Opgeruimd Marie Kondo; Review

opgeruimd Marie KondoOpgeruimd 
Marie Kondo
De manier om orde en rust in je leven aan te brengen

Van de uitgever heb ik het boek ‘Opgeruimd’ van Marie Kondo opgestuurd gekregen.

Opgeruimd Marie Kondo

Nooit gedacht dat ik eens een boek zou lezen over opruimen. Ik ben zelf niet zo’n huisvrouw maar ik sta zeker achter de gedachten: ‘een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd’.

Je leest in het boek eerst hoe Marie in haar jeugd al bezig was met opruimen. De eerste stap volgens Marie Kondo is het wegdoen/weggooien van spullen. Wij zijn aan het verbouwen en ik heb al heel veel weggedaan maar er kan nog zeker veel meer weg!

Marie legt uit dat je het niet per kamer moet opruimen maar per categorie en het makkelijkst is om te beginnen met je kleding. Haal alle kleding uit je huis en leg dit op één stapel.
Pak elk kledingstuk vast. Je raakt het aan en stelt jezelf de vraag: ‘Word ik hier gelukkig van?’

Update

Marie Kondo haar tweede boek is uit: Spark Joy en deze is ook e-book te verkrijgen.

Marie Kondo’s unieke KonMari-methode om op te ruimen is in korte tijd een wereldwijd fenomeen geworden en Time Magazine plaatste haar op de lijst van de honderd invloedrijkste personen van 2015. Spark Joy is een inspirerende, geïllustreerde handleiding om je huis te ‘ontspullen’ en specifieke items in het hele huis te organiseren, van de keuken tot de badkamer en van papieren tot hobbyspullen. Het boek bevat duidelijke tekeningen die Marie Kondo’s gepatenteerde opvouwmethode voor shirts, broeken, sokken en jassen laten zien, evenals illustraties van goed georganiseerde lades en kasten. Ze gaat ook in op zaken die niet per se gelukkig maken maar die toch bewaard moeten blijven. Spark Joy is hét boek voor iedereen die verlangt naar een netter, eenvoudiger en vrolijker leven.

Marie Kondo

Opruimen van sokken volgens de Marie Kondo methode

Opruimen van t-shirts volgens de Marie Kondo methode


Tags

marie kondo, opgeruimd, opruimen, review, spark joy


Dit vind je misschien ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontdek de shop met producten voor een gezonde dosis

optimisme en geloof in jezelf

>