ik het vind om toch mijn zin te doen. En ze straks een poepie te laten ruiken met mijn ( hopelijk) super lieve, sociale ,goed afgerichte, en goed luisterende hond! Ik bedenk maar zo: jaloers misschien 😉

 • charlotte bakker schreef:

  Geniet ervan! Wat een leuk hondje!

 • Yvonne schreef:

  Haha, ik herken het als geen ander…

  Ik ben 64 jaar en heb een hartkwaal, maar mijn yorkje is vorig jaar overleden op 16 jarige leeftijd en ik miste haar zo erg…

  En ik heb gewoon mijn gevoel gevolgd en heb mij er ook weer één aangeschaft, hij is nu 9 maanden en heb er zoveel plezier van dat ik nog geen moment spijt er van heb gehad…

  Ik wandel weer veel en en voel mij beter dan ooit.

  Geniet ervan en laat de mensen maar kletsen…. ze hebben waarschijnlijk niets anders te doen (smile).

  • marian schreef:

   Hoi Yvonne,

   Dat vind ik nu eens leuk om te lezen!! En je gevoel volgen kan niet verkeerd zijn.

   Heel veel plezier met je yorkje en bedankt voor het plaatsen van je reactie!

   Warme groet, Marian

 • Hey Marian,

  Ik ben verliefd…………
  Wat zijn ze toch schattig, die puppies.
  Ik heb 3 honden, allemaal vanaf pup in huis gehaald. Nu zijn ze 9, 7 en 1 jaar. Honden zijn geweldig, ongeacht ras. Ik zou niet zonder ze kunnen!! Ik wens je er echt heeeeel veel plezier mee. En voor je andere hond is het ook heel leuk, kunnen ze lekker spelen 🙂

 • Hoi Marian,

  Wat een schatje zeg !
  Ik vind dit trouwens een heel leuk artikel,het valt mij trouwens ook heel erg op dat mensen eerst gelijk over de negatieve dingen denken en zelf heb ik dat ook wel eens.

  Gr paola

 • Marian,

  Veel plezier met je mooie pup!

  Groet, Mark

 • Marian, ik weet PRECIES wat je bedoelt! Larissa was 9 maanden toen Arjan en ik het hadden over een tweede kindje. Dit om verschillende redenen en oh wat was ik blij dat ik het geluk had om GELIJK zwanger te raken en oh wat viel mij alle reacties tegen! Hoeveel kaarten ik ook kreeg bij de 1e zwangerschap zo weinig kreeg ik bij de 2e en dan maar constant de vraag: ‘foutje zeker?’ Wat geeft iemand anders het recht om zo te oordelen op wat voor situatie in iemands leven dan ook? Jouw blog brengt zoveel herinneringen bij me naar boven en wat fijn dat jij het inderdaad zo goed onder woorden kan brengen. Ben trots op je!

  En wat denk ik bij een zo’n kleine lieve schat in de familie? FIJN / HEERLIJK / FANTASTISCH / JE WILDE HET EN JE HEBT WEER JE DOEL BEREIKT!

  Kus van mij, knuffel van de kids en poot van Chloe!

 • Ik vind persoonlijk onwijs mooie en leuke honden. Ze beschermen je maar je kunt er ook heel erg leuk mee spelen. Het is een ideale waakhond + familie hond! En iedereen moet toch gewoon kiezen wat ze willen of je nou een labrador neemt of een tekkel. Jullie moeten ermee leven en een hond is weer een extra persoonlijkheid in jullie gezin en met zo schattige pup kan ik niets negatiefs bedenken! Heel veel geluk met Boy!

 • Allereerst ; wat een schattig hondje. Heb de negatieve reacties gelezen, blijft een constant terugkomend gegeven dat mensen zo vaak eerst wat roepen en dan pas nadenken.
  Als je eens bedenkt hoe alles eruit zou zien als mensen niet meer oordelen, wat een ruimte zou dat geven…. Heel veel plezier met Boy

 • Hoe kun je nu negatief reageren op zulke schattige fotootjes. En dan heb ik hem nog niet eens in het echt gezien. Er zullen altijd mensen zijn die negatief reageren. Volgens mij is dit een vorm van jaloerzie en ontevredenheid bij henzelf.

  Ik ga voor het positieve! Dat geeft me energie, negativiteit kost alleen maar energie.

  Enneh…..mensen die van dieren houden, hebben in mijn ogen een open hart. Zij kunnen onvoorwaardelijk van iets of iemand houden en, niet onbelangrijk, zij kunnen ook onvoorwaardelijke liefde ONTVANGEN!

  Er is niets mooier dan liefde voor een huisdier
  Ach, ik mis mijn “arnold” (boxer) zo….

  En ja, het geeft rommel, en ja je krijgt het drukker, en ja hij wordt groter, en ja, je moet er altijd rekening mee houden…. Maar; er is niemand zo blij als je thuis komt, als een pup. En er is niets zo ontspannend als lekker ravotten en wandelen met je hond. Ik noemde het altijd “mijn verplichte ontspanning” 😉

  En het kost geen enkele moeite om rekening te houden met je hond. Je doet het graag.

  Zo, nog meer positiviteit nodig, Marian? Super leuk dat je er een pup bij hebt. En heerlijk zo’n grote hond. Ik hou van grote honden. Ze beschermen je als een koele ridder, ze knuffelen met je als een zachte beer, ze begroeten je alsof je een jaar weg bent geweest.

  Veel plezier met je pup
  Liefs Heleen

 • Ik ben van de positieve!! 🙂 en niet alleen maar bij een pup! Een lesje herkaderen zou voor deze mensen prima werken… Het geeft zo veel ruimte als je iets positief benadert. Ik ben het met je eens hoor over de negativiteit. Dat is dus ook de reden dat ik zo vaak zeg en schrijf zonder NIET erin. Ik vraag altijd aan mensen in de praktijk als ik hoor wat ze allemaal niet willen, wat ze WEL willen en kunnen!

  Fijne dag verder,
  Inge

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.