Opruimdrang – De leukste plekjes voor je oude spulletjes

Ik kijk de kamer rond en krijg het lichtelijk benauwd. Teveel spullen, veel te veel spullen! We zijn weer terug van vakantie en zoals elk jaar overvalt mij de gebruikelijke opruimdrang. Drie weken kamperen en ik heb de meeste spullen niet gemist. Bij het uitpakken van mijn tas kom ik dat ene roze jurkje tegen dat ik al drie jaar meesleep maar nooit draag, omdat ik niet van roze hou… En dus ga ik ruimen. Maar er verdwijnt niets in de prullenbak. Voor alles wat weg gaat zoek ik een goede bestemming.

Ook dit jaar jeuken mijn handen weer. Er moet heel wat weg. Weggooien is geen optie! Ik vind het meer dan zonde om goede spullen zomaar in een vuilniszak te duwen. Om die reden heb ik de afgelopen jaren een aantal leuke adresjes opgedaan, waar ik mijn spulletjes een tweede leven kan geven.

Marktplaats

Spullen in de categorie ‘zo goed als nieuw’ zet ik nog weleens op Marktplaats. Zo verdien ik toch nog wat terug van die ene miskoop! Het geld zet ik apart voor toekomstige vakanties. Altijd een leuk extraatje.

Soaps & Samples

Hotelzeepjes. Vriendje moet op vakanties altijd grinniken als ik de hotelzeepjes weer eens in mijn tas stop. Die schattige kleine handzeepjes en shampooflesjes, ik vind ze enig! Het gevolg is wel dat ik regelmatig een bak vol zeepjes en shampoos heb waar ik vaak niets mee doe. Via een artikel kwam ik uit bij de organisatie Soaps & Samples. Deze stichting steunt groepen kinderen in ontwikkelingslanden door middel van het doneren van sanitaire en educatieve producten en het geven van voorlichting. Mijn overschot hotelzeepjes gaat dus tegenwoordig naar deze stichting, een fantastisch initiatief!

Dress for Success

Waar veel vrouwen over beschikken is teveel kleding! En laten we eerlijk zijn, er is zoveel wat je eigenlijk niet meer draagt. Voor mijn oude kleren heb ik diverse adresjes, maar één van de leukste vind ik toch wel Dress for Succes. Hier kun je terecht met je nette, zakelijke kleding en accessoires. De organisatie zorgt vervolgens dat mensen in de bijstand bij hun een nieuwe outfit krijgen voor een sollicitatie. Dress for Succes vind je in diverse steden in Nederland.

Amnesty International Boekenmarkt

Samen met mijn ouders help ik geregeld tijdens de Amnesty International Boekenmarkt in onze regio. Amnesty zamelt voor deze markt oude boeken in en verkoopt deze weer voor een klein bedrag. De opbrengst gaat uiteraard naar de projecten van Amnesty International. Een win/win situatie! Lever je oude boeken in en steun daarmee het goede doel, maar snuffel ook heerlijk rond tussen de vele boeken voor een budgetprijsje!

Klinkt goed? Informeer eens bij een Amnesty-groep in je regio of zij dit project ook hebben lopen!

Tassen

Momenteel heb ik contact met de Stichting Bewa Ghana. Voor mijn vakantie ontdekte ik namelijk een belachelijke hoeveelheid schoudertassen op onze zolder. Vriendlief komt namelijk ieder jaar van diverse conferenties thuis met de meest prachtige reclametassen. Stichting Bewa Ghana zamelt tassen in voor schoolgaande kinderen en tieners in Ghana. Daarnaast kun je hier ook terecht met o.a. (nette) tweedehands kleding, schoenen en speelgoed. Als ze kunnen komen ze het nog bij je ophalen ook, dus het kost je geen enkele moeite om spullen te doneren!

Oude meubels & servies
Met oude meubels en andere huishoudelijke artikelen kun je natuurlijk altijd terecht bij een Kringloopwinkel in de buurt. Maar daarnaast zijn er veel vluchtelingenorganisaties die er heel blij mee zouden zijn. Google eens voor een organisatie bij jou in de buurt en maak een vluchtelingengezin blij!


Tags

minder spullen, opruimdrang, opruimen


Misschien vind je dit ook leuk:

Opgeruimd Marie Kondo; Review

Opgeruimd Marie Kondo; Review

Opruimen, Detox Your Life #7

Opruimen, Detox Your Life #7
 • Silvia de Haan schreef:

  Fijne tips Brenda! Zelf breng ik eens per kwartaal spullen en kleding die ik niet meer gebruik naar een winkel van Terre des Hommes. En ga deze week voor het eerst eens kijken bij de Kleding Bibliotheek in Utrecht. Hier kun je kleding voor een paar weken 🙂 … Ben erg benieuwd. Groetjes, Silvia

  • Ria Schuurman schreef:

   In mijn woonplaats kun je via FB via vraag en aanbod spullen verkopen of weggeven via de weggeefhoek. Kringloopwinkel is ook nog een optie. 2e handskledingbeurzen of vriendinnen kledingpartij organiseren. Volop mogelijkheden.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >