Pak van mijn Hart: review

Zoals je in mijn vorige blog al kon lezen, is er in Gouda een nieuwe bioscoop geopend. Omdat de Ladies Night avonden bij Pathé altijd heel erg leuk zijn, wilden een vriendin en ik het erop wagen om deze avond ook bij de bioscoop in Gouda mee te maken. We besloten naar de film ‘Pak van m’n hart’ te gaan. Deze film is van dezelfde makers als ‘Alles is liefde’ en ‘Alles is familie’, dit beloofde dus veel goeds. Deze 2 films heb ik ook in de bioscoop gezien, en het zijn heerlijke Nederlandse komedies.

Pak van mijn Hart

De film pak van m’n hart gaat over 2 broers én (hoe kan het ook anders rond de tijd van dit jaar) Sinterklaas. De tegenspeelster van 1 van de twee broers is een aantrekkelijke, Nederlandse vrouw (Chantal Janzen) die voor een Amerikaans bedrijf werkt. Als het bedrijf erachter komt wat voor ‘rare’ traditie Nederlanders hebben, namelijk Sinterklaas met ‘zwarte slaven’ in plaats van de Kerstman, ziet de hoogste baas dit als een uitdaging en wil zijn Santaman Cola verkopen in Nederland.

Chantal is hiervoor de uitgewezen persoon omdat zij natuurlijk uit het desbetreffende land komt. Zo komt Chantal terecht in de verhaallijn van de 2 broers. De oudste (Fedja van Huêt) heeft namelijk een Sinterklaasverhuurwinkel, met alle opties voor een perfecte Sinterklaasavond, inclusief ‘opgeleide’ Sinterklazen. Hij geeft alles op voor deze winkel, inclusief zijn gezin, terwijl de andere broer (Benja Bruining) alleen maar druk is met zijn sociale leven. Chantal komt al snel terecht bij deze Sinterklaaswinkel, en doet een voorstel over een nieuwe, sexy, hedendaags Santaman. Natuurlijk is Fedja het daar niet mee eens, en daar heeft hij zo zijn redenen voor. Maar, het zou geen goede Nederlandse komedie zijn als Benja geen roet in het eten zou gooien. Zoals het een goede Nederlandse romcom betaamt wordt er vanaf dat moment wat heen en weer gerotzooid, en natuurlijk ook gevochten. Maar uiteindelijk.. komt alles goed.

Voordat ik de bioscoopzaal binnen liep wist ik eigenlijk al hoe het af zou lopen, vooral als je naar de andere films van deze maker kijkt. In tegenstelling tot deze films vond ik ‘Pak van m’n hart’ wel een beetje tegenvallen, hoewel de reclames op tv anders doen geloven.

Niet echt een bioscoopwaardige film, maar heerlijk voor een avondje op de bank met de kaarsjes aan, kleedje en een kopje thee. Dus als je op een koude decemberavond op zoek bent naar een feelgood-film met een beetje spot en die makkelijk te volgen is, dan ben je bij deze aan het juiste adres.


Tags

chantal janzen, feelgood film, pak van mijn hart review


Dit vind je misschien ook leuk:

Blue Monday

Blue Monday
  • Ben inmiddels Sara maar vind het nog steeds moeilijk om mijzelf te zijn. Dank voor de bemoediging die ik hier vond.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Ontdek de shop met producten voor een gezonde dosis

    optimisme en geloof in jezelf

    >