Piens Planner is meer dan een agenda

Sinds enkele jaren gebruik ik Piens planner als gezinsagenda, en deze bevalt prima.
Fijn van formaat, overzichtelijk, mooi vormgegeven, voldoende ruimte voor alle gezinsleden en extra notities. Ruimte om dingen te bewaren en vooruit te plannen. Ideaal.

Ik noteer alles: alle sporttijden van iedereen, speciale schoolactiviteiten en afspraken bij orthodontisten, tandartsen, fysiotherapeuten, feestjes, bijbaantjes, sociale aangelegenheden, verjaardagen, niet te vergeten telefoontjes, wanneer de kliko en het oud papier aan de straat gezet moet worden, echt alles!

In één oogopslag overzicht over mijn week, ik hou daar van.

Als er veel op de planning staat word ik daar altijd op voorhand al een beetje onrustig van en blijft het maar rondzingen in mijn hoofd. Door het duidelijk op te schrijven kan ik het beter loslaten tot de dag dat het ook werkelijk aan de orde is. En bijkomend voordeel, ik zie meteen wanneer het beter is om er niets meer bij te plannen. Onvoorziene zaken komen er tenslotte altijd nog gratis en voor niets bij.

Marian gebruikt de planner zakelijk voor de planning en afspraken van JustBeYou en dat inspireerde mij om jullie wat tips aan de hand te doen hoe je Piens Planner nog meer kunt gebruiken.

Want ook als je geen druk gezin (meer) hebt is deze agenda een perfecte manier om je leven te organiseren.

Voorbeelden om Piens Planner te gebruiken:

Piensplanner 2017Als werkagenda:

 • Je kunt de verschillende blokken gebruiken als tijdsblokken en zo je dagindeling verdelen in de productieve uren voor en na de pauzes bijvoorbeeld.
 • Het notitie gedeelte kun je gebruiken als je prioriteiten to-do-lijstje van die dag.
 • Je kunt de verschillende vakken gebruiken voor bepaalde onderdelen van je werk die je die dag moet doen. (Administratie, telefoongesprekken, projecten enz.)
 • Je kunt de vakken gebruiken als een gespecificeerde to-do-lijst in orde van belangrijkheid of op de tijd dat je deze klaar wilt hebben.
 • De envelopjes zijn ideaal om alles te bewaren wat je bij de hand wilt hebben. En losse papiertjes, foto’s, plakkertjes enz. die je erin bewaart verlies je niet doordat je de agenda met een elastiek bij elkaar houdt.

Als je deze agenda voor je werk gebruikt vind jij vast toepassingen hoe deze voor jou het beste werkt.

Als persoonlijke agenda:

Veel mensen gebruiken de agenda in hun smartphone voor alle persoonlijke afspraken. Dat kan natuurlijk prima. Maar ik draag je een aantal redenen aan waardoor een persoonlijke agenda als Piens planner ook voor jou een meerwaarde kan zijn.

 • Je leven is zoveel meer dan een aaneenschakeling van afspraken. Als je ook de dagelijkse dingen opschrijft in je agenda zoals boodschappen doen, naar de markt, strijken enz., krijg je een veel beter overzicht waar de ruimte zit en waar je een streep moet zetten.
 • Als je kiest voor een bewuste levensstijl waarbij je iedere dag tijd en aandacht wilt besteden aan zowel beweging, ontspanning, werk, relaties, je ontwikkeling enz. kun je bijvoorbeeld ieder blok een dergelijk thema geven en iedere dag invullen. Zo weet je zeker dat het ook aan bod komt en niet de sluitpost van de dag wordt.
 • Ideaal als project agenda. Stel je hebt een groot project (of meerdere achter elkaar in het jaar) dan is deze planner heel geschikt om je planning in bij te houden.
 • Het kan een hulpmiddel zijn om iedere dag je doelen concreet te houden en iedere stap te noteren, dat motiveert.
 • Het kan zelf fungeren als een soort dagboekje. Misschien ben je niet zo van het uitgebreid schrijven, maar door iedere dag een paar kernbegrippen te noteren houdt je toch een dagboek bij.
 • Het kan je helpen bij het oefenen in positief denken en leren dankbaar zijn. Als een dankbaarheidsdagboek je te ver gaat, is deze agenda een goed alternatief om iedere dag (eventueel per categorie die je zelf maakt) een kleinigheid of een woord te noteren.
 • Als sportdagboek en trainingsschema.

PiensPlanner 2017

Eigenlijk zijn de toepassingen eindeloos en helemaal op maat te maken. Door de handige indeling is het heel gemakkelijk om er je eigen persoonlijke draai aan te geven.

Het handige formaat en de mooie vormgeving maken de planner onweerstaanbaar. Je kunt er overal mee voor de dag komen. En de planner past gemakkelijk in je tas.

En dan de allerlaatste tip:

Of je de planner nou zakelijk gebruikt, helemaal privé of voor je gezin: zet je eigen naam altijd in het bovenste (gekleurde) en grootste blok van de uitklapflap.

Maak jezelf prioriteit, maak jezelf nummer één.

Jij bent tenslotte degene die deze dag, deze week, deze maand en dit jaar vorm geeft. Jij bent de spil in je eigen leven.

Geef jezelf dan ook die rol en de ruimte.

Dus als jij nog op zoek bent naar de ideale agenda voor 2017 dan denk ik dat je deze in Piens Planner gevonden hebt. Dit jaar voor het eerst in het Just Be You Feelgood assortiment
Klik hier om Piens Planner te shoppen…. 

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

agenda, organiseren, piens planner, Planner


Misschien vind je dit ook leuk:

Just Be You Planner 2021

Just Be You Planner 2021

Just Be You Planner 2020

Just Be You Planner 2020
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>