Oppeppende Havermoutkoeken

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"d65f6":{"name":"Main Accent","parent":-1},"2c42e":{"name":"Accent Transparent Low","parent":"d65f6","lock":{"saturation":1,"lightness":1}},"651eb":{"name":"Accent Transparent High","parent":"d65f6","lock":{"saturation":1,"lightness":1}}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"d65f6":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"},"2c42e":{"val":"rgba(221, 72, 70, 0.25)","hsl_parent_dependency":{"h":1,"l":0.57,"s":0.69}},"651eb":{"val":"rgba(221, 72, 70, 0.5)","hsl_parent_dependency":{"h":1,"l":0.57,"s":0.69}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"d65f6":{"val":"rgb(71, 222, 157)","hsl":{"h":154,"s":0.69,"l":0.57}},"2c42e":{"val":"rgba(71, 222, 157, 0.25)","hsl_parent_dependency":{"h":154,"s":0.69,"l":0.57}},"651eb":{"val":"rgba(71, 222, 157, 0.5)","hsl_parent_dependency":{"h":154,"s":0.69,"l":0.57}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__

Gratis Online Workshop

Reset je energie, verhoog je energiefrequentie en creëer het leven dat jij wilt. 

Deze veganistische havermoutkoeken zijn yummy én gezond! Dit is een snel recept en ze staan binnen een mum van tijd op tafel. Een welkome variatie voor je ontbijt of als energieboost na inspanning.

Havermout bevat complexe koolhydraten. Dit betekent dat er een langzame, geleidelijke afgifte van energie plaatsvindt, waardoor je je langer verzadigd voelt en er geen pieken en dalen ontstaan in je bloedsuikerspiegel. Dit zorgt er weer voor dat je minder snel vermoeid raakt en dus minder snel trek krijgt om je energievoorraad weer aan te vullen!

Ik hou ervan om mijn gerechten nog meer op smaak te brengen door diverse kruiden en specerijen te gebruiken, maar als je meer van naturel houdt kun je dit achterwege laten.

Oppeppende Havermoutkoeken

Voor 6 grote of 12 kleine koekjes:

Ingrediënten:

– 120 gram havermout

– 40 gram kokosrasp

– 40 gram ongezouten en ongebrande noten

– 2 rijpe bananen

– 80 gram ontpitte dadels

– 2 eetlepels amandelmelk

– snufje zout

– 1 theelepel kaneel

– ¼ theelepel nootmuskaat

– ¼ theelepel kardemompoeder

– ¼ theelepel gemberpoeder

– ¼ theelepel kruidnagelpoeder

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Laat de dadels 5 minuten weken in een laagje water.
Pureer de bananen met een blender, staafmixer of keukenmachine. Voeg hier de afgegoten dadels aan toe en pureer tot er een fijne massa is ontstaan.
Hak de noten fijn.
Meng de havermout met de kokosrasp, gehakte noten, zout en specerijen. Meng goed en voeg toe aan het banaan-dadelmengsel. Voeg de eetlepels amandelmelk toe en meng nogmaals.
Verdeel het mengsel in 12 kleine of 6 grote balletjes. Vorm ronde balletjes en druk ze daarna iets plat. Plaats deze op de bakplaat.
Schuif de plaat in de oven en bak in 15-20 minuten goudbruin.
Laat afkoelen en serveer!

Laat je me het even weten als je ze hebt gemaakt?

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"0328f":{"name":"Main Accent","parent":-1},"7f7c0":{"name":"Accent Darker","parent":"0328f","lock":{"saturation":1,"lightness":1}}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"0328f":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"},"7f7c0":{"val":"rgb(4, 20, 37)","hsl_parent_dependency":{"h":210,"l":0.08,"s":0.81}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"0328f":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45,"a":1}},"7f7c0":{"val":"rgb(4, 21, 39)","hsl_parent_dependency":{"h":210,"s":0.81,"l":0.08,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Vorig artikel
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"0328f":{"name":"Main Accent","parent":-1},"7f7c0":{"name":"Accent Darker","parent":"0328f","lock":{"saturation":1,"lightness":1}}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"0328f":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"},"7f7c0":{"val":"rgb(4, 20, 37)","hsl_parent_dependency":{"h":210,"l":0.08,"s":0.81}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"0328f":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45,"a":1}},"7f7c0":{"val":"rgb(4, 21, 39)","hsl_parent_dependency":{"h":210,"s":0.81,"l":0.08,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
volgend artikel

Tags

complexe koolhydraten, havermout, recept havermout koeken


Misschien vind je dit ook leuk:

Suikervrije havermout speltmeel brood met appel en cranberries.

Oppeppende Havermoutkoeken

Suikervrije havermout appel muffins

  • Lilian schreef:

    Nou dit moet te doen zijn, ga het van de week eens proberen!

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

    17 tips Van Jezelf Houden
    >

    Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.