Omgaan met een slechte dag(en)

Heb geen verwachtingen, dan word je niet teleurgesteld

is een slogan van mij die ik jaren geleden van een vriendin hebt geleerd.

Hoewel ik me er doorgaans wel bewust van ben, valt het soms wat tegen om eraan te blijven denken. 

Ik ben bijvoorbeeld geveld door een aantal lichamelijke mankementen waar ik toch wel zelfmedelijden heb ervaren, omdat ik niet verwachtte deze te krijgen. Ik had één slechte dag verwacht en dan is het wel weer over, niet dus.

Ik ben kwaad geworden. Ik ben tegen de stroom in gaan vechten wat heel veel energie heeft gekost. Ik heb gehuild, geslapen en geaccepteerd en nu ben ik er weer ;-). Even kort door de bocht maar wel in grote lijnen.

Accepteren is dan een groot woord…

Ik heb even voor mezelf gekozen en gekeken waar ik weer energie van krijg.

Hoe om te gaan met een slechte dag(en)?

♥ Wandelen. 

Lekker het park in en dan zeker met mijn honden. Heerlijk in de buitenlucht en even je hoofd leeg maken.

♥ Je hebt altijd een keuze.

Beseffen dat je altijd een keuze hebt wat de dag je ook brengt. Je kunt erin blijven ‘hangen’ of een keuze maken om je humeur te veranderen of te bekijken hoe je beter met de situatie om kunt gaan.

♥ Tel je zegeningen. 

Neem een paar minuten de tijd om te kijken wat er allemaal wel is en bedenk dat het altijd nog erger kan. Knuffel iemand en tel je zegeningen.

♥ Plan iets om naar uit te kijken. 

Zet elke week iets in je agenda wat je helemaal leuk vindt en waar je graag naar toe leeft. Of het nu gaat om een massage, een afspraak met je vriendin, een vakantie etc.

♥ Accepteer. 

We hebben allemaal wel eens een slechte dag. Het is beter te accepteren dat deze dag er is dan je ertegen te verzetten. Dat kost alleen maar energie. Neem even lekker tijd voor jezelf. Nestel je op de bank en haal diep adem. Bedenk dat je op het strand bent. Je hoort de vogels, golven en je voelt de zon je huid verwarmen.

♥ Praat met anderen. 

Vaak zie je het zelf even niet meer zitten omdat je in een cirkel rond blijft dwalen en je de situatie erger maakt dan het eigenlijk is. Een ander kan je weer een geheel ander perspectief laten zien. Dit geeft je weer even een reality check.

♥ Het is maar tijdelijk. 

De sleutel tot het omgaan met dit soort dagen (week en/of maand) is om te onthouden dat het slechts tijdelijk is. Het maakt niet uit hoe erg het is, het zal uiteindelijk goed komen. Ook al zie je even geen licht aan het einde van de tunnel, weet dat het weer voorbij gaat.

♥ Vergeet de suiker. 

Je lichaam is op en zoek naar een remedie om ‘down’ tegen te gaan. Je wilt suiker! Snoep, ijs, koek, chocolade e.d. omdat je een suiker boost je tijdelijk een goed gevoel zal geven. Let op dit is maar voor heel even!  Doe het niet. Je zal je er uiteindelijk alleen maar slechter door voelen. 

Ga even wandelen, bel een vriend(in) etc.

♥ Laat de onderdrukte emoties maar komen. 

Kijk naar een lekkere emotionele film en laat de tranen maar komen. Huilen is de wasmachine van je ziel.  Je lichaam zal het waarderen om de mogelijkheid te krijgen om (onderdrukte) emoties te uiten.

♥ Inspirerende quotes. 

Eén van de dingen die mij helpen om positief te blijven zijn inspirerende quotes. Dagelijks deel ik ook quotes op mijn facebook pagina.

Geweldig om te zien hoe een paar woorden zo krachtig kunnen zijn.

Een favoriete quote van mij is; 

De wind kan je niet veranderen, maar de zeilen zet jezelf.” 

“Niets heeft een betekenis, maar de betekenis die jij eraan geeft”

Wat is jouw favoriete quote?

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

accepteren, jezelf, slechte dag, verwachtingen


Misschien vind je dit ook leuk:

Kerstboodschap

Kerstboodschap
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>